תחיית הסוקרים: כולם פגעו, אבל מי היה הכי מדויק?
אם הבחירות של 2015 הוכתרו על ידי כולם כיום הכיפורים של הסוקרים, את הבחירות של 2020 אפשר להגדיר כיום תחייתם של האנשים שעומדים מאחורי מדגמי הטלוויזיה השונים. אמנם התוצאות נכון לעכשיו לא סופיות אבל כבר ניתן לקבוע די בפסקנות כי הפעם הביצועים של הסוקרים בכל שלושת הערוצים היו מצוינים והמספרים שסיפקו יצאו קרובים מאוד למציאות וכמעט מדויקים לחלוטין. למעשה הסוקר היחידי שפקשש ביותר ממנדט אחד הוא הפרופסור קמיל פוקס של רשת, שנתן לכחול לבן 34 מנדטים מול 32 במציאות.
המנצח של אמש מבחינת הסקרים הוא הסקר של מנו גבע בערוץ 12, אך אין מדובר בנוק אאוט אלא מקסימום ניצחון בנקודות.
גבע והצוות שלו פגעו בול (נכון לתוצאות של יום ג' בצהריים, אחרי ספירת 90% מהקלפיות) ב-6 מתוך 8 המפלגות שעברו את אחוז החסימה. הם הצליחו לצפות במדויק את מספר המנדטים שיקבלו כחול לבן (32), הרשימה המשותפת (15), העבודה-גשר-מר"צ (7), יהדות התורה (7), ישראל ביתנו (7) וימינה (6), וגם שני הפקשושים שלהם היו מינוריים ובתוך הגושים, על חודו של קול – הוא העניק לליכוד 37 מנדטים (כרגע 36 בתוצאות האמת) וזאת על חשבון ש"ס שקיבלה ממנו רק 9 מנדטים (בפועל 10).
במקום השני מדורגת חברת קאנטר שעשתה את המדגם עבור כאן 11 ולמעשה היתה היחידה לפגוע במספר המנדטים שהשיג הליכוד – 36. לקאנטאר היו עוד שלושה בולים – 15 לרשימה המשותפת, 6 לימינה ו-7 לישראל ביתנו.
גם במפלגות שבהן לא הצליחה לדייק לחלוטין, קאנטאר היתה קרובה. היא העניקה 6 מנדטים לעבדוה-גשר-מר"צ (7 בפועל), 8 ליהדות התורה (7 בתוצאות האמת) וכמו כל הסוקרים – 9 לש"ס, שהשיגה בסוף 10. סה"כ ארבעה בולים ועוד ארבע תוצאות שרחוקות במנדט אחד מתוצאות האמת.
דווקא הגיבור הגדול של הסבב הקודם, הפרופסור קמיל פוקס, הסוקר של רשת 13, היה הפעם הכי פחות מדויק, אם כי חשוב לומר שגם המדגם שלו היה קרוב מאוד לתוצאות האמת ולא הזכיר את הימים השחורים של הסוקרים ב-2015.
פוקס אמנם לא פגע במדויק בשתי המפלגות הגדולות (נתן כאמור לכחול לבן 34 במקום 32 ולליכוד 37 במקום 36) והיה גם היחידי שלא דייק בתוצאת המשותפת (14 במקום 15), אבל הוא כן פגע בול בכמות המנדטים של יהדות התורה, העבודה-גשר-מר"צ וימינה. כמו כולם, גם הוא גרע מנדט אחד מש"ס, אך כאמור הכל בגדר הסטייה הסטטיסטית ומאוד קרוב למה שהתברר בפועל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה