.jpg)
מה תעדיפו - רכב זול עם צריכת דלק גבוהה או רכב יקר עם צריכה נמוכה?
קניית רכב היא אירוע מורכב. המגזימים יגידו שאפילו אירוע מכונן. הרבה מחשבה סובבת את ההליך החל מהתקציב, השימוש העתידי וצרכי בעל הרכב, בלאי במידה והרכב אינו חדש, ביטוחים, מידת זיהום האוויר, טיפולים ועוד. צריכת הדלק של הרכבים מהווה גם היא מרכיב חשוב בבחירת הרכב, הן מהבחינה הכלכלית והן מהבחינה הסביבתית.
צריכת הדלק הממוצעת לרכב בישראל עומדת על כ-13 ק"מ לליטר בעוד שכלי הרכב הדו-גלגליים צורכים קצת יותר מ-20 ק"מ לליטר בממוצע. צריכת הדלק בדגם הפלאג־אין של קיה ספורטאז' עומדת על לא פחות מ-90 ק"מ (!) לליטר, כך לפחות לפי הצהרות החברה. אבל כצפוי הרכב מגיע עם תג מחיר של 239 אלף שקל. כך שלא בטוח שבכלל 'תחזירו' את מחיר הרכב בחיסכון שתשיגו בתדלוק.
דגמי פלאג-אין הם רכבים היברידים עם נטייה גדולה יותר ל"מרכיב החשמלי". לרכבים האלו יש סוללה מאוד גדולה שמספיקה לנסיעה ממושכת יותר, כך שצפוי שצריכת הדלק שלהם תהיה נמוכה ועדיין ליטר ל-90 קילומטר זה שיא חדש בעולם הרכב.
לכאורה נשמע מדהים, המחיר קצת פחות מדהים כמובן, ובכל זאת, מתי שמעתם על רכב שצורך ליטר אחד בלבד ל-90 ק"מ? עם זאת, אנשים לא ירוצו לקנות את ההבטחה, ולמה? רק בגלל המחיר.
הציבור בישראל מחפש לרוב רכבים זולים יחסית. אין בינתיים באמת מספיק משקל לחשיבות צריכת הדלק בהיבט הכלכלי ובטח שלא בהיבט הסביבתי. אנשים עשירים יקנו רכב יקר וידרסו את הערך הסביבתי, אנשים מעוטי יכולת יקנו רכב זול עם צריכת דלק גבוהה - דבר שייפגע לא רק באיכות הסביבה אלא קודם כל בכיס שלהם.
במקביל החליטה מדינת ישראל למסות באחרונה את הרכבים החשמליים התעריף גבוה יותר על מנת לפצות על הפסדה ממיסוי על הדלק, בהחלטה שתיכנס לתוקפה ב-1 בינואר 2023. גם החלטה זו לא תשפיע יותר מדי על הרגלי הקנייה של הרוכשים. מדינת ישראל צריכה לעודד את אזרחיה לשמור על הסביבה ולהקל עליהם ברכישת רכבים ירוקים מעבר למה שהיא נותנת כבר היום ויפה שעה אחת קודם לכן - למען איכות החיים, למען האוויר שאנחנו נושמים, וכן גם למען הכיס.
- 3.נועם 06/09/2022 15:26הגב לתגובה זולשר האוצר ליברמן ולשרת התחבורה מיכאלי. תקראו לאחראים בשמם ואל תפילו את ההחלטה המזיקה על "מדינת ישראל".
- יחזקאל 06/09/2022 15:49הגב לתגובה זוזו פרה חולבת של המדינה ואף ממשלה לא תוותר על מיסים בקלות
- 2.רונירון 06/09/2022 13:41הגב לתגובה זוכך שלבחירה בין היברידי, חשמלי או רגיל אין כמעט משמעות מבחינה כספית, והיא מוטה בדרכ לנסיבות האישיות של כל אחד, ככל שהוא חורג בצורה משמעותית מהקילומטראז הממוצע (נניח 18 אלף). מבחינת זיהום, ברור שכן, ולכן כדאי שהמדינה תיייצר נוסחה שמעבירה את החיסכון ללקוחות.
- 1.אלון 06/09/2022 12:45הגב לתגובה זולדוגמה, אם אני נוסע 5,000 ק"מ לשנה (האמת אנחנו עושים פחות), אין שום הצדקה לשלם את האקסטרה על היברידי. לעומת זאת מי שעושה 15 בשנה כנראה שכן ישקול. ואסור לזלזל באינטליגנציה של היבואן הישראלי שלוקח את כל הערך והפרמיה אליו