אופנהיימר מנתח את שנת הבחירות באירופה: אלה המדדים שצפויים להתחזק
יבשת אירופה המדשדשת נחשבת ליעד אטרקטיבי עבור מהגרים רבים מאפריקה והמזרח התיכון. הפליטים או מהגרי העבודה מטלטלים את הפוליטיקה הפנימית במדינות אירופה השלוות וצפויים להשפיע על הבחירות שיתקיימו השנה בהולנד (מרץ), צרפת (אפריל) וגרמניה (אוגוסט עד אוקטובר). ניר חצב אנליסט אירופה בבנק ההשקעות אופנהיימר ישראל מסביר מה צפוי בשוק ההון באירופה.
ניר חצב: "התמונה הכלכלית באירופה בשנה האחרונה הייתה בסימן של שיפור מתון, התאוששות הדרגתית מלווה בשיפור בנתוני התעסוקה כאשר שיעור האבטלה ירד מרף ה-10% לראשונה מאז 2009. גם הייצוא התעשייתי משתפר והתוצר צומח בקצב סביר".
הצפוי באירופה בשנת 2017
"בסיכום שנת 2016 (הנתון הסופי עדיין לא פורסם) התוצר צפוי לצמוח ב-1.7% ובשנת 2017 ב-1.5%. עם זאת יש צפי להאטה קלה בקצב הצמיחה כיוון שאירופה היא יבואנית של אנרגיה ומחיר הנפט עולה. אירופה מתאוששת כלכלית, אבל ברמה הגיאו-פוליטית היא מתמודדת עם גל של מהגרים וזה כנראה מה שיכריע את הבחירות שיתקיימו השנה".
בחירות בהולנד, צרפת וגרמניה
"בצרפת פראנסואה פיון ניצח בבחירות המוקדמות את ניקולא סרקוזי והוא ייצג את הרפובליקנים ויתמודד מול הסוציאליסטים. מפלגה נוספת היא החזית הלאומית של מארין לה-פן, מפלגת ימין קיצוני שתמשוך כותרות, אך לא צפויה להגיע לשלטון. הכלכלה הצרפתית די תקועה בשנים האחרונות ולא צפויה כלכלת בחירות משמעותית כי כבר יש גירעון תקציבי. בגרמניה אנגלה מרקל עומדת בראש מפלגת ה-CDU ומנסה להיבחר לכהונה רביעית כשמולה מפלגת AFD שמתחזקת בזמן האחרון. בגרמניה תיתכן כלכלת בחירות אבל מתונה".
הבעיות של אירופה
"הנתונים הדמוגרפים ביבשת לא טובים כי האוכלוסייה צומחת בקצב נמוך ולכן קשה לייצר צמיחה. בעיה גדולה נוספת היא שוק העבודה, שנחשב למאוד שמרני וקשיח: קשה למעסיקים לפטר, שיעור האבטלה בקרב הצעירים גבוה ומספר שעות העבודה השבועי נמוך יחסית".
בנקים
"למרות המחירים הזולים היסטורית של קרדיט-סוויס, דויטשה בנק ובנקים אחרים באירופה אנחנו ניטרליים. לכאורה הם אטרקטיביים, אך הם עדיין לא פתרו את בעיית הרווחיות הנמוכה שלהם. אנחנו לא רואים שיפור משמעותי ברווחיות בעתיד הקרוב ולכן כרגע נשארים ניטרליים - שורה תחתונה 'משקל שוק' לסקטור הבנקאות באירופה".
מדינות מועדפות
"אנחנו אוהבים את גרמניה והולנד. שתי מדינות שהיסטורית מתפקדות טוב כשהאירו נחלש וזה מה שקורה בחודשים האחרונים ובמיוחד מאז שטראמפ נבחר. מדד ה-DAX בגרמניה ומדד AEX בהולנד הם שני מדדים עם חשיפה גבוהה יחסית לשווקים מחוץ לאירופה עם חברות מוטות ייצוא שנהנות מאירו נמוך. אנליסטים רבים העלו תחזיות רווח של חברות במדינות אלה ולכן המדדים המובילים אטרקטיביים".
סקטורים מועדפים
"אנחנו אוהבים את סקטור הבריאות, התעשייה והטכנולוגיה. שלושה סקטורים שהיסטורית מתפקדים טוב כשהאירו נחלש וגם כאן ראינו העלאת תחזיות בקצב גבוה בחודשים האחרונים. חברות מומלצות הן: GSK בסקטור הבריאות, IFXGy.DE בסקטור הטכנולוגיה ו-EZJ.LN בסקטור התעשייה".
האירו לאן?
"מטבע האירו נמצא בחודשים האחרונים בטרנד שלילי מול הדולר וזה התעצם עוד יותר מאז בחירת טראמפ. יש הבדלים משמעותיים במדיניות המוניטרית של אירופה מול ארה"ב - שם מדברים על העלאות ריבית. מאריו דראגי האריך לאחרונה את תכנית הרכישות שלו והביע מחויבות להמשיך ולתמוך בכלכלה במידת הצורך. בגלל ההבדלים האלה ימשיך להיות תחת לחץ על האירו לפחות בחודשים הקרובים וכנראה בשנת 2017 כולה".
האם האיחוד האירופי עלול להתפרק?
"ברמה המיידית בטווח הקצר זה סיכון שצריך להתייחס אליו בסבירות נמוכה, אבל זה כן משהו שצריך להתייחס אליו בטווח הארוך - צריך לעקוב. באיטליה למשל ראש הממשלה קיבל איתות שהמדיניות שהנהיג להתקרבות לגוש האירו לא אהודה על ידי העם ויש סיכון שאיטליה תלך לבחירות כלליות ותאורטית יש סיכוי שמפלגת חמשת הכוכבים תעלה לשלטון. תרחיש כזה עלולה להוביל לתחילתה של התנתקות איטליה וזאת תהיה מכה משמעותית לאיחוד האירופי".
מדד ה-DAX מתחילת שנת 2016:
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.תראו לנו מה היו התחזיות שלו לפני שנה ושנתיים (ל"ת)הבדאי 12/01/2017 16:25הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.ניתוח מקצועי ומעניין!גלעד .ס. 12/01/2017 16:02הגב לתגובה זו0 0שאפוסגור
-
1.יפהנדב 12/01/2017 15:16הגב לתגובה זו0 0יפהסגור