באמצע משבר האנרגיה: גרמניה סגרה שלושה מתוך שישה מפעלי האנרגיה האטומית במדינה

בעיצומו של משבר האנרגיה באירופה שגורם לאזרחים רבים להתלבט האם ביכולתם להפעיל את החימום ממשיכה גרמניה בביצוע ההחלטה משנת 2002 וסוגרת מחצית ממפעלי האנרגיה הגרעינית שבתחומה; השאר צפויים להיסגר בשנה הבאה
 | 
telegram
(8)

ביום שישי האחרון סגרה גרמניה 3 מתוך ששת התחנות הגרעיניות לייצור אנרגיה שעדיין פועלות, ובכך היא מתקרבת עוד קצת ליעד של סיום הייצור ארוך השנים של אנרגיה אטומית במדינה. שלושת המפעלים שנותרו צפויים להיסגר עד סוף השנה הנוכחית. המפעלים שנסגרו פעלו מאמצע שנות השמונים, כלומור סיפקו אנרגיה למיליוני משקי בית גרמניים במשך כארבעה עשורים. 

ההחלטה לסיים את ייצור האנרגיה הגרעינית במדינה והמעבר לאנרגיה מתחדשת התקבל אי אז בשנת 2002 על ידי הקנצלר דאז גרהרד שרודר. מחליפתו, אנגלה מרקל, שפרשה לאחרונה אחרי כהונה ארוכת שנים, התכוונה להאריך את משך החיים של הכורים, אך שינתה את החלטה עקב אסון פוקושימה ביפן בשנת 2011, וקבעה את שנת 2022 כשנה בה יסגרו המפעלים באופן סופי. 

אחד המפעלים הממוקם כ-40 קילומטר מצפון מערב להמבורג היה מוקד להפגנות של מתנגדי הארגיה האטומית, שתדירותן גברה משנת 1986 עקב אסון צ'רנוביל ברוסיה. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עיתוי הסגירה מעניין במיוחד. עקב המחסור באנרגיה מתחדשת והפסקת הייצור מאנרגיה אטומית ומדלקים מתכלים כגון גז טבעי או פחם זינקו מחירי האנרגיה באירופה בחורף האחרון ואנשים רבים מתקשים לעמוד במחירם. בנוסף נוצרה תלות גבוהה בגז הרוסי שיוצרת מתיחות פוליטית. הריצה אל עבר אנרגיות מתחדשות לא נעשתה עם מספיק תכנון, והשאירה את אירופה ללא מקורות ייצור אמינים. כעת מתחילים להבין באירופה את הטעות ולאחרונה פורסמה טיוטת הצעה שתכלול את הפקת הגז וייצור האנרגיה גרעינית כהשקעה ירוקה.

על רקע שינוי הכיוון המסתמן בולטת חוסר התוחלת בהחלטה שהתקבלה לפני שני עשורים ביחס לאחד ממקורות ייצור האנרגיה הנקיים והאמינים ביותר שברשות האדם. גם כעת נשמעים קולות בגרמניה לשקול מחדש את ההחלטה, שכן המפעלים כבר פועלים ומייצרים מעט מאד זיהום. תומכי האנרגיה האטומית טוענים שהיא יכולה לסייע לגרמניה להשיג את יעדי הפחתת פליטת גזי החממה שהציבה לעצמה. 

ממשלת גרמניה מתעקשת שסגירת כל מפעלי ייצור האנרגיה האטומית בשנה הבאה וסיום השימוש בפחם עד שנת 2030 לא יפגעו בביטחון האנרגטי שלה (למרות שכך כבר קורה בפועל) ולא תמנע ממנה מלהפוך לכלכלה "ניטרלית אקלימית" עד שנת 2045. 

"על ידי הגדלה מאסיבית של ייצור אנרגיה מתחדשת והאצת התרחבות רשת החשמל נוכל להראות שזה אפשרי בגרמניה" אמר שר הכלכלה והאקלים רוברט האבק.

שרת הסביבה סטפי למקה דחתה את ההצעה להקים כורים חדשים ומודרניים: "מפעלי יצור אנרגיה גרעינית נשארו מתקנים בעלי סיכון גבוה שמייצרים פסולת רדיואקטיבית" טענה. 

כמה משכנותיה של גרמניה סיימו כבר את תהליך ההיפרדות מהאנרגיה האטומית אך אחרות עדיין ממשיכות להאמין בה לאור הצורך ב"אנרגיית מעבר", עד שיעמדו לרשותן מספיק מקורות אנרגיה מתחדשת. כך נוצרה מחלוקת בין שתי הכלכלות הגדולות באיחוד, כאשר צרפת מתכננת לבנות כורים חדשים לעומת גרמניה שתומכת בגז טבעי, ושתי המדינות מתקוטטות מה מבין שתי האפשרויות תחשב כהשקעה "בת קיימא". כעת כאמור עולה טיוטה שכוללת את שתיהן, ובינתיים האזרחים ממשיכים לשלם מחירי אנרגיה גבוהים במיוחד.

תגובות לכתבה(8):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    טעות גדולה של גרמניה (ל"ת)
    גרעין 09/01/2022 17:25
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 6.
    הגרמנים צודקים
    שמעון 06/01/2022 09:59
    הגב לתגובה זו
    0 1
    אסון גרעיני בתחנות הכח זה עניין של זמן. תמיד יהיו תקלות. הגיע הזמן שיתחילו להתייעל בשמוש באנרגיה.
    סגור
  • הגרמנים טועים
    איל 09/01/2022 11:58
    הגב לתגובה זו
    4 0
    האנרגיה הגרעינית, היא האנרגיה הנקיה ביותר, הבטוחה ביותר וגם הזולה ביותר מכל אופציה אחרת להפקת חשמל. ראו את ההערות למטה. והיא גם היחידה, שמסוגלת לספק את כל צרכי האנרגיה של האנושות. כל האנרגיות המתחדשות, לא מתקרבות אליה משום בחינה, גם לא מבחינות נקיון ובטיחות. אז עד שיהיה לאנושות פתרון יותר טוב (שהוא רק כורי היתוך גרעיניים, בניגוד לכורי ביקוע גרעיניים) אז כדאי להתמקד באנרגיה גרעינית. תאונות היו, ויהיו, אולם הנזק שהן גורמות, קטן לאין שיעור, ממצב פעולה תקינה של תינות כח בשיוצרות אנרגיה ע"י שרפה, מכל סוג שהוא.
    סגור
  • 5.
    בני אדם מתו מהפחם יותר מאשר הפצצות בהירושימה ונגסקי
    לילי 05/01/2022 13:20
    הגב לתגובה זו
    3 1
    בכל שנה מתים מליונים מזיהום הפחם . קודם היה צריך להפסיק את הפחם ולאחר מכן את הגרעין אם בכלל
    סגור
  • 4.
    גרמניה
    רוברט 05/01/2022 10:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גרמניה אם הראש בקיר, רוסיה יושבת שותה קפה או וודקה ומחכה בסיבוב לטמבלים מצילי העולם הירוק !
    סגור
  • טען עוד
  • 3.
    אנרגיה גרעינית היא הכי יעילה ומשתלמת
    ביאליק 03/01/2022 23:10
    הגב לתגובה זו
    6 0
    ארה"ב 96 כורי כח מיצרים %20 מתפוקת החשמל עם 25,000 טון אורניום, 34% מיוצר ע"י 624 מליון טון גז טבעי, 30% מיוצר ע"י פחם, שאר 16%אנרגיה ירוקה. להשוואה....בשנה בארה"ב 1000 מיליארד טון נפט מניעים את התעבורה שהם 7200 מיליארד חביות נפט השווים ל 1500 מיליארד טון פחם. 1 ק"ג "עוגה צהובה" (UO3)=(US $130/kg) בעולם 11% מתפוקת החשמל מופק מכורים גרעיניים. תעשו את החשבון.....
    סגור
  • 2.
    חחחחח איזה כיף היה לקרוא
    אנונימי 03/01/2022 22:15
    הגב לתגובה זו
    4 3
    ששש לוויתן מתחת לגז השמן מדושן העונג יודע וזה עם הג׳ל בשיער יודע..גם נובל ידעו אבל דפקו הכל בהרפתקאות מעבר לים...נראה לי ששברון הבינו לבד שכולם מבינים מה יש מתחת...ולכן אני סומך על שברון שהמקדח שהם ידאגו להביא ידבר,וידבר חזק מאוד.ששש סבלנות זה הכל.היום כבר ראו ריצה קלה שם.
    סגור
  • 1.
    קארין אלהרר מסתכלת וחושבת איך אפשר להרוס גם פה. (ל"ת)
    אבישלום 03/01/2022 21:38
    הגב לתגובה זו
    9 2
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות