חוזים חדשים לאנרגי'יאן: קרובה להכרזה על פיתוח כריש ותנין
אנרג'יאן חותמת על חוזי גז חדשים ומתקרבת להכרזה (FID) על פיתוח מאגרי כריש ותנין. סך כמות חוזי הגז החדשים שנחתמו, יחד עם חוזי הגז שנחתמו עם קבוצת דליה אנרגיה, קבוצת דוראד וקבוצת אדלטק, מביאים את היקף המכירות השנתי הכולל ליותר מ 4 BCM לשנה של גז טבעי ממאגרי כריש ותנין בדרך להחלטת הכרזה על פיתוח המאגרים (FID) בתחילת 2018.
אתמול דווח כי כיל, בזן ו-OPC, שלוש חברות ציבוריות שבשליטת עידן עופר, חתמו על הסכם עם החברה היוונית לרכישת גז טבעי בכמות של 39 BCM ל -15 שנה (עם אופציה להארכה למשך 18 שנה) ממאגרי הגז כריש ותנין, בעסקה שתכלול אספקה של כ-17 BCM לקבוצת בזן, 13 BCM לקבוצת כיל ו-9 BCM לחברת OPC מישור רותם. היום מדווחת אנרג'יאן על הסכם נוסף עם קבוצת רפק, שמתמקדת בתקשורת, תשתיות חשמל ואנרגיה בישראל.
המחיר הממוצע של העסקאות שנחתמו נע סביב 4.1 דולר ליחידת חום, מחיר הנמוך בכ-20% מההסכמים שנחתמו מול "לוויתן" ובכ-30% נמוך יותר מהמחיר שמשלמת חברת החשמל ל"תמר". על פניו, רמת מחירים חדשה, אך נזכיר כי רוב הכמות בכריש תנין נמכרה ולמעשה בשלב הזה אין מתחרה לדלק ונובל המחזיקים במאגרי תמר ולוויתן.
בהקשר זה, נזכיר כי שווי המאגרים מתבסס בין היתר על היוון תזרים המזומנים הצפוי ומושפע מהמחיר, כך שאם התחזית הנוכחית התבססה על מחירים גבוהים יותר, ייתכן והשווי נמוך ממה שהוערך.
החתימה על החוזים תאפשר לאנרגי'אן, אשר בבעלותה כריש ותנין, לקבל מימון מהבנקים כדי לפתח את המאגרים (צריכים להשיג מימון של 2-3 מיליארד דולר במקרה הטוב) וייתכן ואף תנסה להנפיק בבורסה (כנראה בלונדון).
התחרות למעשה, תהיה כעת בין לוויתן (דלק ונובל אנרג'י), לבין מי שיקנה את מאגר תמר מדלק. על פי מתווה הגז, דלק חייבת למכור את כל ההחזקות שלה במאגר תמר ונובל חייבת לרדת באחוז ההחזקה שלה בתמר, כך שמי שיקנה את תמר מדלק יהיה בעצם שחקן חדש שאולי ינסה להתחרות בלוויתן על ידי הורדת מחירים.
נזכיר כי החוזה של חברת החשמל, שצורכת כ-55% מהגז שנמכר ממאגר תמר, יפתח מחדש ב-2021, והחברה שמשלמת קרוב ל-6 דולר ליחידת חום, תרצה להוזיל את העלויות. השאלה היא אם יהיה מי שיציע לה מחיר זול יותר או שהאופציה היחידה תהיה דלק ונובל אנרג'י. אנרג'יאן למעשה מוכרים את רוב הכמות שלהם, ולכן יוצאים מהתחרות, כך שתמר ולוויתן יוכלו לשמור על רמת המחירים שלהם עד לכניסת שחקן חדש.
מנכ"ל חברת אנרג'יאן נפט וגז, מתיוס ריגס: "בתוך שנה אחת בלבד מאז אישרה ממשלת ישראל את מכירת שדות כריש ותנין, הצליחה אנרג'יאן להבטיח את כמות המטרה המינימלית הנדרשת להקטנת הסיכון בפיתוח המאגרים. כמה מהחברות המובילות במשק השכילו לנצל את ההזדמנות לרכוש גז במחיר אטרקטיבי ואנרג'יאן הצליחה לפתוח את משק הגז לתחרות אמתית לטובת צרכני הקצה וכלכלת המדינה.
"חוזי ההספקה שנחתמו גבוהים מכמות המטרה הראשונית של 3 BCM לשנה שקבענו, ומעידים על עוצמת הביקוש בשוק המקומי ואנחנו מצפים למצות את הפוטנציאל המשמעותי הנוסף שאנו מאמינים שקיים במאגרים. אנחנו מוכנים להתקדם עם ההכרזה על פיתוח המאגרים בתחילת 2018 ומיקוד המאמץ שלנו כעת הוא בהתקדמות בכל אבני הדרך הנדרשות על מנת לספק גז מהמאגרים במועד."
אנרג'יאן היא המפיקה היחידה של נפט וגז ביוון, עם 35 שנות פעילות באזורים סביבתיים רגישים ומעסיקה 480 עובדים בתחומי הנפט והגז. החברה מחזיקה בעתודות של 2.4 TCF של גז טבעי (2C) בשדות כריש ותנין וכן 41 מיליון חביות (2P) ברישיון פרינוס, בצפון מזרח יוון. בכוונת החברה להגיש לממשלת ישראל תוכנית פיתוח לאישור לשדות כריש ותנין עד אמצע שנת 2017, במטרה להשתמש ב-FPSO ולהזרים גז בשנת 2020.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.תמר פטרוליום ככל הנראה תרכוש את חלקה של נובל בתמרמשקיע 07/12/2017 16:08הגב לתגובה זו0 0וזאת ע"פ הודעת החברה לפני כמה ימים ולא שום חברה זרה אחרת. דלק קידוחים מחזיקה ב 40% ממניות תמר פטרוליום , כך שהכל נשאר במשפחה. תמר פטררוליום לא תוריד את המחירים לרמות שאתם חושבים. כריש ותנין ימכרו את הכמות שבידם כך שיוצאים מהתחרות. עד 2021 יש הרבה זמן , יתכן ואף מחיר הגז יעלה מרמתו הנמוכה הנוכחית כפי שהנפט מתקרב כבר לרמת 60 דולר מאז בשיא השפל הגיע לרמת מחיר של 26 דולר , הצפי שגם מחיר הגז יעלה ולא ישאר כה נמוך.סגור
-
2.כותרת מטעה במכוון ? אין מתחרה ללויתן בכריש נגמר תכף הגז (ל"ת)יעקב 07/12/2017 15:42הגב לתגובה זו3 0סגור
-
אני מניח שהכוונה היא למי שירכוש את הזכויות של דלק בתמר (ל"ת)גז 07/12/2017 16:18הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.הגז תכף נגמר בכריש תנין טוב מאוד ללויתן (ל"ת)יעקב 07/12/2017 15:41הגב לתגובה זו4 0סגור