
דלתא איירליינס בדוחות טובים - ומקפיצה את סקטור התעופה
סקטור התעופה היה אחד הסקטורים החבוטים ביותר של מגיפת הקורונה. הציבור הפסיק לטוס והחברות הציגו הפסדים עצומים. המשקיעים שהבינו לאן נושבת הרוח ברחו ממניות התעופה ואלה צללו ב-50% ואף יותר - ועד היום לא חזרו לרמות המחירים שבהן נסחרו לפני הקורונה.
>>> היום ב-19:00 מפגש זום על כללי ההשקעה של וורן באפט ושוק האג"ח בעקבות העלאת הריבית
כעת נפתחת עוד עונת דוחות וחברת התעופה דלתא איירליינס DELTA AIR LINES היא חברת התעופה הראשונה שמדווחת על תוצאותיה לרבעון הראשון של 2022 - ומקפיצה את כל הסקטור. מי שמובילה את העליות היא אמריקן איירליינס AMERICAN AIRLINES , ואחריה יונייטד איירליינס UNITED AIRLINES - שתיהן ידווחו בשבוע הבא. גם שאר החברות כמו סאותווסט SOUTHWEST AIRLINES CO, אלסקה איירגרופ, ALASKA AIR GROUP INC, ג'ט בלו נתיבי אוור JETBLUE AIRWAYS CORP ועוד עולות בעקבות התוצאות של דלתא.
מה היה בדוחות של דלתא איירליינס שמקפיץ את הסקטור? - חזרה לרווח ברבעון הקרוב וגידול נוסף בהיקף הטיסות דלתא דיווחה על זינוק בהכנסות ל-9.35 מיליארד דולר, הרבה מעל הצפי ל-8.7 מיליארד דולר. גם ההפסד המתואם למניה היה טוב מצפי האנליסטים ועמד על 1.23 דולר למניה, לעומת צפי להפסד של 1.26 דולר למניה.
- גוטו: הפוטנציאל קיים אבל ההפסדים ממשיכים להצטבר
- אחרי ששוויה נחתך ב-90% חברת הטייסים רוצה לשוב ולהמריא
מה שלא פחות חשוב הוא שהחברה צופה המשך עליה דו ספרתית בהכנסות, כך שאם ברבעון הנוכחי החברה הגיעה ל-79% מההכנסות שהשיגה ברבעון המקביל ב-2019, אז ברבעון הבא היא צופה שההכנסות יגיעו ל-93-97% מההכנסות של טרום הקורונה, וזאת כאשר האנליסטים מדברים על הכנסות של 91% ביחס לתקופה המקבילה ב-2019, כלומר הכסות של 11.62-12.12 מיליארד דולר. על פי דלתא, היא צופה גידול בלוח הטיסות שלה עם התקרבות עונת השיא של הטיסות הקיץ, ומתכננת להגיע ל-84% מרמות הקיבולת שלה של שנת 2019.
החברה גם צופה כי כבר ברבעון הקרוב, השני של 2022, היא תחזור לרווח וזאת בזכות זינוק בהזמנות והעלאת מחירי כרטיסי הטיסה, שעוזרים לה לקזז את העלייה בעלויות הדלק, עקב הזינוק במחירי הנפט. על פי הנתונים, כרטיסי טיסה פנים ארציים בארה"ב התייקרו ב-20% בחודש שעבר בהשוואה ל-2019, כלומר אנשים מוכנים לשלם יותר כדי לטוס בעידן שאחרי הקורונה. בעקבות כך, החברה צופה רווח תפעולי מתואם של 12-14% ברבעון הקרוב.
מנכ"ל החברה אד בסטיאן אמר היום כי בחודש מרץ דלתא רשמה את ההזמנות הגבוהות ביותר בתולדותיה, וכי הוא צופה שציבור הנוסעים יתעדף נסיעות, למרות העלייה באינפלציה "אנשים היו כלואים בבתים שלהם בשנתיים האחרונות. הם סיימו להשקיע בבתים ובגינה שלהם ורוצים ללכת לראות גינה של מישהו אחר לשם שינוי".
- סגן יו"ר הפד: "אין צורך למהר לשנות את הריבית"
- אנבידיה צונחת ב-6% וזה לא רק בגלל המכסים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
ומה לגבי עלויות הדלק? עלויות הדלק של דלתא עלו ברבעון הראשון של 2022 ב-6% ועמדו על 2.09 מיליארד דולר, וזאת למורת שקיבולת הנוסעים שלה ירדה ב-17% ביחס לרבעון המקביל ב-2019. מחירי הדלק עלו ביותר מ-50% מתחילת השנה - וזה כמובן משפיע לרעה על התוצאות. החברה שילמה ברבעון הנוכחי 2.79 דולר לגלון וצופה כי תשלם 3.2-3.35 דולר לגלון ברבעון השני.
כל הסקטור עולה - אמריקן איירליינס עולה יותר אבל למרות שכל הסקטור עולה - אמריקן איירליינס מובילה את העליות ומטפסת יותר משאר החברות. הסיבה היא שהחברה פרסמה גם תוצאות מקדמיות לרבעון ומדווחת כי היא צופה הכנסות של 8.89 מיליארד דולר, 16% פחות מאשר ברבעון הראשון של 2019, טרום הקורונה. מדובר בתחזית גבוהה יותר משל האנליסטים שצופים כי היא תדווח על הכנסות של 8.77 מיליארד דולר.
גם אמריקן צופה כי תשלם יותר על דלק מאשר בתחזיות הקודמות. החברה צופה מחיר ממוצע לגלון של 2.8-2.85 דולר, לעומת צפי קודם ל-2.73-2.78 דולר לגלון. גם העלות לכל מייל מושב זמין (CASM) צפויה לעלות ב-12-13% לעומת הרבעון הראשון של 2019.
ומה עם אל על? מי שמתבוננת מהצד לכאורה על הנעשה היא כמובן חברת התעופה הישראלית אל על -2.02% . החברה אמנם דיווחה רק לפני חודש את תוצאותיה לרבעון הקודם, אבל שיפור בתוצאות של החברות מהעולם יכול לכאורה ללמד גם על הכיוון של החברה הישראלית. בינתיים החברה דיווחה על הפסד של כמיליארד דולר בשנתיים, אבל מציגה בדומה לחברות האמריקאיות - מציגה עליה בהיקפי הזמנת הטיסות.
בשבוע שעבר מונתה דינה בן טל למנכ"לית אל על, לאחר ששימשה בחברה לפני כן כסמנכ"לית המסחר והקשרים התעופתיים, וזאת אחרי ההתפטרות של המנכ"ל אביגל שורק.