"התכנית שהציע ביידן היא משא ומתן לתכנית מיסוי רחבה יותר"
לפני ימים אחדים דיווחנו כי נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן מתכוון להעלות את מס רווחי ההון לעשירים. לפי הדיווח ביידן מנסה להעלות את המס על רווחי ההון לכ-40% למי שמרוויח לפחות מיליון דולר, כמעט כפול מאחוז מס רווח ההון הנוכחי, שעומד על 20%.
"בדומה לרפורמות מס קודמות, גם תכנית המסים של הנשיא ג'ו ביידן, צפויה להשפיע באופן רחב על חברות ישראליות, יזמים, משקיעי נדל"ן, ואזרחי ארה"ב המתגוררים בישראל. אומר ד"ר עוז חלבי, ראש קבוצת מיסוי אמריקאי בפרל כהן ניו יורק. "בסוף השבוע, פורסמו נקודות מעטות מהתכניות של הנשיא ובעיקרן, העלאת שיעור מס רווח ההון משיעור של כ 20% (פדרלי) החל על רווח הון בגין נכסים המוחזקים מעל 12 חודשים, ל 39.6%".
התכנית שהציע ביידן היא משא ומתן לתכנית מיסוי רחבה יותר
"ככל הנראה הנשיא יתקשה להעביר את תכנית המס שלו כלשונה (ובעיקר את העלאת מס רווח ההון), מדובר באסטרטגיה למו"מ על תכנית מיסוי רחבה יותר (The American Families Plan) אשר תעלה את שיעור מס החברות, תצמצם את הפטור ממס עזבון, ותהדק את המיסוי על הכנסות כלל עולמיות של חברות. בנוסף, תכניתו של הנשיא תכלול סעיפי "מס עשירים" והציפיה היא למו"מ ארוך בקונגרס על מנת למצוא את התרכובת הנכונה שתגרום ל"עשירים" לשלם יותר ולמעמד הביניים והנמוך לשלם פחות (או לקבל יותר במסגרת זיכויים ומענקים)".
עו"ד ורו"ח חלבי מסביר כי "העלאת שיעור מס חברות במסגרת חקיקה היא משימה קשה ולא פופולרית. העלאת שיעורי המס ליחידים, קשה אף יותר ופופולרית הרבה פחות. להעביר את העלאת שיעור המס בקונגרס ועד שיגיע לאישורו של הנשיא, תהיה משימה קשה במיוחד לנשיא ולצוותו.יש סבירות גבוהה שהרפובליקנים יתנגדו, וסיכוי סביר כי חלק מהמפלגה הדמוקרטית תתנגד להעלות את שיעורי המס".
בנוסף מציין חלבי, "העלאת שיעור מס על רווחי הון (במיוחד בזמנים בהם מדינות רבות הופכות רווחי הון להכנסה פטורה – ואף לארה"ב קיים פטור כזה לגבי מניות בחברות אמריקאיות, ובתנאים מסויימים) עשויה להקפיא מכירות של נכסים, ושמירה על הון, בעיקר על ידי ה"עשירים". תופעה זו, המכונה Lock In Effect, נגזרת מהטענה, שככל ששיעור מס רווחי הון גבוה יותר, כך, מי שלא זקוק לכסף באופן מיידי, נמנע מלממש את רווחיו. לתופעה זו מספר השפעות. האחת, צמצום ההיצע של נכסים, במיוחד נכסי נדל"ן ומכשירים פיננסיים, וכתוצאה מכך, צמצום עסקאות (גם של אקזיטים) והשארת הון אצל ה"עשירים". תופעה נוספת היא, העברת העושר לדור הבא, מבלי שזה ישלם מס על הרווח הלא ממומש (העברת נכס בירושה מעניק למקבל עלות חדשה לנכס השווה לשווי השוק במועד ההורשה)".
לפי תכנית ביידן עשיר הוא מי שמרוויח מיליון דולר ומעלה בשנה
"עשיר הוא מי שהוא יחד עם בן או בת זוגו, מרוויחים מיליון דולר ומעלה בשנה. למועדון המאיון העליון בארה"ב נכנס מי שמרוויח החל מ- 531 אלף דולר בשנה. בשנת 2020 הרוויחו מיליון דולר כ-200 אלף אנשים; לפי נתונים שפורסמו על ידי ה-IRS לגבי שנת 2017, מתוך כ-200 מיליון דוחות מס שהוגשו, אחוז אחד בלבד (1.4 מיליון דוחות) כללו הכנסה של מעל 515 אלף דולר בשנה.
מה עוד כוללת תכנית ביידן?
בנוסף להעלאת המיסוי לעשירים הנשיא מתכוון להפחית משמעותית את הפטור על מס עזבון, שעומד נכון להיום על כ 11.5 מיליון דולר ליחיד, ו-22 מיליון דולר לזוג. שוויה של משפחה המצויה במאיון העליון בארה"ב, עומד (נכון לשנת 2020) על כ 11 מיליון דולר, שוויה של משפחה הנמצאת בחצי מאיון עליון היא 17.5 מיליון דולר, ושוויה של משפחה באלפיון עליון עומד על 43 מיליון דולר.
"ישנה כמות מאוד קטנה של אנשים 'עשירים', עליהם יחולו השינויים הללו (אם יעברו), והשאלה היא האם זה יספיק לכסות את תכנית ההוצאות הרחבה של הממשל הפדראלי, בה הוחל עם כניסתו של הנשיא לתפקידו בתחילת השנה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.לחמוס יצירתיות כדי לממן בטלנותבלדה לניפוח 27/04/2021 16:33הגב לתגובה זו1 0ירושה זה זיעת ההורה כדי לשפר לילדיו מס זה חנק היוצר למימון פושטי טד למיניהם ובטלנים ברשות הרבים.קנו זהב כסף פיזי ואז אין מיסים.סגור