שותפות נאוויטס רכשה 65% ממאגר המכיל 712 מיליון חביות נפט

הפרויקט מעורר עניין רב באנגליה לאור משבר האנרגיה שלה ומדינות נוספות באירופה שנבע כתוצאה מהלחימה של רוסיה באוקראינה
 | 
telegram
(1)

שותפות נאוויטס פטרוליום העוסקת בחיפושי נפט וגז, רכשה כ-65% ממאגר "אריה הים" (Sea Lion) באיי פוקלנד שבשליטת אנגליה המכיל כ-712 מיליון חביות נפט, כאשר חלקה של נאוויטס עומד על כ-463 מיליון חביות. כעת, עם השלמת העסקה, נאוויטס מונתה למפעילת הפרויקט, והצהירה כי תפעל לגיבוש תכנית פיתוח עדכנית ויעילה למאגר.

מאגר Sea Lion ממוקם כ-220 ק"מ צפונית לחופי איי פוקלנד בדרום-מערב האוקיינוס האטלנטי, וכולל משאבי נפט מוכחים בהיקף של כ-712 מיליון חביות. הפרויקט מעורר עניין רב באנגליה לאור משבר האנרגיה שלה ומדינות נוספות באירופה שנבע כתוצאה מהלחימה של רוסיה באוקראינה. במסגרת השלמת העסקה, התקבלו האישורים הרגולטוריים הנדרשים מאנגליה ופוקלנד לרבות הארכת תוקף הרישיונות בשנתיים.

במסגרת העסקה, נאוויטס רכשה 100% ממניות חברת פרמייר, חברה-בת של הרבור אנרג'י, ומחזיקה כאמור כ-65% מהזכויות במאגר הנפט Sea Lion וכן בתגליות ורישיונות אקספלורציה נוספים באזור. הרכישה נעשתה ללא תמורה, ונאוויטס קיבלה 6 מיליון דולר לצורך מימון הוצאות עתידיות. לחברה הנרכשת הפסדי עבר צבורים בסך כולל של כ-700 מיליון דולר, אותן ניתן יהיה לנצל לצורכי מס עם תחילת ההפקה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

במסגרת העסקה עומדת לנאוויטס האפשרות להגיע להחלטת ההשקעה הסופית במאגר תוך פרק זמן של 5 שנים ממועד השלמת העסקה ואפשרות להארכה של עד 18 חודשים נוספים. תקופה זו תאפשר לנאוויטס לקדם תכנית פיתוח עדכנית ויעילה לפרויקט וכן לפעול לגיבוש חבילת מימון ולבחינת צירוף של שותף נוסף ומפעיל לפרויקט.

מניית נאוויטס עלתה מתחילת השנה ב-10% למחיר של 19 שקל המבטא שווי של 1.78 מיליארד שקל. הרווח של החברה ברבעון השני השנה הסתכם ב-48.1 מיליון דולר על הכנסות של 71.3 מיליון דולר. בשנת 2021 כולה הרוויחה החברה 7.1 מיליון דולר על הכנסות של 86.3 מיליון דולר. השווי מבטא מכפיל רווח של 15.

יו"ר נאוויטס, גדעון תדמור: "נאוויטס מוציאה לדרך פרויקט ענק חדש ומבטיח, הצפוי להגיע לתחילת פיתוח בתזמון מושלם, עם תחילת ההפקה מפרויקט שננדואה שבמפרץ מקסיקו בארה"ב. החרפת משבר האנרגיה בעולם, לצד המציאות הגיאו-פוליטית המורכבת, מובילים בעולם להכרה בנחיצותו של הנפט לעוד שנים רבות ובחשיבות הבטחון האנרגטי הלאומי והופכים בכך את הפרויקט לאטרקטיבי במיוחד".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מזל טוב בלגן ומשבר דיפלומטי עם ארגנטינה בדרך
    YL 28/09/2022 12:13
    הגב לתגובה זו
    3 0
    נראה את הגיבור תדמור מבקר ב ארגנטינה הוא לא יצא משם***האמפריה הגדולה לא תצא עוד פעם למלחמה*** יחסי הכוחות שונים היום הטילים ש סופקו ל ארגנטינה שינו את מאזן הכוחות
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות