בכירי שיכון ובינוי לשעבר יעמדו לדין בחשד לשוחד ורישום כוזב

על פי החשדות, שילמה שיכון ובינוי לעובדי ציבור זרים מאות מיליוני שקלים. בשנה שעברה סרב בית המשפט להחזיר לחברה כ-250 מיליון שקל שחולטו בעקבות הפרשה
 | 
telegram

בכירי שיכון ובינוי לשעבר יעמדו לדין בכפוף לשימוע בחשד לעבירות של מתן שוחד לעובדי ציבור זרים, רישום כוזב במסמכי תאגיד, עבירות על חוק איסור הלבנת הון ועבירות לפי חוק ניירות ערך, כך הודיעה פרקליטות מיסוי וכלכלה הודיעה לבאי כוחם, וכן לחברות הבנות SBI תשתיות, ו-SBI שוויץ, שתיהן בבעלותה המלאה של שיכון ובינוי.
 

מדובר בפרשה באירועים שהתרחשו בפעילותה הבינלאומית של קבוצת שיכון ובינוי מיולי 2008 ועד מועד פתיחת החקירה הגלויה בפברואר 2018. על פי החשד, שיכון ובינוי הפעילה מערך של תשלומי שוחד לעובדי ציבור זרים לעובדי ציבור זרים במדינות אפריקה השונות, ובקניה בפרט, בהיקף של מאות מיליוני שקלים, במדינות שונות לשם הגדלת רווחיותה, תוך שימוש לכאורה במערך של הלבנת הון ועבירות דיווח ורישום כוזב.
 
על פי החשד, תשלומי השוחד ששילמה קבוצת שיכון ובינוי בתקופה הרלוונטית לעובדי ציבור זרים עמדו על עשרות רבות של מיליוני שקלים מדי שנה, והצטברו למאות מיליוני שקלים לאורך התקופה. תרבות השוחד הצמיחה לקבוצת שיכון ובינוי תועלת כלכלית אדירה בהיקפה.

כאמור, מתן השוחד והסתרתו לוו ברישומים כוזבים בספרי החברה. בתוך כך, חלק מתשלומי השוחד בוצע במזומן שלא כנגד קבלות וחלק אחר ניתן כנגד המצאת חשבוניות או קבלות, ולאחר מכן כל הוצאות השוחד הוטמעו לכאורה בהוצאות הלגיטימיות של שיכון ובינוי. בנוסף, הדו"חות הכספיים השנתיים של שיכון ובינוי כללו ביאור ספציפי שעסק בהוצאות המזומן שהוציאה החברה אשר כנגדן לא ניתנו חשבוניות או קבלות. החברה ומנהליה ידעו כי חלקן הארי של הוצאות אלו כלל תשלומי שוחד, אך למרות זאת הצהירו כי אין בכך חשיפה מהותית לחברות הקבוצה. על פי החשד, הצהרות אלו וכן ההצהרות בדבר אפקטיביות הליכי הבקרה בחברה, היו הצהרות כוזבות ומטעות.

חקירת הפרשה נוהלה במשותף על-ידי יאח"ה (להב 433) במשטרת ישראל ורשות ניירות ערך. התיק מטופל על ידי פרקליטות מיסוי וכלכלה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בשנה שעברה סרב ביהמ"ש להחזיר לשיכון ובינוי כ-250 מיליון שקלים שחולטו בעקבות הפרשה. "החברה לא הצביעה על מצוקה המצדיקה החזרת כספים שנועדו לאפשר חילוט עתידי, לבטח ללא בטוחות מתאימות. בהינתן שבשלב זה לא מונחת לפניי חלופת תפיסה שלמה ובשלה, הרי שאין אפשרות או הצדקה להחזיר איזה מהכספים", כתב השופט גיא אבנון בהחלטתו.

עם סיום החקירה ב-2019, הודיעו משטרת ישראל ורשות ניירות ערך כי התגבשה תשתית ראייתית מספקת לכאורה לביסוס החשדות נגד החברה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות