רוסיה ממשיכה להתרחק מהמערב; גזפרום תסחור בגז עם סין ברובל ויואן
כבר תקופה ארוכה שרוסיה מתרחקת ממדינות המערב, עניין שהחריף הרבה יותר מאז תחילת המלחמה באוקראינה. בעקבות המלחמה יצאו מדינות המערב לעזרתה והגנתה של אוקראינה, עם הטלת סנקציות כלכליות חריפות על רוסיה. מאז תחילת המלחמה הזרימו מדינות המערב כספים, מזון ותחמושת לאוקראינה תוך כדי השתלחות בפוטין ובהחלטתו לתקוף את שכנתו. פוטין בלשון המעטה "לא אהב" את תגובת המערב ובתור מי ששולט על כמות רבה מהאנרגיה והגז של אירופה, דרש לקבל תשלום עבור הזרמת הגז ברובל וכשדרישתו לא נענתה החליט להוריד את כמות האספקה, ובסוף השבוע האחרון הגיעה העצירה המוחלטת.
בנוסף לצעד הקיצוני בשבוע שעבר נראה שפוטין מעלה הילוך בהתרחקות מהמערב והניסיון להחליש אותו. אתמול הודיעה גזפרום כי חתמה על הסכם עם איגוד הפטרוליום הלאומי של סין (CNPC) בו תספק לחברה גז שהתשלום עבורו לא יתבצע ביורו ודולר, אלא דווקא ברובל רוסי ויואן סיני.
העסקה צפויה לעזור מאוד לרוסים ולהחליש את כוחו של המערב. מאז תחילת המלחמה באוקראינה הוטלו סנקציות רבות על רוסיה, אשר בגלל חלקן דרש פוטין לקבל תשלום ברובל ולשמור על חוזק הכלכלה של רוסיה. הסנקציות הללו פגעו קשות בכלכלה הרוסית, כאשר מנעו מהמדינה לקבל את הכספים אותם הייתה מקבלת בדרך כלל עבור הגז שלה, בנוסף להגבלות על מסחר על ידי הניתוק של רוסיה ממערכת הסליקה העולמית סוויפט. נראה אם כן כי רוסיה מצאה את השותפה והדרך כדי לדלג מעל המשוכות שהציב לה המערב - היא תוכל להמשיך לייצא גז ולקבל עבורו תשלום שכבר לא יתבצע במטבעות של מדינות המערב.
הדולר הוא המטבע העיקרי בו נמכרות סחורות בעולם ומהלך כזה מצד רוסים והסינים מאיים על דומיננטיות המטבע בעולם. עוד בחודש יוני התחילה רוסיה להשתמש ביואן בכדי לעזור לה להתגבר על הסנקציות, אז ניסו אוניות להסוות שהן מובילות נפט רוסי בעזרת תשלום במטבע הסיני. נראה כי הפעם ההסכם עם החברה הסינית הרבה יותר בוטה ומסמן אזהרה למערב ואולי אפילו איתות למדינות נוספות אשר לא מרוצות מהדומיננטיות של הדולר והשפעתו על הסחר העולמי, כמו הודו למשל.
בחודש יוני רכשה הודו, בזמן הסנקציות של אירופה וארה"ב על הנפט הרוסי, כמיליון חביות נפט בממוצע ביום, זו בהשוואה ל-30 אלף חביות בלבד בממוצע ליום בחודש פברואר. שר האוצר של הודו טען להגנתה של המדינה כאשר אמר כי הממשלה פועלת לטובת הודו בביצוע רכישות הנפט בכמויות הגדולות הללו. האבסורד הוא כי הנפט הגולמי שרוסיה מספקת להודו, ככל הנראה מגיע לאירופה וארה"ב לאחר שהוא עובר תהליך זיקוק בהודו.
בסוף השוב האחרון החליטו מדינות ה-G7 על תכנית ליישום מנגנון של מכסת מחירים על יצוא הנפט הרוסי, במטרה לצמצם את יכולתו של הקרמלין לממן את מלחמתו באוקראינה ולהגן טוב יותר על הצרכנים על רקע עליית מחירי האנרגיה. "אנו שואפים ליישר קו עם חבילת הסנקציות השישית של האיחוד האירופי", אמרו שרי האוצר של מדינות ה-G7.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
8.רוסיה שורפת גז כל יום במפעל ליד פינלנדאחד שמבין בגזים 07/09/2022 13:29הגב לתגובה זו0 0אין לה את הכסף והטכנולוגיה להעביר את הצינורות לסין. וגם אם היה, בהצלחה להם עם הסינים, לא סתם הם העדיפו למכור לאירופאים כל השניםסגור
-
7.ארה״ב בקריסה8 07/09/2022 13:08הגב לתגובה זו1 2גירעון מסחרי של 800 מיליארד. הכל מבוסס על בלון נפוח ששמו דולר (שאין מאחוריו כלום). הבלון מתפוצץ - אמריקה מתמוטטת. האמריקאים המסכנים לא מבינים על איזה ענף שבור הם יושבים.סגור
-
6.לא כזה קל, צריך להשקיע מיליארדים בצינורות (ל"ת)אמיר 07/09/2022 12:13הגב לתגובה זו2 0סגור
-
5.1929 כאן !!! (ל"ת)דן 07/09/2022 11:52הגב לתגובה זו0 2סגור
-
4.בשביל להוביל גז בזול צריך צינורותאלון 07/09/2022 11:43הגב לתגובה זו2 0ואין כאלו בין רוסיה וסיןסגור
- טען עוד
-
3.תהיה תקופה קשה באירופה...אבל הכוןן המסתמן נפלאנפלא 07/09/2022 11:22הגב לתגובה זו4 2בשבועות האחרונים יש מהפך במלחמה באוקראינה שכואבת מאד לרוסים אוקראינים משלמים מחיר עצום על עצמאותם אירופה משלמת מחיר כבד על עזרתה אבל במורד הדרך רוסיה ובעיקר אזרחיה ישלמו את כל המחיר על שגאון הגדלות של מנהיגיה ותמיכת הציבור בהם ובמלחמהסגור
-
2.לכתבאורי 07/09/2022 11:16הגב לתגובה זו2 3חחח , אכלתם אותה , אתם והמערב שלכםסגור
-
1.לטוב ולרע רוסיה זה פוטיןדב רוסי 07/09/2022 11:00הגב לתגובה זו2 2אי אפשר לעשות כלום רוסיה היא כוח שיש להתחשב בו. לעולם אין לזלזל ביריב כזה. גם אם השמש תשקע במערב במזרח אין כלום חדש. דיקטטורה זו דיקטטורה.סגור