
החוק שמסמן חברות סיניות בוול סטריט עבר פה אחד בקונגרס ובסנאט
באופן די נדיר, הדמוקרטים והרפובליקאים בארה"ב הסכימו פה אחד על משהו. על מה? על זה שחברות סיניות צריכות לעמוד בסטנדרטים חשבונאיים מחמירים לפני שיוכלו לגייס כסף. עד כמה הסכימו? החוק עבר פה אחד גם בקונגרס הנשלט על ידי הדמוקרטים וגם בסנאט הנשלט על ידי הרפובליקאים. החוק שנקרא "דין וחשבון לחברות זרות" (HCAA) עבר פה אחד אחד גם בקונגרס ואושר לאחר מכן גם בסנאט פה אחד. החוק צפוי לעבור עכשיו לנשיא היוצא דונלד טראמפ, שצפוי לחתום על החוק.
ה-HCAA קובע שכל חברה שתרצה להירשם ולגייס כסף בשווקים הפיננסיים בארה"ב, תצטרך לעמוד בסטנדרטי דיווח חשבונאיים מחמירים של רשות ני"ע האמריקאית (SEC). חברה רשומה שלא תעמוד בתנאי החוק, תימחק מוול סטריט בתוך 3 שנים. החוק קובע עוד שכל חברה שתמנע גישה של ה-SEC לנתוניה החשבונאיים תימחק מוול סטריט. החוק אמנם מכוון לכל חברה זרה, אך הטרמינולוגיה בחוק, שמסמנת ומחייבת חברות סיניות שבדירקטוריון שלהן יושב חבר או פקיד מהמפלגה הקומוניסטית הסינית לדווח על כך. מרבית החברות הנסחרות בוול סטריט עומדות בסטנדרטים החשבונאיים הקשוחים, שנועדו למנוע בעצם תרמיות. אלא שהחוק בסין אוסר על מסמכים חשבונאיים לצאת מתחומי המדינה, מה שמקשה על ה-SEC לבצע הערכות סיכונים למשקיעים. אמנם ב-2013 הגיעו המדינות להסכמות בנושא, בפועל הסינים מנעו גישה מה-SEC לנתונים החשבונאיים של החברות. כיום ישנן 217 חברות סיניות רשומות בוול סטריט, ששווי השוק המצרפי שלהן עומד על כ-2.2 טריליון דולר. הגדולות שבהן, עליבאבא (BABA), ג'יי.די.קום (JD), פינדואדו (PDD), טנסנט (TCEHY) וגם חברות רכב כמו NIO (NIO), צפויות להיות הראשונות שייפגעו. יתר על כן, לא מעט חברות רכב חשמלי שירצו להנפיק ולגייס, ימנעו מלעשות כן, מה שצפוי לפגוע בשוק ה-IPO. החוק הגיע לאחר שבשנים האחרונות התגלו לא מעט מקרי רמייה של משקיעים. דוגמה אחת היא לאקין קפה, רשת בתי קפה סינית שמכרה את עצמה כ"סטארבאקס של סין", ושגייסה בארה"ב כספים להגדלת הרשת. בסוף, הודתה כי פיברקה הכנסות של למעלה 300 מיליון דולר ב-2019 והביאה לאובדן של כסף רב למשקיעים, לפני שנמחקה מהנאסד"ק.
עם זאת, החוק נתפס גם כשלב נוסף של מלחמת הסחר בין המדינות, על הבכורה הכלכלית העולמית. הוצאתן של חברות סיניות מוול סטריט צפוי לפגוע ביכולת שלהן לגייס ויקשה עליהן לעשות עסקים עם בעלות בריתה המערביות של ארה"ב.
בתוך כך, טראמפ חתם אתמול על צו שמגביל כניסה של חברי המפלגה הקומינסטית לארה"ב וצו נוסף שהגביל יבוא כותנה מחברה עם קשרים לצבא סין. נראה שטראמפ נחוש לייצר אמצעי לחץ נוספים על סין, כשפרט לחוק החדש, הוא גם עשוי להשית סנקציות על מוסדות פיננסיים עם בכירים סיניים הקשורים שפוגעים באוטונומיה של הונג קונג.
- 8.אמריקאים והעולם צריכים את סין למרות שהם ממולחים מא 04/12/2020 09:20הגב לתגובה זואמריקאים והעולם צריכים את סין למרות שהם ממולחים מאוד אבל תמיד טוב לבדוק והשקיפות טובה לכולם בהצלחה לכל המכוניות החשמליות והשופינג ברשת זה העתיד
- 7.דיוק 03/12/2020 19:02הגב לתגובה זוהקונגרס הינו הרשות המחוקקת של ארה"ב ומורכב משני בתים: הסנאט ובית הנבחרים. לכן א"א לכתוב קונגרס וסנאט באותו משפט (לא הגיוני, שכן האחרון מרכיב, בחציו, את הראשון). מה שכן נכון לכתוב: א. קונגרס בלבד (ואז הכוונה לשני הבתים = בית הנבחרים והסנאט) ב. בית הנבחרים והסנאט. סופ"ש נעים..
- 6.טל 03/12/2020 18:39הגב לתגובה זונסחרת מעבר לדלפק.
- 5.למה אתם לא מעלים את התגןבה שלי? בושה (ל"ת)03/12/2020 18:35הגב לתגובה זו
- 4.חיים בסרט 03/12/2020 16:14הגב לתגובה זולא מבינים שהם תלויים בסינים יותר מאשר הסינים בהם . פשוט יורים באוויר כדי לעשות רוח ...
- 3.תום 03/12/2020 14:52הגב לתגובה זויש המון דברים שלא מדוייקים פה . מציע לכל מי שמושקע בחברות סיניות שיבדוק במקומות אחרים ברשת ויבין למה הכתבה פה לא מדוייקת . לדוגמה - ניו כבר סידרה את מה שצריך לסדר ויש עוד כמה .
- 2.שגיא 03/12/2020 13:44הגב לתגובה זויש מספיק חברות סיניות טובות שמוכרות במליארדיםכמו המצוינות למעלה ...הקטנות זו בעיה גדולה.
- 1.אסף 03/12/2020 13:14הגב לתגובה זומי אמר שהן לא יכולות לעמוד בתקנים הנ"ל? האם יוצאים מתוך נקודת הנחה שכל הסינים רמאים? זה יכול גם לעשות טוב לחברות הנ"ל מבחינת אמון הציבור בהן
- צחי 03/12/2020 21:19הגב לתגובה זומהמפלגה הקומוניסטית, וזה מהות החוק למנוע מהם פעילות.