באופ"ק צופים לעלייה בביקוש לדלקים מאובנים עד 2045
ארגון מדינות ייצוא הנפט (OPEC) קרא היום להשקיע טריליוני דולרים במגזר הנפט, תוך הצגת עלייה בייצור דלק מאובנים עד 2045. לפי תחזית הנפט העולמית של הארגון, עם הביקוש העולמי לנפט שצפוי לגדול מכמעט 97 מיליון חביות ביום ב-2021 לכ-110 מיליון חביות ביום ב-2045, מגזר הנפט העולמי ידרוש השקעה מצטברת של 12.1 טריליון דולר - יותר מ-500 מיליארד דולר כל שנה.
התחזית, שמעריכה את הסיכויים לטווח בינוני וארוך עבור תעשיות האנרגיה העולמיות, "מדגישה את האופי המורכב יותר ויותר של תעשיות הנפט והאנרגיה העולמיות", אמר מזכ"ל אופ"ק, היית'ם אל-גייס. "זו סביבה מאתגרת שדורשת ניתוח של מומחים כדי לעזור לנו לנווט הן באתגרים והן בהזדמנויות שלפנינו", הוסיף.
הכלכלה העולמית צפויה להכפיל את גודלה עד 2045, בעוד שהאוכלוסייה צפויה לגדול ב-1.6 מיליארד בשלב זה, על פי התחזית. לצד עליות כלכליות ואוכלוסיות אלה, הדו"ח צופה שהביקוש לאנרגיה העולמית יגדל ב-23%. בעוד הדו"ח מכיר בכך ש"כל צורות האנרגיה יידרשו כדי לתת מענה לצורכי האנרגיה העתידיים", הוא צופה שהנפט יישאר התורם הגדול ביותר לתמהיל האנרגיה העולמי - שעתיד להוות נתח של 28.9% ב-2045. דלקים מאובנים צפויים יחד להוות נתח של 69.6% מתמהיל האנרגיה עד אז, ירידה מ-80.2% כיום.
אף על פי כן, התחזית צופה כי אנרגיה מתחדשת - בעיקר סולרית, רוח וגיאותרמית - תתרחב "מהר משמעותית מכל מקור אנרגיה אחר", בכ-7.1% מדי שנה. בנוסף, כל סוגי הדלק העיקריים, מלבד פחם, צפויים לגדול. בכל הנוגע לנפט עצמו, התחזית היא שמדינות מחוץ לארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD) יניעו את הצמיחה בביקוש לנפט. מדינות אלו צפויות להרחיב את ביקוש הנפט שלהן בכמעט 24 מיליון חביות ליום עד 2045, בעוד שמדינות ה-OECD תצמצמנה את הביקוש שלהן ביותר מ-10 מיליון חביות ליום, לפי התחזית.
הודו צפויה להיות התורמת הגדולה ביותר לביקוש המצטבר לנפט עם כ-6.3 מיליון חביות ביום לצרכיה, לפי הדו"ח. בהדגיש שהעלייה העולמית הזו בביקוש לנפט תדרוש השקעה משמעותית של 12.1 טריליון דולר עד 2045, הדו"ח מכיר בכך שסכום זה מעט גבוה מהתחזיות הקודמות.
"תת השקעה כרונית בתעשיית הנפט העולמית בשנים האחרונות, עקב מיתון בתעשייה, מגיפת הקורונה, כמו גם מדיניות המתמקדת בהפסקת מימון בפרויקטים של דלקים מאובנים, היא סיבה מרכזית לדאגה", אמר אל-גייס. מזכ"ל אופ"ק האשים גם את קובעי המדיניות העולמיים בשידור נרטיב מטעה בוועידת שינויי האקלים של האו"ם בשנה שעברה בגלזגו. "זו הייתה תקופה שבה נראה היה שהנרטיב סביב מעבר האנרגיה מתמקד בשאלה: האם אתה בעד או נגד דלקים מאובנים?" הוסיף.
למרות שאל-גייס אמר שהוא ועמיתיו ל-OPEC מכירים ב"צורך הדחוף להפחית פליטות", הוא הזהיר מפני "מסלול ליניארי מנפט ודלקים מאובנים אחרים למקורות מתחדשים". אופ"ק, לדבריו, נותרה "מחויבת לעזור להבטיח שלתעשיית הנפט תהיה סביבה בת קיימא ויציבה המאפשרת לבצע השקעות".
אופ"ק ובעלות בריתה הסכימו להגדלת תפוקת הנפט של 100,000 חביות ביום לספטמבר. אך לאכזבתם של ממשל ביידן וממשלות המערב, הארגון הצהיר לאחרונה כי יפחית את הייצור ב-2 מיליון חביות ליום החל מנובמבר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.ציפייה ל 2085אנונימי 01/11/2022 12:25הגב לתגובה זו1 0אני צופה עלייה בביקוש לכל דבר עד 2085 ..סגור
-
1.הגיע הזמן להתחיל לחפס דלק ברציו (ל"ת)אנונימי 31/10/2022 22:37הגב לתגובה זו0 0סגור