עלייה של כ-13% בייצוא הישראלי לגרמניה ב-2018
שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן נפגש הבוקר (ה') עם שר הכלכלה והאנרגיה הגרמני, פיטר אלטמאייר, שנכנס לתפקיד בתחילת השנה והשניים חתמו על הסכם עידוד שיתוף פעולה כלכלי בין המדינות, תוך מתן דגש לתחומי הקלינטק, האוטומוטיב, חיזוק הפעילות המשותפת בתחומי המו"פ, והבריאות הדיגיטלית.
נציין כי גרמניה היא אחת משותפות הסחר החשובות של ישראל באירופה והיחסים הכלכליים עמה רחבי היקף ומשמעותיים וכוללים השקעות של חברות גרמניות גדולות בישראל. בין היתר מדובר בקונצרן סימנס שפעיל בתחום הרכבות בישראל, ההשקעה המשמעותית של קבוצת פולקסווגן באפלקיציית שירותי המוניות הישראלית GETT ורכישתה של ארגוס סייבר סקיוריטי הישראלית העוסקת בפיתוח פתרונות אבטחת סייבר לרכב על ידי חברת קונטיננטל.
בנוסף, ענקיות גרמניות רבות המפעילות מרכזי מו"פ בישראל בתחומים כדוגמת תקשורת, מדעי החיים ואוטומוטיב. בין הענקיות הללו הפועלות בישראל אפשר למצוא את מרק, דויטשה טלקום, פולקסווגן, בוש ודיימלר.
הסחר ההדדי בין ישראל וגרמניה חווה צמיחה משמעותית בשנת 2017 והגיע עד לסכום של 7.8 מיליארד דולר. הנתון מהווה עלייה של 1.2 מיליארד דולר ביחס לשנת 2016 בה הסתכם הסחר ההדדי בין המדינות בכ-6.6 מיליארד דולר. ענפי הייצוא המרכזיים מישראל לגרמניה הם מכונות, ציוד אופטי ומוצרי כימיכלים ופלסטיק. ענפי הייבוא המרכזיים של ישראל מגרמניה הם מכונות, ציוד תחבורה ומוצרי כימיכלים.
- Zenity מגייסת 38 מיליון דולר בסבב ב׳ כדי לשפר את האבטחה עבור עזרי AI ארגוניים ופיתוח באמצעות Low-Code
- סיסקו חושפת מערכת אבטחת מידע חדשה מבוססת AI
על פי נתוני הסחר העדכניים, העלייה בסחר ההדדי בין ישראל וגרמניה נמשך גם בשנת 2018, כאשר נכון לחודש יוני 2018 סך הייצוא הישראלי לגרמניה עומד על 937.2 מיליון דולר, עלייה של 107.4 מיליון דולר ביחס לתקופה המקבילה ב-2017 בה עמד הייצוא על 829.8 מיליון דולר. מדובר בגידול של כ-12.9% ביחס לתקופה אשתקד.
סך הייבוא הישראלי מגרמניה לאותה התקופה עומד כיום על 2.88 מיליארד דולר, עלייה של 685.5 מיליון דולר ביחס לתקופה המקבילה ב-2017 בה עמד הייבוא על 2.19 מיליארד דולר. מדוברב גידול של כ-31% ביחס לתקופה אשתקד.
שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן: "גרמניה היא שותפת סחר חשובה וחברה קרובה ביותר של ישראל. החדשנות הישראלית מעניינת את השוק הגרמני ואנחנו נמשיך לפעול כדי לחשוף את הפוטנציאל העצום הקיים בתעשייה הישראלית בפני ידידנו בגרמניה".
- 2.אהרון 04/10/2018 14:40הגב לתגובה זוסך הייבוא הוא פי 3 מהייצוא אבל הכותרת המלטפת מטעה וחושפת את האמת רק בסוף הכתבה . הגרמנים ימח שמם צריכים אותנו יותר יותר מאשר אנחנו אותם . לכן תפסיקו ללקק למרקל
- 1.אלכסנדר 04/10/2018 14:33הגב לתגובה זועתידה להרוויח מההסכם, עתידה לייצא לגרמניה בעתיד הקרוב, מניח שההסכם יעזור לה בפעילות