הבנק המרכזי באנגליה שוב מתערב בשוק האג"ח ומזהיר מסיכון ליציבות הפיננסית של המדינה

"חוסר התפקוד בשוק מהווה סיכון מהותי ליציבות הפיננסית של בריטניה", מסר הבנק; המהלך מסמן את הצעד השני של חבילת הסיוע יוצאת הדופן של הבנק תוך כמה ימים, לאחר שאמש הגדיל את מגבלת הרכישות היומיות שלו
 | 
telegram
(2)

הבנק המרכזי של אנגליה (ה-BOE) מודיע שוב על הרחבת פעולת רכישת אג"ח החירום שלו, בניסיון להחזיר את הסדר לשוק האג"ח הכאוטי של המדינה. הבנק אמר כי ירחיב את רכישותיו של האג"ח הממשלתיות כך שיכלול אג"ח צמודות מדד מה-11 באוקטובר עד ה-14 באוקטובר. אג"ח צמודות מדד הן אג"ח שבהן התשלומים למחזיקי האג"ח מסומנים בהתאם למדד המחירים הקמעונאי בבריטניה.

המהלך מסמן את הצעד השני של חבילת הסיוע יוצאת הדופן של הבנק תוך כמה ימים, לאחר שאמש הגדיל את מגבלת הרכישות היומיות שלו. תכנית החירום של הבנק החלה ב-28 בספטמבר לאחר מכירה חסרת תקדים של אגרות חוב ממשלתיות ארוכות טווח שאיימה למוטט את קרנות ההשקעה המוחזקות באופן נרחב על ידי תוכניות פנסיה של בריטניה. "בתחילת השבוע הזה נרשם תמחור משמעותי נוסף של החוב הממשלתי של בריטניה, במיוחד באג"ח צמודות מדד. חוסר התפקוד בשוק מהווה סיכון מהותי ליציבות הפיננסית של בריטניה", מסר הבנק בהצהרה.

תשואות האג"ח ל-10 שנים בבריטניה עומדות נכון לכתיבת שורות אלו על 4.49% ואילו תשואות האג"ח ל-30 שנה עומדות על 4.75%. "פעולות נוספות אלו תהווינה מעצור נוסף להחזרת תנאי שוק מסודרים על ידי רכישות אג"ח צמודות מדד מעבר ליכולת התיווך בשוק", אמר הבנק.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ההתערבות של ה-BOE מגיעה כאמור לאחר שקרנות הפנסיה של בריטניה - הרוכשות הגדולות ביותר של אגרות החוב הממשלתיות לטווח ארוך - מצאו את עצמן בסיכון. רכישות אלו של הבנק המרכזי קונות לקרנות הפנסיה זמן להסתגל. עם זאת, הסימנים האחרונים הם שעדיין קיים סיכון שיהיה צורך לעשות יותר כדי למנוע תנודות נוספות בשוק.

חוסר יציבות
אנליסטים ואסטרטגים מעריכים כי היכולת של הבנק המרכזי של אנגליה לייצב את השוק לבדו היא מוגבלת. התנודות בשוקי האג"ח בבריטניה הן תוצאה של הכרזותיו השנויות במחלוקת של שר האוצר קווסי קוורטנג ב-23 בספטמבר שכללו הפחתות מס על ידי מימון חובות כחלק מהשאיפה של הממשלה החדשה להניע את הצמיחה הכלכלית ל-2.5%. ממשלת בריטניה נמצאת בעמדה טובה לגבי החוב נטו שלה לתוצר - בסביבות 80%. זו עמדה די הגונה. מה שהם צריכים לעשות זה להסביר למשקיעים את האמינות מאחורי התחזיות הכלכליות שלהם.

לצד חוסר האמון לגבי המדיניות הפיסקאלית של הבנק המרכזי בבריטניה, גם סוכנויות דירוג אשראי הפחיתו את התחזיות שלהן לגבי החוב בבריטניה. התשואות בבריטניה היו בדרך לעלייה החודשית החדה ביותר מאז 1957, וגרמו למשקיעים לברוח מהשווקים בעקבות ההכרזות החדשות על המדיניות הפיסקלית של ממשלת בריטניה. הצעדים כללו כאמור הפחתות מס שגררו ביקורת עולמית, כולל מקרן המטבע הבינלאומית.

כמו כן, ב-31 באוקטובר, הבנק המרכזי של אנגליה צפוי להתחיל במכירה של אג"ח כחלק ממאמץ הידוק כמותי רחב יותר והיחלשות השפעות מגיפת הקורונה. הוועדה למדיניות מוניטרית תתכנס בפעם הבאה ב-3 בנובמבר, לאחר התחלת המכירות המתוכננת. כמה אסטרטגים ייחסו את הקיצוניות המתמשכת בשוקי האג"ח, למרות מאמצי הבנק, ללוח הזמנים המוגבל של התערבותו ולהשפעה של מכירות האג"ח. "אם זה ייכשל, עקומת הריבית בשוק תעלה עוד יותר, והבנק יעמוד בפני דילמה כמעט בלתי אפשרית בין אימות הציפיות הללו לבין ריסוק הכלכלה ושוק הדיור, או קריסת הליש"ט" נמסר.

גרמניה באותה סירה
במקביל לבריטניה, גם תשואות האג"ח של ממשלת גרמניה מגיעות לשיא של 11 שנים לאחר דיווחים שהקנצלר אולף שולץ היה מוכן לתמוך בהנפקת חובות משותפת לכל האיחוד האירופי כדי לסייע לחברי הגוש להתמודד עם משבר האנרגיה. מדובר בשינוי כיוון מצדה של ממשלת גרמניה שהתנגדה זה מכבר לרעיון של גיוס כספים בשיתוף עם מדינות שהיא רואה בחסרונות יותר מבחינה כלכלית.

ובכל זאת, קנצלר גרמניה הדגיש שכל כספים שיגויסו ויחולקו יהיו חייבים להיות הלוואות ולא מענקים. האמירה של שולץ באה בעקבות ביקורת על תוכניתה של גרמניה להוציא 200 מיליארד אירו (194 מיליארד דולר) בתמיכה במשקי הבית והעסקים המקומיים שלה כתוצאה מעליית מחירי האנרגיה, במקום לעבוד עם חברות האיחוד האירופי כדי לספק חבילת סיוע מורכזית ומוסכמת על כל היבשת.

תשואות האג"ח של ממשלת גרמניה ל-10 שנים עומדות נכון לשעה זו על כ-2.3% ואילו התשואות על האג"ח ל-30 שנים על כ-2.26%.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אירופה קורסת בתוך עצמה,מלחמת עולם שלישת בפתח בחסות
    שי.ע 11/10/2022 16:53
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פוטין.ניהול גרוע של העולם.הרע יותר עוד יגיע והרבה.רק חדושת רעות,והתחמושת של הנקים המרכזיים אזלו מזמן.
    סגור
  • צריך לפטר את המנהל (ל"ת)
    עיש 11/10/2022 17:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות