אקסון מובייל בוחנת הקמת פלטפורמה שתסייע לייצוא הגז מלוויתן
ענקית האנרגיה אקסון מוביל (XOM) נמצאת בדיונים לגבי בניית פלטפורמה שתרחיב את טווח הייצוא של שדה הגז הטבעי הגדול ביותר של ישראל, כך על פי מקורבים לחברה.
חברת הנפט והגז הגדולה בעולם מקיימת כעת שיחות עם שותפות מאגר לוויתן, בנוגע לבניית ספינת גז טבעי נוזלי, על פי המקורות אשר ביקשו להשאר אנונימיים.
הפרויקט יאפשר לשותפים לוויתן לייצא גז טבעי למדינות אליהן לא ניתן יהיה להגיע עם הצינור הקיים וימנע את הצורך לבנות תשתית יקרה כדי להתחבר למתקני LNG במצרים. עם זאת, על פי המקורות, יתכן שהדיונים בסופו של דבר לא יובילו להסכם. נציג אקסון אמר שהחברה עדיין מעריכה את האפשרות. "מוקדם מדי להגיב על פיתוח ספציפי וצירי זמן לייצור", אמר הנציג.
למרות תגליות הגז הניכרות במזרח אזור הים התיכון בעשור האחרון, נתיבי הייצוא הקשו על המלאכה ולכן חברות האנרגיה העולמית לא מיהרו להכנס פנימה.
שותפי לוויתן אמנם חתמו על עסקאות שיענו על הביקוש במצרים, בירדן ובישראל, אך עדיין לא מצאו דרך כדי לייצא לאירופה או מזרח אסיה. דלק קידוחים יהש, בעלת המניות הגדולה ביותר בלויתן בוחנת בין היתר רכישת נתח מאחד מאתרי הגז הטבעי של מצרים.
השיחות עם אקסון הן סימן בלתי רשמי לכך שהחרם על ישראל, שהוטל על ידי מדינות ערביות דועך. חברות האנרגיה הגדולות היססו בעבר לעשות עסקים עם ישראל מחשש לסיכון הקשרים שלהן עם מדינות השולטות בחלק מעתודות האנרגיה הגדולות בעולם ועוינות כלפי ישראל, עד עכשיו.
נראה כי החששות האלו מתמוססות כיוון שישראל ומדינות המפרץ הפרסי מצאו אינטרס משותף נגד איראן, אשר מוביל כמה מהמנהיגים הערביים, כמו הנסיך מוחמד סלמאן לשבור את הקרירות הדיפלומטית ארוכת הטווח עם ישראל. בנוסף, המסחר הסמוי עם העולם הערבי, בעיקר בתחום הטכנולוגיה הישראלית, גדל גם הוא.
עבור אקסון, התרחבות לישראל עולה בקנה אחד עם שאיפותיה של החברה להתרחב במזרח התיכון. אקסון רשמה דריסת רגל ראשונה באיזור בפברואר, כשמצאה מאגר בים הקפריסאי הוא כגודל של כשליש מגודלו של לויתן.
נציגי אקסון שוחחו לאחרונה עם שר האנרגיה הישראלי יובל שטייניץ על השתתפות במכרז הקרוב, כך על פי הדיווח מהמקורות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.רציוהכריש 10/04/2019 22:20הגב לתגובה זו3 0נראה שהעסק מתחיל לזוז ורציו תתחיל לעלותסגור
-
3.כמה זה משפיע על רציו פטרוליום? (ל"ת)יוס 10/04/2019 20:33הגב לתגובה זו2 0סגור
-
2.יוסי אבו-עדיף השקעה בקפריסין על מתקני הנזלה במיצרים (ל"ת)תלקר 10/04/2019 18:17הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.כבר מייצאים כשבארץ בקושי מספקיםתום 10/04/2019 14:59הגב לתגובה זו0 6במחירים שצריכים להיותסגור