רודב-גבאי יוכלו לרכוש את פרטנר: בית המשפט דחה את עתירת חיים סבן

למרות התנגדות כונסת הנכסים, למרות המהלך המסריח שביצע אבי גבאי, למרות התנגדותו של חיים סבן - החליטה השופטת שזו הדרך שבה האצ'יסון תיפגש עם החוב שלה ותרוויח מהעסקה והחליטה לדחות את עתירת סבן, שלא הסכים להעמיד ערבות בתמורה לביצוע מכרז
 | 
telegram
(1)

שופטת בית המשפט המחוזי דחתה את העתירה של חיים סבן ובקשתו לקיים מרכז פומבי לרכישת חברת פרטנר -1.65% פרטנר 1,908 -1.65% פרטנר בסיס:1,940 פתיחה:1,785 גבוה:1,915 נמוך:1,785 תמורה:5,217,114 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ולמעשה מאפשרת בכך את יציאתו לפועל של המהלך של רכישת פרטנר ע"י שלמה רודב, אבי גבאי, הפניקס, מנורה וכלל (באמצעות קבוצת מורקין) בתמורה ל-300 מיליון דולר (כ-950 מיליון שקל).

השופטת הציעה לקבוצת סבן להפקיד ערבות בתמורה לעריכת מכרז, אך קבוצת סבן סירבה לכך. השופטת גם ניסתה להבין האם קבוצת רודב-גבאי תשתתף במכרז ואלה אמרו לה שלא. לאחר הסירוב של סבן החליטה השופטת כי אין טעם לערוך למעשה מכרז ודחתה את העתירה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

על פי השופטת, סבן למעשה רוצה להטיל את כל הסיכון על האצ'יסון (החברה הזרה שמוכרת את המניות) ולדעת השופטת מאחר שהיא מעוניינת לצאת מהמניות והסכימה למחיר - היא למעשה תרוויח מהעסקה ואין טעם למנוע זאת ממנה, מכיוון שהיא למעשה מחכה לחוב מחיים סבן מאז שנת 2009, שכן מניותיו בחברה היו משועבדות להאצ'יסון.

כזכור, אבי גבאי ביצע מהלך מסריח וערק מ סלקום -1.01% סלקום 1,860 -1.01% סלקום בסיס:1,879 פתיחה:1,879 גבוה:1,879 נמוך:1,824 תמורה:1,913,012 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: לאחר שכנראה רקם את המהלך בעודו מנכ"ל החברה. חיים סבן, הבעלים לשעבר של פרטנר ביקש שיתקיים מכרז, ולא מעט קבוצות גם ניסו בתקופה האחרונה להגיש הצעות.

בנוסף, גם כונסת הנכסים הרשמית של מדינת ישראל, סיגל יעקבי, הביעה התנגדות לעסקה, שכן לדעתה ההליך לא נוהל כפי שצריך וכי היה צריך להתבצע הליך התמחרות תחרותי. היא סברה כי ייתכן שתגיע הצעה גבוהה יותר לרכישה - כפי שאכן קרה, ולפחות 4 קבוצות שונות החליטו להגיש הצעות רכישה.

אך למרות זאת בית המשפט החליט לדחות את העתירה ולאפשר את הרכישה, כפי שהציע כונס הנכסים עו"ד אוהד סול.

חיים סבן רכש את השליטה בפרטנר בתחילת העשור הקודם, כאשר חלק מהמימון היה הלוואת מוכר מקבוצת האצ'יסון, של 300 מיליון דולר, כ-1.1 מיליארד שקל. נפילת ערך המניה של פרטנר הובלה לכך שבשפל של 2019 חיים סבן ויתר על השליטה בפרטנר בעקבות החוב, כשמנגד היה לו בפרטנר שווי של כ-750 מיליון שקל. אלא שמאז גלגל מסתובב לו: שער הדולר צנח כך שאותם 300 מיליון דולר שווים רק קצת יותר מ-900 מיליון שקל, ואילו שווי המניות הללו עלה ל-1.1 מיליארד שקל.

צריך לזכור שמדובר בתחום שהפך להיות בישראל תחרותי מאוד, אולי תחרותי מדי, בעקבות מהפכת הסלולר לפני עשור, שהורידה מחירים לצרכן, אבל הפכה את המרווחים של חברות הסלולר לקטנים מדי. כתוצאה מהרפורמה הצטרפו חברות רבות לשוק, אבל בשנים האחרונות המגמה היא הפוכה: מתבצעים מיזוגים ורכישות והתחרות יורדת. כך עם גולן טלקום שהפכה להיות חלק מסלקום וכך המיזוג של אקספון.

חברות הסלולר מעוניינות כעת להעלות את מחירי הסלולר לצרכנים וכל עלייה של שקל בודד בחשבון של הצרכן יורד למטה לשורת הרווח של החברות - וזו הסיבה להתעניינות ההולכת וגוברת במניית פרטנר, לאחר שזו נמצאת על המדף כבר תקופה ארוכה.

יצוין כי את הכונסת הרשמית מטריד ככל הנראה גם החשש ממדרון חלקלק. מה שעלול לקרות הוא שבמקרים דומים נושים ינסו לסגור את התיק על פי תחושות בטן ש'אין מה לעשות, זה המחיר הגבוה ביותר' ולא ימצו את הזכויות. מטרת הכונסת הרשמית הוא להתערב במקרים כאלה ולוודא שאכן בוצע ההליך המיטבי.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אז ככה מריח חוט תפירה ??? (ל"ת)
    סבתא זפתא 15/12/2021 12:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות