שריפות בלוס אנגלס
צילום: רשתות חברתיות

250 מיליארד דולר נזק: מה צפוי לשוק הביטוח אחרי שריפות לוס אנג'לס?

הנזק הגדול מציב אתגר לחברות הביטוח, אך גם סולל דרך להתאוששות כלכלית; ההיסטוריה מלמדת שמניות הביטוח עשויות להתאושש במהירות
אביחי טדסה |

שריפות הענק בלוס אנג'לס הביאו להרס חסר תקדים, עם נזק מוערך ביותר מ-250 מיליארד דולר, לפי חברת התחזיות הפרטית AccuWeather. בעוד הנזק הכלכלי מהווה פחות מ-1% מכלכלת ארצות הברית, מדובר בהשפעה משמעותית, במיוחד כאשר הצמיחה הכלכלית השנתית עומדת על אחוזים בודדים. חברות הביטוח, שנושאות בעול תשלומי הפיצויים, עשויות להרגיש את הכאב בטווח הקצר, אך הנתונים מראים שהשוק נוטה לחזור ולהתייצב בטווח הבינוני.


מה קורה למניות הביטוח אחרי אסונות טבע? 


היסטורית, מניות חברות הביטוח חוות ירידות מיידיות בעקבות אסונות טבע משמעותיים, אך מתאוששות כעבור מספר חודשים. לדוגמה, מניות Allstate ירדו מיד לאחר הוריקנים כמו הרווי ב-2017 והלנה ב-2024, אך שלושה חודשים לאחר מכן נרשמה התאוששות משמעותית ברוב המקרים. גם חברות גדולות נוספות, כמו Chubb ו-Progressive, מציגות דפוס דומה. לאחר שלושה מתוך ארבעה אסונות טבע אמריקאיים שבהם הנזקים עלו על 100 מיליארד דולר, מניותיהן עלו ברבעון שלאחר מכן. היוצאת מן הכלל הייתה לאחר הוריקן הלנה, אז רשמו ירידה של כ-5% שלושה חודשים אחרי האסון. בנוגע לשריפות בלוס אנג'לס, מניות חברות הביטוח הגדולות הפועלות בקליפורניה כבר רשמו ירידות בשל התרחבות האסון. עם זאת, על סמך ההיסטוריה, יש סיכוי טוב להתאוששות בטווח הבינוני, במיוחד כשהחברות מתאימות את עצמן לתנאים החדשים על ידי העלאת פרמיות וניהול יעיל יותר של סיכונים.


הזדמנויות לצד האתגרים


לצד האתגרים הכלכליים, אסונות טבע יוצרים גם הזדמנויות בשווקים מסוימים. לדוגמה, מניות Home Depot, קמעונאית מובילה לשיפוצים ובנייה, עלו ב-4% במהלך החודש האחרון, וצפויות להמשיך וליהנות מהביקוש הגובר לחומרים ושירותים לתיקון הנזקים. מגמה זו נצפתה גם לאחר אסונות טבע אחרים כמו הוריקן קתרינה ב-2005, אז מניות החברה רשמו עלייה ברורה בחודשים שלאחר מכן. מבחינה כלכלית רחבה יותר, התאוריה הקלאסית, המכונה "כשל החלון השבור", טוענת כי הוצאות שנגרמות כתוצאה מאסון אינן באמת מקדמות את הצמיחה. הכסף שמושקע בתיקון נזקים יכול היה להיות מופנה להשקעות פרודוקטיביות יותר, ולכן התאוששות כלכלית יכולה לקחת שנים. דוגמה בולטת לכך היא ניו אורלינס לאחר הוריקן קתרינה, שם לקח שנים עד שהעיר הצליחה להתאושש כלכלית, וחלק גדול מאוכלוסייתה נאלץ לעזוב.


למונייד: צמיחה מרשימה לצד אתגרים בעקבות השריפות


למונייד Lemonade -0.52%  חברת הביטוח הדיגיטלי הישראלית שנסחרת בנאסד"ק, רשמה צמיחה מרשימה עד לשריפות הענק בקליפורניה, עם זאת, האירועים צפויים להוות עבורה אתגר בטווח הקצר. החברה מתמקדת בביטוחי רכב ומשתמשת במודל דיגיטלי להערכת סיכונים, שמאפשר לה לתמחר פרמיות בצורה מדויקת יותר. בשנה שקדמה לשריפות, מניית למונייד זינקה ביותר מפי שניים, לצד שיפור ניכר בביצועים הפיננסיים – עם גידול של 23.5% בפרמיות בתוקף בהשוואה לשנה שעברה, ו-46% בהשוואה לשנתיים קודם לכן. גם יחס ההפסד של החברה השתפר, ועמד על 77% ברבעון האחרון לעומת 88% בשנה שעברה, מה שממקם אותה קרוב לממוצע התחתון בענף. השיפור המרשים הושג בעיקר בזכות כנס משקיעים שנערך בנובמבר, בו הציגה תחזיות אופטימיות: מעבר לרווחיות על בסיס EBITDA עד 2026, ורווח נקי עד 2027. כמו כן, החברה צופה שהפרמיות בתוקף יזנקו לפי 10 ל-10 מיליארד דולר. למרות זאת, האירועים האחרונים עלולים להשפיע על ביצועי החברה בטווח הקצר ולבחון את יכולת המודל שלה להתמודד עם אירועים בלתי צפויים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה