איזו מדינה יכולה להרוויח הכי הרבה מייצור החיסונים לקורונה?
עוד לפני שאושר ויוצר החיסון הראשון נגד הקורונה, ראשי ארגוני הבריאות בעולם הזהירו מפני חוסר השוויון שבהן מדינות עשירות יאגרו חיסונים על חשבונן של המדינות הפחות עשירות. זה קורה עכשיו. מדינות אוגרות ואוגרות חיסונים, בבחינת עניי עירך קודמים. או חולי עירך קודמים במקרה הזה. אם יימשך, המצב הזה עלול להשאיר לא מעט מדינות ללא מערך חיסוני ראוי לאורך זמן, מה שיגדיל את הפערים בשל היכולת של המדינות החזקות להתמודד עם המגפה, בעוד המדינות העניות, פשוטו כמשמעו, לא יוכלו להתמודד.
מי שיכולה להיות גורם מכריע במרוץ לחיסון הגלובלי, היא לא פחות מהודו. תת היבשת היא מעצמה של חיסונים ומסוגלת לייצר אותם בעלויות נמוכות יחסית למרבית מדינות העולם.
בדלויט מציינים שעוד לפני המגפה, המדינה השנייה הכי מאוכלסת בעולם אחרי סין – למעלה מ-1.3 מיליארד תושבים – ייצרה 60% מהחיסונים בעולם. לפי החברה, הודו יכולה כבר השנה להיות היצרנית השנייה בגודלה של חיסונים לקורונה. "עוד לפני המגפה, הודו כבר הייתה האב ייצור עבור חיסונים ובשל כך צפויה להיות שותפה אסטרטגית בהליך החיסון הגלובלי"
לפי הערכות האנליסטים בדלויט, הודו יכולה לייצר כבר השנה 3.5 מיליארד חיסונים, לעומת 4 מיליארד חיסונים שיכולה לייצר ארה"ב. החברות שם כבר עושות את הצעדים להגברת הייצור של החיסונים. "אנחנו מרחיבים את היכולות שלנו כדי לספק 700 מיליון מנות של החיסון קובקסין", מסרה החברה ההודית בהאראט ביוטק, שפיתחה חיסון מקומי יחד עם המועצה ההודית למחקר רפואי.
קובקסין אושר לשימוש חירום בהודו, אבל נתון לביקורת בשל חוסר השקיפות שבה פותח ואושר, וגם בגלל שלא דווח על % יעילות החיסון.
אבל זה לא החיסון היחיד שפותח שם. חיסון נוסף בשם קובישילד, שפותח בשיתוף אסטרה זנקה (AZN) ואוניברסיטת אוקספורד, גם קיבל אישור מזורז ומיוצר על ידי מכון סרום (SII). לפי רויטרס, SII מייצרת בכל חודש 50 מיליון חיסונים של החיסון החדש וצפויה להגביר את הייצור עד לכ-100 מיליון חיסונים כבר במארס הקרוב.
חברות נוספות בהודו חתמו על הסכמי ייצור עם ג'ונסון אנד ג'ונסון (JNJ) ואם קרן ההשקעות של רוסיה שפיתחה שם חיסון לקורונה – למרות שאלה עדיין לא קיבלו אישורים רגולטוריים בעולם, ובראשם על ידי ה-FDA, מנהל המזון והתרופות בארה"ב.
"גם ללא ייצור של חיסונים מתוצרת עצמית, יכולות הייצור מספקות הזדמנות לשיתוף פעולה עם יצרני חיסונים אחרים, כדי שאלה יוכלו לעמוד בביקושים לחיסון, בעיקר בהודו עצמה ומדינות מתפתחות נוספות", כתבו אנליסטים בבנק ג'יי פי מורגן (JPM).
עם זאת, למרות היכולת שלהם לייצר וגם העובדה שכבר שלחו למעלה מ-15 מיליון מנות של חיסונים למדינות שכנות, מבצע החיסונים בהודו נמצא בראשיתו, כשבשוק מעריכים כי רק 20% מהאוכלוסיה ההודית תחוסן עד סוף השנה, בשל בעיות לוגיסטיות הכרוכות בשל גודלה העצום של האוכלוסייה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה