"תתכן ירידת מחירי נפט מחודשת בדגש על פקיעת חוזי ה-WTI הקרובים"
ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, מעריך בסקירת הנפט השבועית כי "במבט קדימה, מחיר הנפט יושפע מן הספקות בנוגע למידת המשך רמת התפוקה הנמוכה של המדינות החברות בקבוצת OPEC+ בדגש על רוסיה ועיראק, ומן ההערכות בנוגע להתפשטות וירוס הקורונה בעולם, ובפרט בסין ובארה"ב, והשפעותיו על הכלכלה העולמית. בעוד שבקבוצת OPEC+ מעריכים כי הביקוש לנפט ימשיך לעלות, אנו סבורים שישנם סיכונים של ממש לביקוש לנפט צפוי בעת הקרובה, זאת למרות שהביקוש למוצרי נפט מסוימים החל לעלות מרמת השפל."
"שילוב זה של היצע גלובלי אשר עומד להתרחב מחדש אל מול ביקוש חלש יחסית צפוי להשפיע לשלילה בזמן הקרוב על מחיר הנפט. במידה והגל השני של נגיף הקורונה ימשך באזורים נרחבים וימשיך להתפשט בקצב גבוה בארה"ב, אזי קיים סיכון להחזרת המגבלות החברתיות אשר יאטו את הפעילות הכלכלית ויקטינו את הביקוש לנפט."
התפתחות מחיר הנפט בשלושה חודשים האחרונים
מקור: סקירה בנק לאומי
על הביקושים לדלק כותב בפמן "הביקוש לדלק עדיין נמוך בכ-60% מהביקוש שהיה לפני התפרצות וירוס הקורונה. להערכתנו, עד סוף השנה הביקוש היומי הממוצע לדלק בארה"ב לא צפוי לעלות מעל ל-9 מיליון חביות ביום.
"בסין, הסגרים באזורים מסוימים יחד עם השיטפונות, הכבידו על הביקוש המקומי לבנזין בסין ויחד עם מלאי הנפט המלאים בסין הם גרמו לבתי הזיקוק הסינים להגדיל את כמות הבנזין המיוצאת לרמה הגבוהה ביותר בארבעת החודשים האחרונים וכן להפחתת שיעור הפעילות של בתי הזיקוק בסין אשר הגיעו בשבועיים האחרונים של חודש יולי לשיעור של כ-70.19%."
מיליוני חביות ליום
סקירה: מקור בנק לאומי
בצד ההיצע מוסיף בפמן "נרשמה ירידה שבועית חדה של 10.6 מיליון חביות נפט במלאי המסחרי של ארה"ב, זו הירידה הגדולה ביותר במלאי הנפט המסחרי מאז דצמבר 2019. רוב הירידה החדה במלאי נבעה מירידה חדה ביבוא הנפט נטו אשר ירד ב-1,014,000 חביות ביום
"בצד ההיצע הגלובלי - קבוצת OPEC+ שוקלת להגדיל את יצור הנפט לאור הערכותיה שהביקוש לנפט ימשיך לעלות. ערב הסעודית מבקשת להגדיל את תפוקת הנפט שלה לאחר שהתברר כי היא לא הרוויחה מהקיצוצים בייצורו בשל הפסקת מלחמת המחירים עם רוסיה, למרות העלייה במחיר. שר האנרגיה הסעודי אמר כי התוספת בייצור הנפט של חברי OPEC+ תשמש בעיקר לצרכי השוק המקומי על רקע החום השורר בערב הסעודית והעלייה העונתית בביקוש לחשמל להפעלת מזגנים
אחסון נפט ימי
סקירה: בנק לאומי
על הפגיעה בחברות בתעשיית הנפט הוסיף בפמן בסקירה "חברת הנפט האמריקאית Shell מקצצת את תקציב חיפושי הנפט שלה ב-600 מיליון דולר. כמו כן, החשש מהמשך פגיעה ברווחיות של החברות פוגע גם בספקיות של מפיקות הנפט. חברת Schlumberger, החברה הגדולה בעולם המספקת שירותים לשדות נפט, הודיעה על קיצוצים של כ-20% בכוח העבודה שלה על רקע החשש שהגל השני של נגיף הקורונה יפגע בהתאוששות הביקוש הגלובלי לנפט.
באשר למחירי הנפט מציין בפמן כי "לעת עתה נראה שרק לאחר בלימת התפשטות וירוס הקורונה, בדרך שתאפשר הקלה ברורה ומתמשכת על צרכני הנפט הגדולים – תעופה ותובלה – ניתן יהיה לצפות להמשך עליית המחירים באופן יציב יחסית. במבט לסוף 2020, החוזים העתידיים מצפים לעליית מחירים מתונה בלבד לכ-44 דולרים לחבית BRENT ומחיר חבית מסוג WTI צפוי להישאר יציב סביב 41 דולרים לחבית. עם זאת, כנגד הערכות אלו מן החוזים העתידיים, נראה שקיים חשש של ממש שבמהלך פרק הזמן שנותר עד לסוף 2020, עם דגש על מועדי פקיעת חוזי WTI בחודשיים הקרובים, תתכן ירידת מחירי נפט מחודשת, זאת ככל שהסימנים להחרפת מצב הווירוס ימשיכו ויתגברו.
"בטווח הארוך יותר, רק לאחר התאוששות העולם ממשבר הקורונה המתמשך, ישנם גורמים שיתמכו בביקוש לנפט ובהם: חידוש צמיחת כלכלת ארה"ב לאחר בלימת התפשטות וירוס הקורונה ומהלך יישום תקנות IMO 2020 שיעלה את הביקוש לתזקיקים דלי גופרית, זאת כאשר נפח הסחר הימי, שנפגע מאוד, ישוב ויעלה."
על תעשיית פצלי השמן כתב בפמן "עם עליית מחירי הנפט, חברות פצלי השמן מתחילות להראות סימני חזרה לשוק בשל עליית הכדאיות של חלק מהחברות המייצרות נפט באמצעות פצלי שמן באתרים קיימים. אולם, מידת כדאיות ההפקה בארה"ב, ברמת מחירי הנפט הנוכחיים, עדיין נמוכה מדי עבור פתיחת אתרים חדשים. חברות הנפט פועלות לרוב במינוף גבוה מאוד בארה"ב ובקנדה. להערכת חברת הייעוץ דלוייט, כשליש מחברות פצלי השמן האמריקאיות הן בסכנת חדלות פירעון במחיר נפט של 35 דולרים לחבית.
"על רקע החשש מפגיעה נוספת בשוק הנפט העשויה לפגוע קשה בחברות ההפקה האמריקאיות, בנקים בארה"ב החליטו להגביל את חשיפתם לפרוייקטים בסקטור פצלי השמן. אולם, משרד מבקר המטבע (OCC) בארה"ב הודיע כי הוא בוחן את ההחלטה של מספר בנקים גדולים להגביל מימון לפרוייקטים בסקטור קידוחי נפט בארה"ב.
בפמן מתייחס גם לעליית מחירי הגז הטבעי "על פי דוח של ה-EIA, מלאי הגז הטבעי בארה"ב עלה והגיע ב-24/7/20 לרמה של 3.241 טריליון רגל מעוקב. העלייה במלאי הגיעה על רקע הביקוש החלש לגז טבעי וככל הנראה המלאי צפוי לעלות עוד על רקע רמות הביקוש הנמוכות.
"עליית מחיר הגז הטבעי מגיעה על רקע התאוששות מסוימת בכלכלת ארה"ב מרמות השפל של אפריל אשר צפויה להעלות בעתיד את הביקוש של צרכני הקצה, מה שעשוי להעלות גם את הביקוש לגז טבעי במידה וההתאוששות הכלכלית תימשך.
מלאי הגז הטבעי
מקור: סקירה בנק לאומי
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
7.לבנק לאומי היקרלפני חודשיים הבאתם אנליסטית משלכם עם עוד כתבה ממונ 11/08/2020 18:08הגב לתגובה זו0 0לפני חודשיים הבאתם אנליסטית משלכם עם עוד כתבה ממוננת ותחזיות קודרות שלא התממשו. עכשיו אתם באים בתחזית לגבי הנפט שדווקא מאתמול עולה בחדות. זה הרמה של הבנק? 300 מיליארד שמנוהלים על ידי פקידות כזו? ודעת חקירה לאלתרסגור
-
6.אם כך אז ראמ צריכה לרדתdw 10/08/2020 10:56הגב לתגובה זו0 0ראמ מבקשת להקים מכרה פצלי שמן בנגב. מעבר למחאות הירוקים המודל העיסקי מבוסס על מחיר נפט של לפחות 50$ והמניה עלתה לאחרונה. אם הנפט לא יטפס אז אין הצדקה כלכלית לפרויקט והמניה צריכה לרדת.סגור
-
5.שוב. דברי כלום ושום דברא.א 05/08/2020 17:36הגב לתגובה זו4 0שופכי קולמוסין ריקים מכל תוכן ממשיכים ושופכים קולמוסיהם לריקסגור
-
4.נביאתום 04/08/2020 19:11הגב לתגובה זו1 0תבדקו את התחזיות של בנק לאומי בעבר ותיווכחו שכל קשר למציאות הוא מקרי בהחלט.סגור
-
3.מחירי הנפט ימשיכו לעלות חזקנוחי 04/08/2020 08:54הגב לתגובה זו0 2טועה בגדול מחירי הנפט והגז ימשיכו לעלות החודש ולהערכתי העליה תהיה סביב 2%סגור
- טען עוד
-
על סמך מה אתה קובע? (ל"ת)יוני 04/08/2020 12:49הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.הברוש 3 באר יעקב (ל"ת)אליהו בסון 03/08/2020 23:11הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.הפוך גוטה הפוך (ל"ת)N85 03/08/2020 20:11הגב לתגובה זו1 0סגור