טריפל סי תרכוש שירותי סיבים אופטיים מפרטנר
פרטנר נכנסת לראשונה לשוק הסיטונאי של אספקת הסיבים; המניה זינקה ב-57% בשלושת החודשים האחרונים
פרטנר פרטנר -0.4% וחברת טריפל סי הודיעו היום כי חתמו על הסכם, במסגרתו תרכוש טריפל סי שירותי תשתית סיבים אופטיים מפרטנר, בתצורת שוק סיטונאי.
במסגרת ההסכם, פרטנר תספק לטריפל סי שירותי תשתית אינטרנט על גבי רשת הסיבים של החברה, המורכבת מתשתית הסיבים העצמאית של פרטנר, המגיעה לכ-1.1 מיליון משקי בית, ומזכויות השימוש אותן רכשה פרטנר בתשתית הסיבים של בזק ומגיעה לכ-2.5 מיליון משקי בית. ההסכם תקף לחמש שנים ומהווה את הכניסה הראשונה של פרטנר לשוק אספקת סיבים גם בשוק סיטונאי.
"אנחנו שמחים להיכנס לשוק נוסף ולהרחיב את התחרות בענף לטובת כלל הלקוחות", מסר מנכ"ל פרטנר, אבי גבאי. "ההסכם עם פרטנר הוא בשורה אמיתית לצרכן הישראלי", מסר מנכ"ל
טריפל סי, רמי נחום. "מהלך זה יאפשר לנו לספק שירותי אינטרנט איכותיים ומתקדמים בעלויות נמוכות יותר, תוך שיפור רמת התחרות בשוק הסיבים בישראל. אנו מחויבים להמשיך ולהביא לצרכנים אלטרנטיבות משתלמות, עם חוויית גלישה מתקדמת ויציבה".
- מניות חברות התקשורת פותחות את 2025 בעליות חדות: מה עומד מאחורי הסנטימנט החיובי?
- הישראלים במסך המגע: הצצה אל הרגלי השימוש בסלולרי
ברבעון השלישי של 2024 פרטנר המשיכה להגדיל את מצבת לקוחותיה במגזר הסיבים שהתסכמו נכון לסוף הרבעון ב-421 אלף בסוף הרבעון, צמיחה של 17 אלף מנויים בהשוואה לרבעון קודם.
מניית פרטנר זינקה ב-57% בשלושת החודשים האחרונים לשווי של 4.64 מיליארד שקל, זאת לצד הזינוק במניות התקשורת האחרות. הסיבה הראשונה לזינוקים היא עלייה צפויה בתעריפי החבילות - מדובר בתהליך איטי והדרגתי שאפשרי רק כאשר הלקוח עובר לשירות אחר או נוסף. החברות האלו התחייבו למחירים מסוימים לאורך שנים, אבל המחירים האלו לא באמת רווחיים והם נובעים מהתחרות הקשה בתחום. המחירים בעולם גבוהים מהמחירים בארץ בלפחות 30%.
סיבה נוספת היא חיסכון צפוי בהוצאות. על פי חוק התקשורת, חברות התקשורת נדרשות להעביר 0.5% מהכנסותיהן השנתיות לקופת תמרוץ שמטרתה עידוד פריסת סיבים אופטיים באזורים ללא חובת פריסה. עם זאת, לפני כחודש פורסם ברשומות כי לשנת 2024 נקבע שיעור תשלום של 0% במקום 0.5%, בדומה להוראה שהייתה תקפה גם בשנת 2023. זה לא סכום זניח, זה באזור 5%-6% מהרווח שלהם וזה כשלעצמו מסביר חלק משמעותי מהעלייה היום במניות. פרטנר דיווחה על חיסכון של כ-14 מיליון שקל בהוצאות לשנה זו, בעוד שסלקום תחסוך כ-20 מיליון שקל לפני מס.