מנכ"ל בריינסטורם: "שוקלים רישום בבורסת ת"א - זה עשוי לקרות ב-2015"
שנת 2014 הייתה שנה קשה לסקטור מדעי החיים בבורסה. רצף של כישלונות בניסויים קליניים חשובים גרם לצניחה של כמעט 35% במדד הביומד בתוך שנה - זאת בשעה שבחו"ל הסקטור פורח ומשגשג. מי שבכל זאת רוצה להיכנס ולהגיע לבורסה בתל אביב בשנת 2015 היא חברת תאי הגזע בריינסטורם (סימול: BCLI) שפורחת בחו"ל והמוצר העיקרי שלה הוא טיפול עבור חולים במחלת ניוון השרירים ALS - שוק של כמיליארד דולר בשנה.
המוצר של בריינסטורם נקרא NurOwn והוא מבוסס על טכנולוגיה שמממיינת תאי גזע שנלקחים ממח העצם של החולה עצמו לתאים שתומכים בתאי העצב. תאים אלו מושתלים בחזרה לנוזל חוט השדרה ולשרירי החולה ומפרישים רמות מוגברות של חלבונים שאחראים לצמיחה ולהישרדות של תאי עצב מתפתחים, לשימור תאי עצב בוגרים ולחידוש האינטראקציה בין העצבים לשרירים.
בשנה החולפת ביצעה החברה מתיחת פנים. היזם שעומד מאחורי החברה חיים ליבוביץ' ויתר על תפקיד המנכ"ל ופעל למינויו של מנכ"ל אמריקני לחברה - טוני פיורינו. אם עד מינויו של פיורינו פעלה החברה בעיקר ממרכז המו"פ שלה בפתח תקווה - פיורינו מנהל את החברה מארה"ב. בריאיון מיוחד ל-Bizportal מדבר פיורינו על השנה הקרובה עבור החברה שאמורה להיות שנה עם הרבה אירועים.
תוצאות הניסוי החשוב - בתחילת 2016
"בשנת 2015 הדבר הכי חשוב לבריינסטורם הוא להמשיך ולבצע את הניסוי הקליני שלב 2", אומר פיורינו. "אנחנו מצפים להשלים את גיוס החולים במהלך השנה. לאחר מכן יידרשו כשישה חודשי מעקב ובערך ברבעון הראשון של שנת 2016 יפורסמו התוצאות של הניסוי".
- בריינסטורם: גייסנו חולים קשים מדי לניסוי; בנטרולם יש יותר יעילות
- בריינסטרום מתרסקת ב-70% לאחר כישלון בניסוי
הניסוי שבריינסטורם עורכת הוא הניסוי הגדול ביותר שביצעה עד היום וצפוי לכלול כ-50 חולים והוא נערך במספר מרכזים רפואיים מובילים בארה"ב. העלות המשוערת של הניסוי היא כ-2 מיליון דולר בכל רבעון ועבור החברה הצלחה בניסוי היא קריטית לטובת המשך פיתוח התרופה.
לעת עתה הניסוי הזה מתקדם - אך המשקיעים של בריינסטורם ממתינים לתוצאות של ניסוי קטן יותר. בעוד כעשרה ימים - ב-5 בינואר ליתר דיוק תפרסם החברה תוצאות קליניות בניסוי שלב 2a שנערך בקרב 26 חולים במחלת ה-ALS. תוצאות הביניים אשר הוצגו בחודש יוני האחרון (שהתייחסו ל-14 חולים) האחרון הראו שיפור בתפקוד של החולים במחלה ותוצאות הניסוי אמורות לחזק את הממצאים האלו.
מוצר נוסף לקליניקה
למרות שההתמקדות של בריינסטורם היא בטיפול במחלת ה-ALS, פיורינו יודע שלחברה אסור שתהיה תלות במוצר בודד ולכן הוא פועל להרחבת סל המוצרים של החברה המבוססים על תאי גזע. "לחברה יש הרבה ידע בתחום של הפרקינסון, טרשת נפוצה, מחלקת האטקינסון ועוד. ביצענו ניסויים על חיות ויש לנו פוטנציאל בנושאים נוספים. אחת המטרות שלי היא להכניס בשנה הקרובה מוצר נוסף לקליניקה".
- מעל 2 מיליארד דולר השקעו בתעשיית הביומד הישראלית ב-2023
- המירוץ אחר חיי נצח - האם יש פוטנציאל השקעה בטיפולים מאריכי ימים?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
במקביל, שנת 2015 עשויה להיות זו שבה החברה תגיע גם למסחר בבורסה בתל אביב. בחודש יוני גייסה החברה ממשקיעים סכום של 10.5 מיליון דולר וביצעה מספר מהלכים פיננסים אשר סייעו לה להשתדרג לבורסת הנאסד"ק. אמנם, בחברה טרם החליטו באופן רשמי האם לרשום את המניות למסחר גם בבורסה בתל אביב אך פיורינו רומז כי "אנחנו בדיונים מול היועצים שלנו כדי להחליט מתי והאם להירשם למסחר כאן. אם נחליט על זה - הייתי מצפה שזה יקרה בשנת 2015".
בריינסטורם נסחרת היום בשווי של כ-55-60 מיליון דולר אך פיורינו מאמין גדול בפוטנציאל הטמון בה. "יש שני דברים מרכזיים שמצאתי בחברה. מבחינת המוצרים - קיבלתי את הצ'אנס ללמוד יותר על הנתונים הקליניים ועל המדע שעומד מאחורי החברה. הדבר שני זה האנשים - יש בחברה אנשים מדהימים ואני נרגש בכל פעם מחדש לפגוש אותם כאשר אני מגיע לישראל לביקור".
- 4.Shooter 26/12/2014 17:58הגב לתגובה זואיזה השמדת ערך של מנכל אמריקאי אפס. הפסדתי הון על הסיפורים שלו.
- 3.דר' d 26/12/2014 15:35הגב לתגובה זואני אוסף כבר 3 שנים לאט לאט בשקט בשקט.נא לא להפריע
- 2.משה גל 26/12/2014 14:23הגב לתגובה זובמגמת עליה חזקה מזה כשבוע... וזאת רק ההתחלה.
- 1.ישראל פלדמן 26/12/2014 14:09הגב לתגובה זוכל הכבוד בהצלחה