אסדה
צילום: אלבטרוס

הסתיים ההליך התחרותי הראשון בפתיחת הים לחיפושי גז טבעי ונפט

אנרג'יאן היוונית וקנצריום של חברות הודיות הגישו הצעות, הליך תחרותי נוסף יתקיים במהלך שנת 2018
נועם בראל | (6)
נושאים בכתבה גז נפט שטייניץ

ההליך התחרותי הראשון מסוגו בישראל לקבלת רישיונות חיפוש לנפט וגז טבעי במים הכלכליים של ישראל הסתיים היום, כאשר למשרד האנרגיה הוגשו הצעות מאנרג'יאן היוונית, וקונצריום של חברות הודיות הכולל את ONGC Videsh Limited, Bharat PetroResources Limited, Indian Oil Corporation Limited, Oil India Limited. בתוך כך, דבריו של טארק אל-מולה, שר הנפט המצרי, מפילים את מניות הגז בת"א. (לכתבה המלאה)

שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ: "ההליך שקיימנו הוא השלב הראשון במהלך ארוך טווח, שיוביל למימוש מאגרי הגז הטבעי והנפט במים הכלכליים של מדינת ישראל לטובת אזרחי המדינה. כמו כן, במהלך שנת 2018 נקיים הליך תחרותי נוסף, בו יוטמעו הלקחים שנפיק, ונמשיך לפעול לפיתוח הנכסים האסטרטגיים במים הכלכליים של ישראל."

במשרד האנרגיה ציינו כי מדובר בהליך תחרותי ראשון, וזאת לאחר שהים היה סגור לחלוטין לחלוקת רישיונות חדשים ב-4 השנים האחרונות. ההליך כלל כנסים שיווקיים במטרה לעודד חברות בינלאומיות להצטרף ובמסגרתו הציע משרד האנרגיה 24 שטחי חיפוש בגודל מקסימלי של 400 קמ"ר כל אחד. 

במהלך השבועות הקרובים יבחנו גורמי המקצוע במשרד האנרגיה את עמידת החברות שניגשו בתנאי הסף המקצועיים והכלכליים ובתכניות העבודה, על מנת לקבוע את הזוכים ברישיונות החיפוש לקראת אישורם במועצת הנפט.

כזכור, החברות התבקשו  להוכיח יכולת כלכלית שתתבטא בסך נכסים כולל של 400 מיליון דולר לפחות, והון עצמי של 100 מיליון דולר לפחות, כאשר המפעיל נידרש להציג לפחות מחצית מסכומים אלה. בין היתר, נידרש המפעיל להוכיח יכולת מקצועית בתחום החיפוש וההפקה של נפט וגז טבעי בים, זאת על מנת להבטיח כי החברות הזוכות יממשו את הרישיונות בהם יזכו. 

על פי עקרונות ההליך התחרותי שגובש על ידי משרד האנרגיה, רישיון יינתן למשך תקופה של 3 שנים, כאשר בתום התקופה, ניתן יהיה להאריכו ל-3 שנים נוספות בתנאי שבעליו ביצעו את תכנית העבודה ומתחייבים לבצע קידוח במהלך תקופת ההארכה. על מנת להבטיח את ביצוע תכנית העבודה הפקידו בעלי הרישיון פיקדון בסכום שבין 2.5 ל-10 מיליון דולר, בהתאם לתוכנית העבודה. 

הליך מתן רישיונות חיפוש גז טבעי ונפט מתווסף לפעילות האינטנסיבית של המשרד לפיתוח מאגר לוויתן ומאגר כריש-תנין שבהמשך למתווה הגז הטבעי הועברה בו הבעלות ואושרה תוכנית הפיתוח שלו.

קיראו עוד ב"אנרגיה ותשתיות"

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    צופר 28/11/2017 18:06
    הגב לתגובה זו
    לפי מה שפורסם שרציו יכפיל פי שלושה את כמות הגז, לפי העיתונים אין מי שרוצה את הגז. אז למה צריכים חברות שיקדחו? לא מבין מה מטרת המכרז?
  • 3.
    ברוך 16/11/2017 16:40
    הגב לתגובה זו
    במציאות אין חברות בינלאומיות שמעניות לחפש כאן גז. לאומת זאת מאלצים את נובל אנרגי למכור חלק מהתגליות שלה וכן את קבוצת דלק. בזמנו, כאשר הם היו מונופול שלא באשמתם, זה היה מוצדק. כיום, לאור כשלנות להביא חברות נוספות לגילוי תגליות נוספות נכון יהיה לתת אפשרות לכל חברה או שותפות לנסות לגלות שדות נוספים וכל זאת לטובת רווחים גדולים למדינה.
  • 2.
    שאול לא המלך 16/11/2017 11:35
    הגב לתגובה זו
    כל הסיפור של תמר ולויתן עוד מאד יהיה להם בר מצווה, המצרים גילו את עתודות הנפט הרבה אחרינו, בהם עושים לנו בית ספר ביעלות אצלנו זה מדובר על רגולטור ואחדי זה חברי כנסת מהאופוזיציה נגד בעלי הרישיונות אחר זה שרים שלא מבינים כלום, יופי של ממשל יש אצלנו, דוגמה עבור מי????
  • שמטוב 16/11/2017 13:17
    הגב לתגובה זו
    אולמרט, פואד בן אליעזר, ביבי, יצחק תשובה. יצחק תשובה לא בניה צינורות מלהד אחד כי ניסה לסחוט אץ המדינה (בחסות ביבי). המשקיעים החדשים ימכרו בזול לאזרחי ישראל ויצחק תשובה שיפסיג גם את השוק הישראלי יעשה רק תספורת במקום עסקים בריאים.
  • גילו ואתה מילל 17/11/2017 05:15
    אחרי 40 שנה של קידוחים עקרים אחרי שהמדינה התייאשה והפסידה הון, אחרי שאני ומשקיעים אחרים הפסדנו הרבה מאוד כסף. מצאו משקיעי הנפט מאגר גז שאמור להחזיר להם את מה. שהפסידו. הטילו עליינו מס של 60 אחוז ועוד מס על רווחים של לפחות עוד 25-% . יש המון גז ובעל עובד. ואתה מילל
  • 1.
    יופי שטייניץ יופי היצוגית נעלמה (ל"ת)
    kobes 15/11/2017 20:22
    הגב לתגובה זו