גרמניה: "מימון צמיחה ע"י חובות מדיניים מובילה למצב "זומבי" של הכלכלות"
הצורך יביא לידי מענה? בעוד גוברים החששות מסביב לעולם למיתון עולמי, נציגי מדינות ה-G20 יפגשו לוועדה דו יומית שתחול היום בשנחאי.
שרי האוצר ונגידי הבנק של 20 המדינות הגדולות בעולם ינסו להגיע לידי הסכמה בנוגע לאמצעים שיש לנקוט בהם בכדי להמריץ את הכלכלה העולמית. אם כי הסיכוי לבשורה אמיתית מהוועדה הינם נמוכים לנוכח השוני המהותי בהשקפות הכלכליות בין מדינה למדינה.
בתוך כך, שר האוצר של גרמניה וולפגנג שויבלה נאם שעות לפני פתיחת הוועדה וטען כי מדינתו תתנגד לכל תוכנית תמריצים גלובאלית. זאת מתוך האמונה במדינתו שיש להתמקד ברפורמות מבניות בכדי לחזק צמיחה לטווח הארוך במקום לספק תמריצים שישפיעו לטווח הקצר בלבד.
שויבלה אשר ייפגש היום עם נציגים מקרב המדינות המפותחות והמתפתחות, התייחס באופן ספציפי למדיניות המוניטארית ולאפשרות לנקיטת צעדים נוספים בתחום. הוא הזהיר המאמצים המוניטאריים מיצו את עצמם והצעדים למימון צמיחה באמצעות העלאת החובות של המדינות מובילה למצב "זומבי" של הכלכלות.
- האם אנחנו לפני זינוקים במחירי הנפט? ומה התרומה של סין והודו בעניין?
- ראשי ה-G20: הכלכלה הגלובלית צפויה להתאושש בהמשך השנה
במסיבת עיתונאים בשנחאי שוובלה טען כי "שיחות על תמריצים נוספים תביא להסחת הדעה מהמשימות החשובות על הפרק (...) מחירי הנפט מהווים תמריץ ענק לביקושים בכלכלות, מדיניות של הגדלת הביקושים על ידי הממשלה יכולה להניח את היסודות למשבר הפיננסי הבא". שר האוצר הוסיף כי מדינתו לא תסכים לחבילת תמריצים פיסקאלית במקרה ותרחישי הסיכון לכלכלה העולמית יתממשו.
דעתה של גרמניה מציבה אותה בעמדת מיעוט אל מול שאר המדינות שיגיעו לאיחוד ועלולה להביא לידי קונפליקט. שר האוצר האמריקני ג'יקוב לאו טען בפני בלומברג כי הצפייה של ארה"ב מהוועדה היא לראות בקרב שאר המדינות מחויבות גבוהה יותר לשימוש במדינות מוניטארית, אמצעים פיסקלים לצד רפורמות מבניות. סין כבר הודיעה שמבחינתה היא מוכנה להעמיק את החוב בכדי להגביר את הצמיחה.
- 1.והבורסות יזנקו.תענוג (ל"ת)רוני 26/02/2016 10:43הגב לתגובה זו