ההשפעה של העימות בין אוקראינה לרוסיה על שוק הסחורות לא מתומחרת

המתיחות בגבול בין אוקראינה ורוסיה, והאיום בסנקציות מצד ארה"ב ומדינות אירופה עשויות להשפיע על שוק הסחורות ובמיוחד על הגז הטבעי; שווקי התירס והחיטה עשויים לחוות טלטלה
 | 
telegram
(2)

המתיחות בגבול בין אוקראינה ורוסיה לא שככה והערכות שייתכן עימות צבאי גוברות. מלבד המשמעות העצובה של אירוע כזה על חיי אדם, ועל היחסים הבינלאומיים, גם הכלכלה כמובן עלולה להיפגע מהתפתחות כזו.

המשא ומתן בין ארצות הברית לרוסיה סביב הצטברות הכוחות הרוסים ליד הגבול עם אוקראינה נמשך ללא תוצאות בינתיים פלישה של רוסיה לאוקראינה תענה קרוב לוודאי עם סנקציות חריפות, מה שבסבירות גובהה ישפיע על האספקה של כמה סחורות חשובות בשווקי העולם, השפעה שלפחות בשלב זה לא מתומחרת בשווקים כראוי. 

הגז טבעי, הוא בין הסחורות, שצפויות להיות מושפעות במידה והמצב יחריף, וורן פטרסון, ראש תחום הסחורות ב-ING. "אוקראינה היא נתיב מעבר חשוב לזרימות של גז רוסי לאירופה", ורוסיה היא ספקית מפתח של גז טבעי לאיחוד האירופי, אשר עונה על כמעט 50% מהביקוש ליבוא של האזור".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מחירי הגז הטבעי עלו בשנה שעברה, בזמן שהביקוש העולמי עלה בעקבות מזג האוויר החם שפקד את אירופה בקיץ. אירופה מסתמכת על גז רוסי שעובר דרך אוקראינה, במיוחד בהתחשב בעובדה ש-2022 התחילה עם מלאי גז אירופיים נמוכים, כאשר גרמניה עדיין לא אישרה הזרמת גז דרך "הנתיב החלופי של רוסיה", צינור נורד סטרים 2 שהושלם כעת.

העלייה האחרונה, במתיחות בגבול אוקראינה מציבה את הצינור בסיכון של עיכוב נוסף או ביטול מוחלט, מה שעשוי להוביל למחירים קיצוניים ולתנודתיות שימשיכו לתוך 2023. כדי לאמוד את הסיכון לזרימות רוסיות עתידיות, יש לצפות לא רק במה שקורה ברוסיה, אוקראינה ואירופה, אלא גם לכיוונו של הממשל בוושינגטון, שם נותרו על הפרק הסנקציות המחודשות על הצינור החדש.

סכסוך פוטנציאלי בין רוסיה לאוקראינה עלול גם להשאיר את שווקי החיטה והתירס פגיעים, מכיוון ששתי המדינות ספקיות משמעותיות של סחורות אלו. אוקראינה צפויה לייצא למעלה מ-24 מיליון טונות של חיטה בתקופת השיווק הנוכחית, המהווה כמעט 12% מסך היצוא העולמי. יצוא התירס של המדינה, צפוי להגיע ל-32.5 מיליון טון, או כמעט 16% מהיצוא העולמי.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אם בעבר הצמידו את מחיר כיל למחיר הסחורות או התירס
    כיל 14/01/2022 17:20
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אז למה שעכשיו לא יצמידו . איפה ההיא שאמרה לנו למכור כיל ואחרי שבועיים אמרה לקנות . לכיל יש גם מפעל תחליפי בשר כמו פלוריסטם שעלתה 30% מאז "הבשורה" לכיל כבר יש .
    סגור
  • 1.
    חחלי
    ארום 14/01/2022 11:24
    הגב לתגובה זו
    1 0
    טיפשים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות