דיווח: וואווי מקימה מפעלי שבבים סודיים בסין כדי לחמוק מהסנקציות האמריקאיות
ענקית הטכנולוגיה הסינית וואווי (Huawei Technologies), בונה שורה של מתקנים סודיים לייצור מוליכים למחצה ברחבי סין, במטרה לעקוף את הסנקציות האמריקאיות על מגזר השבבים הסיני, כך על פי דיווח ברשת בלומברג.
על פי הדיווח, וואווי בונה שורה של מתקנים תחת שמות של חברות אחרות, אשר ייתכן ובאמצעותן תוכל לרכוש בעקיפין ציוד לייצור שבבים אמריקאי, ובכך לעקוף את ההגבלות שהוטלו עליה על ידי ממשלת ארה"ב. זאת לאחר בשנה שעברה, החלה ענקית הטכנולוגיה הסינית לייצר שבבים, בתמיכת המדינה אשר העניקה לחברה מימון ממשלתי בהיקף מוערך של 30 מיליארד דולר.
> השקת דירוג החברות של ביזפורטל וגם: מי יהיו הענקיות הישראליות הבאות והאם אפשר להשקיע בהן כבר עכשיו? - הירשמו לוועידה הכלכלית של ביזפורטל בה ישתתפו מומחי ההשקעות הגדולים בארץ.
בשנת 2019 הוסיף משרד הסחר האמריקאי את וואווי לרשימת בקרת היצוא שלה, כחלק ממלחמת השבבים המתרחשת בין סין לשורה של מדינות מובילות בעולם בראשות ארצות הברית, המבקשות למנוע מהמדינה נגישות לטכנולוגיות מתקדמות. הכנסת החברה לרשימה השחורה, והגבילה את רוב הספקים מלשלוח סחורות וטכנולוגיה מתקדמת הכרחית לטובת פעילות החברה. מאז המהלך, המשיכו הרשויות האמריקאיות בהידוק הבקרה על הייצוא לחברה, במטרה לנוע מהחברה לפתח יכולת לעצב באופן עצמאי את המוליכים למחצה המפעילים את רוב מוצריה.
בחודש שעבר, תקף בכיר בחברה, אריק שו, את מגבלות יצוא הטכנולוגיה של וושינגטון על סין ואמר: "אני מאמין שתעשיית המוליכים למחצה של סין לא תשב בחיבוק ידיים, אלא תשקיע מאמצים בחיזוק עצמי והסתמכות עצמית". הוא הוסיף כי "אנו בוואוי נותנים את תמיכתנו החד משמעית לכל המאמצים הללו של תעשיית המוליכים למחצה הסינית".
ניסיונות לחזור לשוק ייצור הסמארטפונים
ענקית הטכנולוגיה הסינית התחרתה בעבר הלא רחוק עם ענקיות הטכנולוגיה אפל וסמסונג על תואר "יצרנית המכשירים הגדולה בעולם". אלא שאז הגיעו הסנקציות האמריקאיות אשר החלו ב-2019 ומנעו את הגישה של החברה לחלקים חיוניים לייצור הדגמים המתקדמים ביותר שלה. ממשלות ארה"ב ואירופה תייגו את וואווי כסיכון ביטחוני, ואף טענו שהחברה אספה מידע על אזרחיהם.
החברה אמנם הכחישה את הטענות, אך התקשתה להשתקם מהמהלומה הקשה שהונחתה עליה. מאז השטת הסנקציות, מכרה החברה רק קבוצה מוגבלות של דגמי 5G באמצעות שבבים שנשארו במאגריה. כמו כן, החברה התקשתה במכירת מכשירי דור 4, דבר שהביא לשפל חסר תקדים במכירותיה. עם זאת, החברה הצליחה למזער במקצת את הנזקים באמצעות הגדלת נתח השוק שלה בסין ל-10% ברבעון הראשון של השנה.
את שנת 2022 סיימה החברה עם עליה קלה של כ-1% בהכנסות שעמדו על 642.3 מיליארד יואן (93.5 מיליארד דולר), זאת לאחר ירידה של 28% במכירות שנרשמה במהלך 2021. עם זאת בשורה התחתונה, רשמה החברה רווח הנקי של 35.6 מיליארד יואן (5.18 מיליארד דולר), צניחה של 69% לעומת שנה קודם לכן. בכדי להתמודד עם חוסר היכולת שלה למכור סמארטפונים ושעונים חכמים מחוץ לסין, וחסימת הגישה שלה למערכת ההפעלה של אנדרואיד, פנתה החברה לתחומים חדשים כמו מחשוב ענן ורכב. בנוסף, השיקה החברה מערכת הפעלה עצמאית בשם HarmonyOS, אשר נכון לסוף השנה שעברה הותקנה על 330 מיליון מכשירים.
בחודש שעבר, דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס כי החברה צפויה לחזור לשוק ייצור הסמארטפונים המתקדמים עד סוף השנה הנוכחית. על פי הדיווח, וואי צפויה להשיג גישה לשבבי 5G (דור 5), באמצעות שורה של התקדמויות שביצעה בכל הקשור לעיצוב מוליכים למחצה יחד עם ייצור שבבים מבית יצרנית המולכים למחצה הסינית SMIC. אם וכאשר, חזרה לשוק ה-5G תסמן ניצחון אדיר עבור החברה שבמשך כמעט שלוש שנים סבלה מסנקציות קשות מצד הממשל האמריקאי, אשר הטילו צל כבד על פעילותה.
כעת ניצבת החברה בפני פריצת דרך טכנולוגית, באמצעותה היא מבקש לשוב לקדמת הבמה העולמית. במהלך החודש האחרון העלתה החברה את יעד המשלוחים שלה לשנת 2023, עבור מכשירים ניידים, מ-30 מיליון יחידות ל-40 מיליון יחידות. עם זאת, גם במידה והחברה תצליח להתגבר על המגבלות הטכנולוגיות, הרי שהניתוק של מכשיריה ממערכת ההפעלה אנדרואיד, וכן מאפליקציות ייעודיות, תמשיך להגביל את יכולתה למכור מכשרים מחוץ לגבולות סין.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה