מערכת הפנסיה הגרמנית בסכנה - "תקרוס ללא רפורמה מידית"

תוחלת החיים בגרמניה גדלה - גיל הפרישה נשאר בעינו;  גרמניה זקוקה לפיתרון במערכת הפנסיונית
 | 
telegram
(2)

"מערכת הפנסיה של גרמניה לא תהיה כדאית כלכלית בעוד חמש שנים ללא רפורמה", כך התייחס ריינר דולגר, נשיא הקונפדרציה של איגודי המעסיקים הגרמניים למצבה של המערכת הפנסיונית הגרמנית.  קונפדרציית איגודי המעסיקים הגרמניים מייצגת כ-20 מיליון עובדים הכח העבודה הגרמני. דולגר ציין בנוסף כי הכלכלה הגרמנית נחלשת והמערכת החברתית נמצאת על סף קריסה.

בשנת 2019, סך ההפקדות לתוכניות הפנסיה הציבוריות של גרמניה ייצג כ-10.1% מהתמ"ג של המדינה. אך שיעור זה צפוי לגדול ל-12.2% עד 2070 תחת השיטה הנוכחית של המדינה, כך על-פי דו"ח שפורסם בשנת 2021 על ידי הנציבות האירופית. גידול של 2% בשיעור חלקה של ההפקדות לפנסיה מסך התמ"ג של המדינה, הינו אחד התחזיות הגבוהות ביותר במדינות אירופה, רק באירלנד ונורבגיה התחזיות קודרות יותר, שם שיעור התרומה צפוי לגדול ב-2.6%.

האבטלה הגבוהה והגידול בתוחלת החיים של האוכלוסייה התלויה הגרמנית תורמת לאתגרים העומדים בפני מערכת הפנסיה הגרמנית. דולגר הציע כי גיל הפרישה של האוכלוסייה צריך להיות בהתאם לתוחלת החיים הממוצעת של הציבור הגרמני, וציין, "גידול בתוחלת החיים, תוביל לגיל פרישה גבוה יותר". נזכיר כי קנצלר גרמניה, אולף שולץ דחה את הקריאות להעלות את גיל הפרישה הסטנדרטי מ-67 ל-68 ביוני 2021 כשהיה שר האוצר. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בגרמניה זקוקים לרפורמה
בגרמניה החלו לדבר על רפורמה חדשה במערכת הפנסיונית במדינה. צמצום הפער בין תוחלת החיים לגיל הפרישה הוא ככל הנראה הגורם שינחה את הרפורמה. המשוואה היא פשוטה תוחלת החיים גדלה וגיל הפרישה נשאר בעינו, המדינה צריכה לשלם יותר שנים ובכך נקלעת ללחצים כלכליים כבדים.

הרפורמה לה דרושה גרמניה לא נראתה מאז תקופת איחוד גרמניה בשנות ה-90, על פי דוגלר, כאשר מזרח ומערב גרמניה התאחדו לאחר 45 שנות הפרדה מאז מלחמת העולם השנייה. מערכת הפנסיה שהיית מושתתת במערב גרמניה הורחבה למזרח גרמניה לאחר האיחוד, מה שגרם  לטלטלה כלכלית. 

דוגלר ציין כי יש להתייחס למערכת הפנסיה במדינה ברצינות כמו אל שינויי האקלים. כמו כן הציע לכלול אותה כחלק מתכניות המערכת המדינית לעתיד הקרוב בפאן החברתי, בכדי להדגיש את דחיפות המצב. "רפורמה במערכת הפנסיה היא מאתגרת כמו מעבר לאנרגיה ירוקה, וללא ספק חשובה לא פחות למען עשיית צדק בין-דורי", סיכם דולגר.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מערכת הפנסיה הגרמנית
    פחפחפח 01/11/2022 13:28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא נשדדה כפי שנשדדה מערכת הפנסיה הישראלית בשנת 2003 ומאז, למרות האינפלציה, הקיצבאות קפאו. נחשו מי היה שר האוצר הגאון ב 2003 ש"עשה סדר" במערכת הפיננסית ?
    סגור
  • 1.
    שכל אחד יצא לפנסיה מתי שבא לו עם מה שצבר
    קיפי 01/11/2022 07:59
    הגב לתגובה זו
    1 1
    צריך מודל דינאמי. לא כל עבודה אפשר עד הפנסיה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות