"שוק השמע למסוקים מגלגל 280 מ' ד' בשנה וזה אחד ממנועי הצמיחה שלנו"
"היינו רווחים בכל אחד מ-16 הרבעונים האחרונים. דבר זה מאפשר לנו להגדיל את צבר החברות הכלולות ואנחנו נמצאים בתהליך של מיזוגים ורכישות (M&A) אנאורגנית (בארץ ובחו"ל) בו אנחנו ממשיכים לחפש חברות שונות על מנת לגדול ולהמשיך לצמוח", מספר דניאל אשחר, מנכ"ל אורביט בראיון לביזפורטל.
הבוקר פרסמה אורביט +0.77% אורביט 2,736 +0.77% בסיס:2,715 פתיחה:2,720 גבוה:2,740 נמוך:2,698 תמורה:144,005 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: - אשר מוחזקת בשיעור של 31.35% על ידי קרן פימי של איש העסקים ישי דוידי - את תוצאות הרבעון הראשון של 2022, בו דיווחה על הכנסות שהסתכמו בכ-12.5 מיליון דולר. הרווח הנקי ברבעון צמח בכ-64% והסתכם בכ-1.4 מיליון דולר לעומת כ-0.9 מיליון דולר ברבעון המקביל. ה-EBITDA ברבעון הסתכם בכ-2.5 מיליון דולר בהשוואה לכ-1.4 מיליון דולר ברבעון המקביל, גידול של כ- 77.6%.
מה החברה מפתחת? למי היא מוכרת ואיך היא עושה זאת?
"לחברה שלושה קווי פעילות. הראשון הוא בתחום מערכות התקשורת על המטוס והמסוק הצבאי והאזרחי. שם אנחנו מתרכזים במערכות שמע לכל סוגי המטוסים - מטוסי קרב, סיור, מסוקאות ועוד", מסביר המנכ"ל. "קו ייצור שני הוא של החברה הוא בתחום הקרקע והוא מאפשר לכל אדם הפועל מהקרקע, מהאוויר או מהים להיות מחובר לתקשורת לווינית", מוסיף.
"קו פעילות שלישי בו אנחנו פועלים הוא תחום הנקרא 'חישה מרחוק'. מדובר במוצר אשר מאפשר לנו לצפות מהחלל החיצון על מה שקורה בקרקע לטובת חיזוי מז"א, שינויי אקלים וכיו"ב."
האם אתם מוכרים לחברות הצבאיות והאזרחיות את המערכות שלכם?
"בפועל לא. אין ספק שזה מגיע בסופו של דבר אל אותם לקוחות, אבל אנחנו רק מפתחים את החומרה ומוכרים אותו לחברות שמספקות שירותי חיזוי ומז"א, לאחר מכן אותם חברות קונות את השירות מהספקים עצמם ובכך יודעים לחזות את השינויים באקלים בצורה הטובה ביותר."
לקראת סוף השנה הקודמת רכשה אורביט את חברת יוקליד תמורת עד 14 מיליון שקל, כאשר מתוך התמורה, 6.5 מיליון שקל שולמו כבר בעת הרכישה בעוד ש-7.5 מיליון שקל ישולמו תוך שנתיים ממועד השלמת הרכישה בכפוף לעמידה ביעדי הכנסות ורווחיות של החברה הנרכשת לשנים 2022 ו- 2023.
אז דיווחה אורביט כי הכנסותיה של יוקליד, אשר נמצאת בבעלותו המלאה של גיא קלפ, יוצא היחידה הטכנולוגית של מודיעין, הסתכמו בשנת 2020 לכ-4.1 מיליון שקל לאחר עלייה של 27% ביחס לשנת 2019, הרווח הנקי בשנת 2020 הסתכם בכ-0.5 מיליון שקל, זאת לאחר עליה של 31% ביחס לשנת 2019.
במה עוסקת יוקליד? כיצד הרכישה צפוייה לסייע לכם?
"מדובר בחברה שמייצרת מסובבים - Positioner. בפועל, החברה מפתחת מסובבי אנטנות המשמשים למערכות עקיבה לתחום המל"טים, הרחפנים, מערכות תצפית ומכ"מים וכוללת 15 עובדים. המערכות שלהם מאפשרות לשים על המטוסים, המסוקים וכלי הים להם אנחנו מוכרים מוצרים הכל."
כיצד חוויתם בחברה את השפעות מגפת הקורונה?
"מה שחשוב לציין הוא שכחברה - המשכנו ואני מאמין שנמשיך לצמוח בכל הפרמטרים. החברה חוותה קשיים של פגיעה בשרשאות האספקה, אתגרים של שינוע, אתגרים של חוסר ברכיבים אלקטורנים ותנודות בכוח האדם ולמרות זאת - הצלחנו לשמור על רווחיות גם בתקופה האחרונה. בסופו של דבר כשאתה לא מצליח לספק סחורה ללקוחות שלך אז הם, ואנחנו, הראשונים שנחוש את זה"
וכיצד איחוד תוצאות יוקליד תרם לכם?
"מדובר בחברה אשר התחלנו לכלול את ההכנסות שלה לא מזמן, ושהתרומה שלה להכנסות טרם משמעותית במיוחד."
האם הפעילות של
גילת
+1.73%
גילת
1,944
+1.73%
בסיס:1,911
פתיחה:1,911
גבוה:1,967
נמוך:1,911
תמורה:649,098
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
קשורה אליכם?
"גילת אינה מתחרה שלנו אלא פועלת בתחום אחר מאיתנו. בסופו של דבר גילת מתעסקת ברשתות לווין, בעיקר בפלטפורמות הכוללות אלקטרוניקת רשתות ותוכנה, ומשמשות חברות טלפונים, ספקי אינטרנט וממשלות. המשמעות היא שאנשים יכולים להשתמש במערכות של גילת על מנת להתחבר לתקשורת לווינית מכל מקום בעולם, גם אם אין להם גישה לתקשורת לווינית. לעומת זאת, אנחנו מספקים את ה-Hardware וה-Software עבור החברות עצמן, ובכך מאפשרים למטוסים שלהם את פתרונות השמע והתוכנה שלנו."
מה הם מנועי הצמיחה לעתיד? כיצד החברה מתכננת להמשיך ולגדול?
"בדוחות ציינו כי לחברה צבר הזמנות שאינו כולל הסכמי מסגרת בסך של כ-44.3 מיליון דולר אשר להערכת החברה ימומשו בסבירות גבוהה ואני מאמין שכך המצב. בין כה וכה, החברה צופה ארבעה מנועי צמיחה עיקריים בעתיד הקרוב. הראשון הוא בתחום הכללי בו אנחנו פועלים - השוק הצבאי, האזרחי והמודיעיני, בו נקווה להמשיך לצמוח כפי שצמחנו עד עכשיו."
"השוק השני בו נקווה להמשיך לצמוח הוא בפיתוח תקשורות לוויניות עבור ספינות צבאיות, שם מדובר בתחום בו יש לנו יתרון כי אנחנו מסוגלים לייצר את אותן מערכות בסטדנרט גבוה מאוד וכבר רשמנו כמה פטנטים בתחום. השוק השלישי - ואולי המשמעותי ביותר, הוא זה של מערכות השמע למסוקי הקרב. מדובר בשוק שמגלגל קרוב ל-280 מיליון דולר בשנה, ובמידה וניכנס אליו נוכל לקחת נתח מהעוגה"
"השוק הרביעי ממנו ננסה לקחת חלק הוא שוק מערכות הצפייה מהחלל, כאשר כבר התחלנו לבסס תחנות קרקעיות ברחבי העולם ואנחנו ממשיכים לרשום כמה פטנטים אל מול המערכות המתחרות בשוק."
האם החברה מרגישה לחצי שכר? ידוע שבתחום ההייטק הכסף הזול שטף את הסקטור, האם החברה חווה את הקשיים הללו?
"כמו כל תעשיית ההייטק אנחנו חווים פחות קשיים מאשר בעבר. כחברה, תמיד נשתדל לפעול לפני הזרם, כלומר אם אנחנו רואים מגמה בשוק שעל פיה עובדים רבים מתחילים לדרוש העלאות במשכורת ומגוון יותר רחב של אופציות, נשב ונמצא עימם את עמק השווה. הדבר עדיף על לחכות עד שהעובדים יחלו לדרוש את הדברים בעצמם ואז נתחיל לאבד שליטה על המצב."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה