המועד הראשון לפדיון מוקדם של אגרות החוב יהיה כ-6 שנים ממועד הנפקתן, היינו: 31 בדצמבר 2025. לאחר מועד זה החברה תהיה רשאית לפדות את אגרות החוב בפדיון מוקדם בכל מועד, ובכפוף לתקנון הבורסה ולהנחיות מכוחו.
תדירות הפדיונות המוקדמים לא תעלה על פדיון אחד לרבעון.
נקבע פדיון מוקדם ברבעון שקבוע בו גם מועד לתשלום ריבית, או מועד לתשלום פדיון חלקי או מועד לתשלום פדיון סופי, יבוצע הפדיון המוקדם במועד שנקבע לתשלום כאמור.
מועד הפדיון המוקדם לא יחול בתקופה שבין המועד הקובע לתשלום ריבית בגין אגרות החוב ובין מועד תשלום הריבית בפועל.
תוספת ריבית למחזיקי אגרות החוב: אם החברה לא תפרע את אגרות החוב בפדיון מוקדם מלא במועד תשלום הריבית אשר יהא שלוש שנים לפני מועד פירעון הקרן, היינו: 31 בדצמבר 2027 - תשולם תוספת ריבית למחזיקי אגרות החוב על הריבית אותה נושאות אגרות החוב באותה עת, החל מתשלום יוני 2028 ,בגין יתרת התקופה (היינו, ממועד הפידיון הקובע לתוספת ריבית ועד למועד הפירעון בפועל של אגרות החוב (בין בפדיון מוקדם ובין במועד הפירעון הסופי של אגרות החוב)), שתהא בשיעור של 50% ממרווח הסיכון המקורי.
ככל שהחברה לא תנצל את זכותה לפדות את אגרות החוב בפדיון מוקדם ב-31/12/2027, אזי החברה תפרסם, 4 ימי מסחר לפני היום הקובע לתשלום ריבית יוני 2028 ,דיווח מיידי לרשות ולבורסה שבו יפורט שיעור תוספת הריבית ושיעור הריבית המדויקת שתשולם הכוללת את שיעור הריבית החצי שנתית בתוספת שיעור תוספת הריבית וזאת לגבי כל תשלומי הריבית העוקבים.
התנאים לפדיון מוקדם: פדיון מוקדם יתאפשר באחד מאלה - (1) בתנאי שבמקביל לפדיון המוקדם באמצעות תשלום כמפורט להלן, תנפיק החברה מכשיר הון בעל איכות זהה או עדיפה; (2) באישורו מראש של הממונה ובתנאים שיקבע. ככלל, על פי הממונה, פדיון מוקדם יתאפשר במידה שההון העצמי של הראל ביטוח לאחר הפדיון המוקדם יעלה על הון נדרש לכושר פירעון (SCR).
תמורת הפדיון המוקדם:
ככל שפדיון מוקדם יבוצע החל מהמועד הראשון לפדיון מוקדם ועד ל-31/12/2027 (לא כולל) תשלם החברה למחזיקי אגרות החוב את הסכום הגבוה מבין הבאים:
שווי שוק של יתרת אגרות החוב שבמחזור, אשר ייקבע על-פי מחיר הנעילה הממוצע של אגרות החוב בשלושים ימי המסחר שקדמו למועד קבלת החלטת הדירקטוריון בדבר ביצוע הפדיון המוקדם;
הערך ההתחייבותי של אגרות החוב העומדות לפדיון מוקדם שבמחזור, דהיינו קרן בתוספת ריבית, עד למועד הפדיון המוקדם בפועל;
יתרת תזרים המזומנים של אגרות החוב העומדות לפדיון מוקדם (קרן בתוספת ריבית) כשהיא מהוונת לפי תשואת האג״ח הממשלתי בתוספת ריבית בשיעור של 0.8% .היוון אגרות החוב העומדות לפדיון מוקדם יחושב החל ממועד הפדיון המוקדם ועד למועד הפירעון האחרון שנקבע ביחס לאגרות החוב העומדות לפדיון מוקדם.
ככל שהפדיון המוקדם יבוצע החל מיום 31/12/2027 (כולל) ולאחריו, תשלם החברה למחזיקי אגרות החוב את הערך ההתחייבותי של אגרות החוב העומדות לפדיון מוקדם שבמחזור, דהיינו קרן (הערך הנקוב אשר ייפרע בפדיון מוקדם) בצירוף ריבית כפי שהצטברו עד ליום התשלום.
הסכום המינימאלי לביצוע פדיון מוקדם בגין אגרות החוב (ביחס לכל סדרה) הינו: 25 מיליון ש"ח, למעט במקרה בו מבוצע פירעון מוקדם מלא שאז יהיה ניתן לבצע פירעון מוקדם בסכום נמוך יותר.
בכל מקרה לא ייעשה פדיון מוקדם של חלק מקרן אגרות החוב, אלא אם יתרת הקרן הבלתי מסולקת שתיוותר לאחר הפדיון המוקדם מאותה סדרה תעלה על 3.2 מיליון ש"ח או סכום אחר כפי שייקבע בתקנון הבורסה ובהנחיות על פיו מעת לעת.
עילות עיקריות לפירעון מיידי:
אם החברה תקבל החלטת פירוק (פרט לפירוק למטרות מיזוג עם חברה אחרת או שינוי במבנה החברה) או אם יינתן ביחס לחברה צו פירוק קבוע וסופי על ידי בית המשפט, או ימונה לה מפרק קבוע.
אם לאחר הנפקתן לראשונה של אגרות החוב (סדרה יז'), ייערך במועד כלשהו שינוי ברגולציה לרבות הוראות, הנחיות ועמדות הממונה, באופן שניתן יהיה לכלול בתנאי אגרות החוב (סדרה יז') עילות נוספות להעמדה לפירעון מיידי מבלי לפגוע בהכרת הממונה באגרות החוב (סדרה יז') כהון רובד 2 של הראל ביטוח, תפנה הראל ביטוח אל הממונה בבקשה לאשר שינוי בתנאי שטר זה באופן שיתווספו לו עילות נוספות להעמדה לפירעון מיידי כאמור לעיל.