הזדמנות לאיתקה? ממשלת בריטניה תרחיב את חיפושי הנפט בים הצפוני

הממשלה הבריטית תתמוך במאות רישיונות חדשים מול חופי סקוטלנד, בעוד שתוכניות חדשות לאגירת פחמן נקי עשויות לתמוך בעד 50,000 משרות חדשות
 | 
telegram
(3)

ראש ממשלת בריטניה רישי סונאק הכריז על הרחבת קידוחי הנפט והגז בים הצפוני על רקע המחלוקות המתמשכות במפלגתו על עתיד ההתחייבויות האקלימיות שלה. עוד נמסר כי יוענקו מאות רישיונות חדשים לחיפוש נפט וגז מול חופי סקוטלנד כדי "להגביר את עצמאות האנרגיה הבריטית" ו"להפחית את התלות במדינות עוינות".

מדובר במהלך שמגביר את המתיחות בין הממשלה למפלגת הלייבור, שהציעה לאסור את כל קידוחי הנפט והגז החדשים המקומיים. השר לענייני אנרגיה ושינויי אקלים לשעבר, אד מיליבנד, האשים את רישי סונאק בכך שהוא מתקרב לעבר "מלחמת תרבות באקלים" כדי לפצות על "13 שנים של מדיניות אנרגיה כושלת". סונאק ושריו הדגישו מנגד את הצורך להשתמש במשאבי דלק מאובנים בים הצפוני, במיוחד לאור הפלישה הרוסית לאוקראינה.

רשות המעבר בים הצפוני (NSTA), האחראית על הסדרת תעשיות הנפט, הגז והפחמן, מנהלת כעת את סבב הרישוי ה-33 של חיפושי נפט וגז בים, והם מצפים להעניק למעלה מ-100 רישיונות חדשים בסתיו. אבל מהלכים כאלה עוררו זעקה מצד תומכי האקלים, כשהממשלה כבר מתמודדת עם התנגדות לכל פיתוח של מאגר רוזבנק, 80 מייל צפונית-מערבית לשטלנד. ראש הממשלה סונאק אישר גם מיקומים של שני מקבצי שימוש ואחסון חדשים של אגירת פחמן לקראת ביקור במאזר אברדינשייר - שם הוא צפוי להכריז על מימון של מיליוני פאונד עבור התוכניות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

פרויקט אגירת הפחמן Acorn בצפון מזרח סקוטלנד - מיזם משותף בין Shell וחברות אחרות - ופרויקט Viking בהאמבר יהיו "חיוניים להנעה והשקעה בטכנולוגיות נקיות שאנו צריכים כדי לממש את היעד שלנו להשיג חשמל נטול פחמן עד 2030", נמסר מלשכת רה"מ הבריטי. אבל בעוד השרים צופים שהמהלך יכול לתמוך בעד 50,000 מקומות עבודה, שני האתרים החדשים צפויים להיות פעילים רק ב-2030.

לפני ביקורו בסקוטלנד אמר סונאק: "כולנו עדים לאופן שבו פוטין עשה מניפולציות, שיבש את אספקת האנרגיה ועיכב את הצמיחה במדינות ברחבי העולם. כעת, יותר מתמיד, חיוני שנחזק את בטחון האנרגיה שלנו וננצל את העצמאות הזו כדי לספק אנרגיה זמינה וזולה יותר לבתים ולעסקים בריטיים. אבל יש כאלה שמעדיפים שזה יבוא ממדינות עוינות מאשר מהאספקה שיש לנו כאן בבית. אנחנו בוחרים להעצים את בריטניה בזכות עצמה ולהשקיע בתעשיות חיוניות כמו אגירת פחמן, במקום להיות תלויים ביבוא גז עתיר פחמן מחו"ל - מה שיתמוך באלפי משרות, יפתח הזדמנויות נוספות לטכנולוגיות ירוקות ויצמיח את הכלכלה".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אגירת פד"ח קיצור של פחמן דו חמצני ולא פחמן
    רמי 02/08/2023 09:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פחמן הוא יסוד מוצק. פחמן הוא מרכיב מרכזי בגז טבעי ובכל הדלקים שאנו שורפים כדי לקבל אנרגיה. בתהליך השריפה הפחמן מגיס עם חמצן ומקבלים תרכובת נדיפה של פחמן עם שני חמצנים - פד"ח. הפד"ח מרחף באוויר וגורם להתחממות כדור הארץ
    סגור
  • 1.
    מציע לגגל קצת על שדה רוזבנק
    dw 31/07/2023 14:04
    הגב לתגובה זו
    1 2
    אקווינור הנורבגית, טיקר EQNR, היא המפעיל וזה שדה עתידי חשוב מבחינתה. מדובר בשדה ענק של 500 מיליון חביות, שהולך לעלות... 8B$ - כאמור אקווינור 80% ואיתקה 20%. צעצוע די יקר, שכנראה ישפיע על יכולת איתקה להמשיך לחלק דיבידנדים בשנים הבאות. מצד שני, 500 מיליון חביות לפי 80$ לחבית זה הכנסה של... 40B$ לא צחוק בכלל בכלל. שימו לב לעניין הגובר באיתקה בלונדון, טיקר ITH.
    סגור
  • מהכנסה 40Bִ$ נשאר 4 לא כדאי מיסוי כבד . (ל"ת)
    לילי 31/07/2023 16:04
    הגב לתגובה זו
    3 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות