למונייד נפלה בגלל השריפות בל.א, כדאי לקנות את המניה?
מניית למונייד צפויה לספוג פגיעה בגלל השריפות בל.א, 25% מהפרמיות שלה מגיעות מקליפורניה; המניה כבר איבדה 25% בחודש האחרון, אבל ייתכן שאחרי הפיצויים שהיא תשלם היא דווקא צפויה להרוויח מאסון הטבע, האם כדאי לקנות את המניה?
לוחמי האש אומנם הצליחו לצמצם את היקפי השריפות בלוס אנג'לס אבל הן עדיין נמשכות. לפי הדיווחים 25 אנשים נהרגו כתוצאה מהשריפות והנזקים נאמדים בין 250-275 מיליארד דולר. הממשלה צפויה להשתתף בחלק מהפיצויים לנפגעים, ומי שעוד צפויות להשתתף הן חברות הביטוח.
מניות חברות הביטוח ירדו כתוצאה מהשריפות. אסון טבע בקנה מידה כזה הוא פחות או יותר הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות לחברת ביטוח. החברות מרוויחות מכך שהלקוחות שלהם משלמים להן פרמיות והן מצדן מתחייבות לפצות במקרה של אסון או נזק כזה או אחר לנכס המבוטח. רוב הפעמים לא קורה שום נזק וחברת הביטוח שומרת את הפרמיה לעצמה, כמובן שיש פה ושם מקרים בהם החברה צריכה לשלם אבל כל עוד יחס ההפסד של החברה, כלומר הפיצויים שהיא משלמת מתוך הפרמיות שהיא מקבלת, נמוך מ-100% היא מרוויחה. עם זאת, אסונות טבע כאמור, מזעזעים את כל המבנה הזה.
למונייד הייתה בנסיקה, השריפות יקשו עליה בטווח הקצר
למונייד Lemonade -0.52% הישראלית שנסחרת בנאסד"ק מספקת ביטוחים שונים, כאשר המוצר הפופולארי יותר שלה הוא ביטוחי רכב, והיא עושה זאת על בסיס מודל חיתום והערכת סיכונים דיגיטלי שלטענתה מבדיל אותה משאר החברות בשוק. למונייד טוענת שהיא יודעת להעריך את הסיכון של כל לקוח טוב יותר וכך היא גם יודעת לתת פרמיות שמשקפות יותר את הסיכון הזה.
- בגלל השריפות בל.א - למונייד נפלה ב-15%
- למונייד מזנקת - צופה מעבר לרווחיות עוד שנתיים, ומחיר מניה של 90 דולר
עד לשריפות למונייד הייתה בנסיקה. ב-12 החודשים שקדמו לשריפות המניה שלה זינקה פי יותר מ-2 לצד שיפור בתוצאות - הפרמיות בתוקף של למונייד נכון לסוף הרבעון השלישי, כלומר סך הפוליסות שהיו בתוקף בנקודת הזמן הזו, הסתכמו ב-889 מיליון דולר. גידול של 23.5% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה ושל 46% באותו רבעון לפני שנתיים.
יחס ההפסד של למונייד השתפר ברבעון ל-77% לעומת 88% בשנה שעברה ו-92% לפני שנתיים. זה מתקרב לרף התחתון של הממוצע בענף והאמת שיחס הפסד של מתחת 80% הוא כבר לא רע. יחס ההפסד של סטייט פארם ב-2023 למשל היה סביב 95% בתחומים השונים ושל גייקו 81%.
את עיקר הזינוק רשמה החברה הודות לכנס משקיעים שערכה בנובמבר בה סיפקה תחזיות אופטימיות במיוחד - היא אמרה שהיא צופה להגיע לרווחיות על בסיס EBITDA ב-2026 ולרווח נקי ב-2027, והיא צופה גם שהפרמיות בתוקף (IFP) יזנקו פי 10 ל-10 מיליארד דולר,
אם כי היא לא אמרה מתי. בנוסף, סמנכ"ל הכספים של החברה אמר שלפי התחזיות האלו מחיר המניה צריך להגיע ל-90 דולר.
עם זאת, אחרי הירידות למונייד נסחרת לי שווי של 2.34 מיליארד דולר.
- בזמן שוול-סטריט סגורה: למה החוזים על המדדים עולים?
- מטבע הקריפטו של טראמפ בשווי 10 מיליארד דולר: צעד נועז או הימור מסוכן?
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
האם מניית למונייד שווה קנייה?
אם אתם עדיין מאמינים לתחזיות של סמנכ"ל הכספים של החברה אז כן, המחיר הזה מגלם אפסייד של בערך פי 3 על המחיר היום, אבל צריך לבחון מקרוב את המצב של החברה, במיוחד אחרי האירועים האחרונים, ולזכור שלחברה תמיד יש אינטרס שיהיה סביבה סנטימנט חיובי.
סמנכ"ל הכספים של החברה עיגל בתחזית שלו את הפרמיות של החברה למיליארד דולר והניח קצב צמיחה שנתי ממוצעת של 30% ב-7 השנים הבאות עם רווחיות EBITDA של 12%, ולפי המכפילים הסיק
שמחיר המניה צריך להיות 90 דולר. עם זאת, הרווחיות בתקופה הקרובה צפויה להיפגע וכן גם הצמיחה.
ההערכות מדברות על כך שהפיצויים של חברות הביטוח בגין השריפות בלוס אנג'לס יסתכמו באזור ה-30 מיליארד דולר, מה שהופך את השריפות לאסון הטבע הגדול ביותר בהיסטוריה של קליפורניה. ללמונייד יש נתח שוק קטן שם אבל היא עדיין צפויה לספוג פגיעה משמעותית - למונייד ציינה בעבר שקליפורניה היא השוק הגדול ביותר עבורה בתחום של ביטוחי רכב, ושהיא, יחד עם המדינות טקסס וניו יורק מהוות כ-53% מהפרמיות של החברה, נכון לשנת 2023, כאשר קליפורניה לבדה מהווה בערך 25%. עם זאת, ייתכן ובהסתכלות קדימה היא דווקא תרוויח.
לאחר אירועים הרסניים כמו אסונות טבע בקנה מידה כזה, חברות הביטוח נוטות להעלות את מחירי הפרמיות כדי לפצות על ההפסדים. בקליפורניה, בעקבות שריפות קודמות, חברות הביטוח ביקשו להעלות את התעריפים, אך נתקלו במגבלות מצד הרגולטורים. עם זאת, הלחץ הכלכלי עשוי להוביל לשינויים במדיניות, שיאפשרו לחברות להגדיל את הפרמיות.
בנוסף, חברות עשויות לצמצם את היקף הכיסוי או לסגת מאזורים בעלי סיכון גבוה, כפי
שעשתה חברת סטייט פארם, שלא חידשה פוליסות לכ-30 אלף בעלי בתים ושוכרים ו-42 אלף נכסים מסחריים. הצעדים האלו יכולים לשפר את הרווחיות העתידית של כלל החברות בתחום וגם את של למונייד.
בנוסף, אירועים כאלה גם מעלים את המודעות של לקוחות לחשיבות של רכישת ביטוח, מה שיכול להביא לעלייה בביקושים, וגם חברות קטנות נוטות לצאת מהשוק אחרי אירועים כאלה לאור הקשיים להתמודד עם הפיצויים הגדולים שעליהן לשלם, מה שגם מפחית את התחרות.
יש כאן סיכונים ובעיקר אי ודאות. קשה להעריך בדיוק כמה גדולה תהיה הפגיעה בלמונייד וגם קשה להעריך אם היא תצליח לגבות פרמיות גבוהות יותר אחרי שהעניינים ירגעו. למונייד הייתה כאמור במסלול מעלה והיא יכולה לחזור למסלול הזה כשהדברים יתייצבו, אבל עומדים בפניה עוד הרבה מכשולים שיכולים לשבש את הדרך חזרה לצמיחה.