כל מה שחשוב לדעת על ניתוחי אף בישראל

תוכן בחסות | (1)

כמה ניתוחי אף מתבצעים בישראל מדי שנה? למי הם מיועדים ומה באמת חשוב לדעת על ההליך הניתוחי ותהליך ההחלמה? כל מה שרציתם לדעת על ניתוחי אף בכתבה שלפניכם.

ניתוחי אף, המהווים חלק בלתי נפרד מתעשיית הניתוחים הפלסטיים בארץ ובעולם, נחשבים לאחד מסוגי הניתוחים הפלסטיים הנפוצים ביותר, כאשר בארצות הברית של אמריקה לצורך העניין מתקיימים מדי שנה כ-50,000 ניתוחי אף. בישראל, ניתוחי האף תופסים נתח שוק נכבד ומשמעותי בתעשיית הניתוחים הפלסטיים, כאשר ההערכות השונות מדברות על היקף של בין 1,500 ל-3,000 ניתוחי אף מדי שנה.

ניתוחי אף - מתי הם נחוצים ולמי הם מיועדים ניתוח האף הראשון בעולם התבצע בגרמניה בשנת 1845 במסגרת ניתוח אשר יועד להקטנתו של מבנה אף גדול. מאז ועד היום, חלו אומנם אינספור שינויים ותמורות טכנולוגיות בענף הרפואה בכלל ובתחום הניתוחים הפלסטיים בפרט, אך יחד עם זאת, מאז הניתוח הראשון בתחום ניתוחי האף, מטרות הניתוח נותרו זהות והן מסווגות לשני סוגי ניתוח עיקריים הן בהיבט התפקודי-רפואי והן בהיבט האסתטי. בהיבט התפקודי-רפואי, ניתוח האף נועדו לצרכי טיפול בבעיות שונות הקשורות לנשימה תקינה, ואילו בהיבט האסתטי, ניתוחי האף נועדו לצרכי שינוי במבנה וגודל האף. באופן גורף, את כל סוגי הניתוחים הפלסטיים באף ניתן (וגם מומלץ) לקיים לקראת גיל 17, וזאת לנוכח העובדה הפשוטה שבסביבות גיל זה האף מסיים את תהליכי הצמיחה הטבעיים שלו. ניתוחי האף מגיל 17 ואילך מומלצים בין היתר לנשים וגברים הסובלים ו/או מתמודדים עם בעיות כגון: אף גדול ו/או מאורך אשר איננו תואם למסגרת הפנים, אף שמוט, אף רחב, אף בו מופיעה בליטה בגשר האף, אף עקום, אף שקצהו נפול או רחב ובעיות אסתטיות ו/או בעיות תפקודיות נוספות הקשורות למבנה האף. בכל הנוגע לגילאי המועמדים לניתוח אף, חשוב לציין שבגילאים מתקדמים יותר, העור מאבד את האלסטיות והדבר עלול להקשות על העיצוב המדויק של מבנה האף הרצוי

ניתוחי אף - שלב אחר שלב  השלב המקדים והראשוני לניתוחי אף הינו שלב הייעוץ אותו מומלץ לקיים על ידי הרופא המנתח. הייעוץ המקדים, מיועד לצרכי בדיקת התאמתו של המועמד/ת להליך הניתוחי. בפגישת הייעוץ מתרשם הרופא ממצבו הבריאותי של המטופל, ע"י שאלון שממלא המטופל ובאמצעות שיחה. לאחר מכן, ישאל המנתח את המטופל מה מפריע לו באף, מבחינת מבנה ותקינות הנשימה.  בשלב הבא יבחנו המנתח והמטופל את האף ביחד, מול המראה והמנתח יצביע בפני המטופל, על הבעיות, כפי שהוא רואה אותן ועל השינויים שהוא מתכוון לעשות בכדי להגיע לתוצאה המקווה. חלק מהרופאים יבצעו בשלב זה הדמיה ממוחשבת, בכדי לעזור למטופל, להבין לאיזה תוצאה ניתן להגיע. רופאים אחרים, יבחרו שלא לבצע הדמיה כזו, בכדי למנוע הצגת מצג שווא ועוגמת נפש בסוף התהליך, מכיוון שפעמים רבות התוצאה הניתוחית לא תהיה תואמת להדמיה הממוחשבת, בשל מגבלות המחשב, להטמיע תכונות של הרקמה הביולוגית שתוצאות הפיסול בה, אינם צפויות לחלוטין. זהו גם שלב תיאום הציפיות בו המנתח מסביר מה הן המגבלות שלו כמנתח, בעבודה עם האף הקיים והמטופל יכול להעלות גם את העדפותיו, חששותיו וציפיותיו מהניתוח. גורמים כמו עור עבה, נטייה להצטלקות, נחיריים שונים ומבנה פנים לא סימטרי, ישפיעו על תוצאת הניתוח וצריכים להיות מובחנים מראש. בשב הבא, הרופא המנתח יסביר למטופל, את ההליך הניתוחי, הסיבוכים והסיכונים האפשריים והליך ההחלמה. המטופל יתבקש לעבור בדיקות בהתאם לגילו ומצבו הבריאותי ולהציג את תוצאות הבדיקות לפני הניתוח.

ניתוח אף - השלב הניתוחי ושלב ההחלמה  על מנת לספק לכם מידע מקצועי מורחב יותר על ההליך הניתוחי ותהליך ההחלמה, הפננו מספר שאלות לד"ר מאייר יצחק, מומחה לניתוחים פלסטיים שמאחוריו אלפי ניתוחי אף אסתטיים לצד מאות ניתוחי אף אשר נועדו לפתרון בעיות תפקודיות-רפואיות.

מה חשוב לדעת על ההליך הניתוחי של ניתוחי האף? "ניתוחי אף בישראל כמו בעולם הגדול, מיושמים תחת הרדמה מלאה או מקומית וזאת בהתאם להעדפותיו של המנתח. ההליך הניתוחי עצמו מיושם בשתי שיטות עיקריות המותאמות לסוג הפגם הנדרש לתיקון. השיטה הפתוחה מיועדת לצרכי תיקון קצה האף ו/או למקרים בהם קיים צורך בהשתלת סחוס לצורך תיקון הפגם. במקרים אלו, הניתוח מתבצע באמצעות חתך קטן בבסיס האף מעל השפה. השיטה הסגורה מיועדת ליתר המקרים בהם נדרש תיקון פגם במבנה האף והיא מתבצעת באמצעות חתכים מוסווים בנחיריים, והיא השיטה הנפוצה יותר בישראל".

מה בנוגע למשך זמן הניתוח ומשך זמן ההחלמה "ניתוחי אף אורכים בין שעה לשלוש שעות וזאת בהתאם למורכבות הניתוח, כאשר גם בניתוחי אף פשוטים יותר וגם בניתוחי אף מורכבים יותר, המטופל נדרש לזמן התאוששות של מספר שעות אותן מומלץ להעביר במסגרת אשפוז לצרכי השגחה בלבד. בכל הנוגע לתהליך ההחלמה, קיימות הנחיות ברורות עליהן המטופל חייב להקפיד לאורך כל תקופת ההחלמה הנמשכת בין שלושה לארבעה שבועות מיום הניתוח. במהלך השבוע הראשון שלאחר הניתוח, שרק בסיומו מוסרת התחבושת המונחת על האף במהלך הניתוח, המטופל נדרש להפחית פעילות מאומצת. לאחר הסרת התחבושות, ניתן לראות את תוצאות הניתוח, כאשר המטופל נדרש להימנע ככל הניתן מחשיפה ממושכת לשמש ואף להימנע, מהרכבת משקפיים".

מהן תופעות הלוואי הנלוות לניתוחי אף והאם ניתוחי אף יכולים להסתבך "בדומה לכל הליך ניתוחי אחר, גם ניתוחי אף עלולים להיות מלווים בתופעות לוואי לאחר הניתוח, המטופל יסבול בעיקר מאי נוחות, בשלב בו ישנם טמפונים, המוחדרים לנחיריים לאחר הניתוח, למשך כיום עד שלושה ימים. בדרך כלל, לא יסבול המטופל מכאבים. בנוסף יסבול המטופל, מנפיחות באזור האף, מסביב לעיניים, ולעיתים במצח, קושי בנשימה, ובמקרים מסוימים גם שטפי דם בעיניים. חשוב לציין שברוב הגדול של המקרים, תופעות הלוואי הנפוצות הנלוות לניתוחי אף חולפות תוך מספר ימים ללא כל צורך במעורבות טיפולית כזו או אחרת. בכל הנוגע לסיבוכים העלולים להיווצר כתוצאה מניתוחי אף, חשוב לציין שמדובר במקרים נדירים במסגרתם עלולים להופיע לאחר הניתוח מצבים של דימום יתר וזיהומים. בכעשרה אחוזים מניתוחי האף, יהיה צורך לבצע תיקון בתוצאת הניתוח הראשונה. הסיבות לכך יכולות להיות רקמת צלקת המתפתחת תחת לעור ויוצרת בליטה, התבלטות קטנה של עצם, או של סחוס, שלא התאחו כראוי בשל תזוזות קלות בתהליך ההחלמה.   ד"ר מאייר יצחק, מסביר כי, החשיבות בבחירת המנתח היא בכך, שמנתח טוב ובעל ניסיון, יבצע את הניתוח בדיוק רב, כך שגם אם תהיה בליטה או רקמת צלקת שיש צורך לתקן, יהיה ניתן לעשות זאת בתהליך קצר של שיוף או חיתוך רקמה עודפת וקבלת תוצאה סופית משביעת רצון. ניתוח כושל, של מנתח לא מיומן, יהיה כזה שאת התוצאה הניתוחית הכושלת יהיה צורך לתקן בניתוח מורכב של השתלת סחוסים ושיחזור רקמות לאחר הסרה עודפת שלהם. ריכזנו עבורכם מספר טיפים לבחירת זהותו של הרופא המנתח: בדקו מהי הכשרתו של המנתח, והאם הוא שייך לאיגוד המנתחים הפלסטיים או מומחה בא.א.ג. מהו הניסיון המקצועי העומד לרשותו בתחום ניתוחי האף ומהו היקף הניתוחים אותם הוא מבצע מדי שנה. כמו כן, שימו לב לכך שבדיקת ההתאמה והייעוץ לקראת ההליך הניתוחי מתבצעת על ידי הרופא המנתח בעצמו. בקשו מצוות המרפאה לראות תמונות לפני אחרי של מטופלים ובדקו אפשרות לשוחח עם כמה מהם. סרטון הסבר על ניתוח אף

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    דניאלה 20/02/2019 12:51
    הגב לתגובה זו
    אין מילים ממליצה בחום