בנק אוף אמריקה
צילום: Steve Pancrate, unsplash

הבנקים האמריקאיים מראים חוסן לקראת עונת הדוחות הקרובה

לאחר שהנבואות על אבטלה גואה וגל פשיטות רגל חסר תקדים בינתיים לא התממשו, הבנקים בונים על יציאה מהמשבר ב-2021 יחד עם עלייה בריביות, וחזרה לרכש עצמי. ומה סבורים האנליסטים?
ארז ליבנה |

אם במשבר הכלכלי של 2008, הבנקים האמריקאיים שלקחו חלק אקטיבי בניפוח בועת הסאב-פריים היו על סף פשיטת רגל, נאלצו לקבל חבילות חילוץ ענקיות מהממשל למרות הפגיעה הקשה באזרחים, וכמעט הובילו את העולם לכאוס - אז משבר הקורונה של 2020 ו-2021 הוא אחר. גם בארץ אבל גם בארה"ב, הבנקים לא רק שאינם אשמים, הרגולציה שהושתה עליהם כתוצאה מהמשבר ההוא בנוגע להלימות ההון התבררו כחשובות ויעילות, והבנקים מציגים ביצועים יחסית סבירים, במיוחד בהתחשב בתנאי השוק הקשים.  

כלומר, הריבית הנמוכה אמנם פוגעת וגורמת להוצאת כספים רבים, על אף שאנו נמצאים כבר בתחילת מבצע החיסונים, אך ההשלכות הכלכליות של המגפה עדיין לא הובילו לקריסתו של אף בנק משמעותי בעולם. אם זה לא קרה עד עכשיו, סביר להניח שזה גם לא יקרה, אלא אם יתרחש פתאום טוויסט גדול בעלילה.
  למרות התחרות הגוברת מצד המוסדיים וחברות האשראי, לבנקאות המסורתית עדיין יש תפקיד גדול בשרשרת הערך של הכסף, בארץ ובעולם. הן כמנהלים של פיננסים, אבל גם ככאלה שמעניקים רשת ביטחון פיננסית ללווים קטנים וגדולים כאחד.   "הבנקים נמצאים במצב דומה למצב הצרכנים בארה"ב", אמר קית' לרנר, אסטרטג שווקים בחברת הייעוץ טרואיסט, "בסך הכול אף אחד לא ציפה שמשקי הבית יחזיקו כל כך יפה מעמד, במיוחד לאור משבר השוק שחווינו", הוסיף.   בעקבות זאת, הכלכלה בארה"ב נמצאת במצב שהכלכלן המוערך רפי אלדור הגדיר פה לפני כשנה כ"קפיץ מתוח", כזה שיקפוץ במלוא הכוח ברגע שישתחרר הלחץ. "הבנקים מתחילים להראות יציבות בהכנסה מריביות", אומרת דיאן ג'אפי, שמנהלת פורטפוליו ב-TCW, "הם לא מפסידים באופן עקבי והם לא צריכים לחתוך בעלויות כדי למנוע דימום", היא הוסיפה.   כדוגמה, היא מביאה את בנק ג'יי פי מורגן JP MORGAN (JPM), הבנק הגדול בארצות הברית, שברבעון השלישי של 2020 הציג מרווחים "היסטוריים", כולל 19% תשואה למניות רגילות. מורגן גם הראשונים שיגישו את הדוחות שלהם בשישי, לצד בנק וולס אנד פארגו (WFC).

וולס פארגו עלה מאז מרץ בלמעלה מ-37%, מרמה של 24.2 דולר ל-33.2 דולר. ג'יי פי מורגן מחק את הירידות מהקורונה וחזר להיסחר ברמה הגבוהה ביותר בהיסטוריה שלהו עם מחיר של כ-136 דולר למניה.   האנליסטים העוקבים אחרי הבנקים לא פרסמו תחזיות עדיין, אבל באופן כללי הם שוריים על הסקטור. כמו כן, היא צופה שתאגידים גדולים יפנו שוב לקבל הלוואות מהבנקים הגדולים.   גם בבנק ההשקעות ג'פריז אופטימיים לגבי הבנקים. "אפילו אחרי הגל הכחול בבחירות בארה"ב, התמחור היחסי של המניות עדיין אטרקטיבי", כתבו במכתב למשקיעים. "החזרים גבוהים יותר של הלוואות, יחד עם צמיחה בהפקדות, שיפור ניהול הוצאות וחזרה למדיניות רכש עצמי (בייבאק) הם חיוביים מאוד לבנקים", הוסיפו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה