המדדים המובילים בהודו בשיא של כל הזמנים – האם יש שם עוד אפסייד?
כמו השווקים הפיננסיים בוול סטריט, נראה שככל שהשפעות המגפה מעמיקות בהודו, כך עולים גם השווקים. לפי אוניברסיטת ג'ון הופקינס, אמנם ישנה ירידה בכמות החולים המאומתים המתגלים בכל יום – נוכח אמצעי הסגר שהשיתה המדינה – הודו עדיין שנייה רק לארה"ב במספר הנדבקים עם קרוב ל-9.5 מיליון נדבקים ובמקום ה-3 במספר המתים (אחרי ארה"ב וברזיל) עם למעלה מ-137 אלף מתים. נכון שביחס ל-1.3 מיליארד הודים מדובר במספרים קטנים מאוד - עדיין השפעות הסגרים על הכלכלה שם הביא לשנמוך התחזית הרב שנתית.
למרות הרצון לפתח שם את השווקים, היכולת של הממשלה להגיע ליעד של הפיכת השווקים ההודיים להיקף של 5 טריליון דולר ובשבוע שעבר המדינה נכנסה למיתון טכני עם 2 רבעונים רצופים של התכווצות כלכלית.
אבל כמו במקרה של הנאסד"ק ששבר שיאים יחד עם נתוני האבטלה בארה"ב, השווקים ההודיים, נכון לכרגע, לא עוצרים. הניפטי 50 (NSEI), המדד המוביל בבורסת ניו דלהי עומד על 12,969 נקודות, לאחר שעלה ב-70% מאז מארס, כשבשפל שלו עמד על 7,610 נקודות. מתחילת השנה, המדד בתשואה חיובית של 6.5%.
גם במדד המרכזי השני של בחשיבותו, מדד בומביי 30 (BSESN), עלה ב-70% מאז מארס. כיום הוא עומד על 44,150 נקודות לאחר שבמארס ירד לרמה של 25,981 נקודות. כלומר עלייה של 70%. מתחילת השנה הוא הוא עלה ב-6.9%.
אז כן, השוק שם שובר שיאים. שווי שוק המניות בכללותו נקבע על למעלה מ-2.8 טריליון דולר. הוא עדיין לא בשיא של לפני פרוץ המגפה, אבל שווי השוק צפוי ללכת בעקבות המדדים. השאלה לאן הם הולכים? לפי האתר גורופוקוס, העוקב אחר השווקים ההודים, לפי מדד באפט השוק שם מתומחר בצורה הוגנת, כאשר ב-8 השנים הקרובות צפויה תשואה של כמעט 71%.
בכל מקרה הבורסה ההודית מאוד סחירה. בדצמבר 2019, היא עמדה על המקום ה-12 בעולם בהיקף המסחר, מעל הבורסות בברזיל, אסטרליה, טאיוון וגם איסטנבול. היא גם צפויה להמשיך לצמוח בשנים הקרובות, כשבהנהגה ההודית מעוניינים לפתוח את הודו לשווקים חדשים.
מפתחים את השווקים הפיננסיים – אבל כדאי להיזהר
אז למרות שהריבית שקבע הבנק המרכזי ההודי (RBI) עומדת על 4% (!), המדדים עולים. השבוע, בפגישת הנגידים ה-RBI צפוי להותיר את הריבית על כנה, כשהרשויות במדינה פועלים לפתוח עוד יותר את השווקים הפיננסיים.
"למרות הבעיות שהעלתה הקורונה, הבנק לקח צעדים כדי שנגיע לשלב הבא של הרפורמות ולהגביר את קצב שחרור השווקים", אמר הנגיד ההודי, שרי שאקטיקטנטה דאס בשבוע שעבר, שהוסיף שבכוונתו לפתח שווקי נגזרים.
הוא הוסיף כי הוא חותר לתהליך של בינאום הבורסות המקומיות – כאשר קרוב לוודאי, ההשראה שלו מגיעה מהבורסות הסיניות, שעמן השוק ההודי רוצה להתמודד בעשורים הקרובים. בשנה שעברה, הבורסה המקומית
מה שברור למרבית הצופים המתבוננים בכלכלה ההודית, זה שהיא נפגעה קשה מאוד מהמגפה. אבל השווקים הפיננסיים, כמו מרבית יתר השווקים, אופטימיים בשל פיתוח החיסונים המואץ, שכבר הביא את מודרנה (MRNA) ופייזר (PFE) להגיש בקשה ל-FDA לקבלת אישור מזורז לחיסון שפיתחו. הסנטימנט הזה הוא גם בחלקו שתרם לראלי שחווים השווקים בהודו.
אבל לא לעולם חוסן. לפחות לא לפי הבנק HSBS, שממליץ למשקיעים להיזהר לפני שהם נכנסים להשקעות בתת היבשת. "בתקופת הזמן הזו, אני לא חושב שזה יהיה נכון לרדוף אחרי הראלי בשווקים, במיוחד ההודיים", אמר ג'יימס צ'יאו, האסטרטג הראשי של HSBC באזור דרום מזרח אסיה ל-CNBC.
"בשלב זה, להערכת הבנק, מרבית החדשות הטובות כבר מתומחרות בשווקים ההודיים", הוסיף ואמר כי בתקופה הקרובה משקיעים צריכים להיות במצב של "עירנות לסיכונים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה