אמנון שעשוע
צילום: Photography courtesy of Nasdaq, Inc

מובליאיי טוענת שהצפי החלש נובע ממלחמות המחירים של טסלה, על BYD זה דווקא לא השפיע

למרות הניסיונות להחליש את המתחרים, טסלה לא הצליחה לפגוע במתחרה הגדולה ביותר שלה כשבזמן שטסלה איבדה קרוב לרבע משוויה זו עלתה בכ-20%; למה טסלה פוגעת בהתקדמות של הרכבים האוטונומיים?
מתן קובי | (8)

חברת מובילאיי  מובילאיי פרסמה את תוצאותיה לרבעון הראשון של 2023 אתמול, בעקבותם התרסקה המניה ב-16%. החברה עקפה קלות את צפי האנליסטים כשהרוויחה 14 סנט למניה על הכנסות של 458 מיליון דולר, צפי האנליסטים היה לרווח של 12 סנט למניה על הכנסות של 456.7 מיליון דולר.

מה ששלח את המניה לירידות היה דווקא הצפי - החברה צופה שההכנסות לשנה הקרובה יעמדו על 2.09 מיליארד דולר (אמצע טווח), מתחת לצפי האנליסטים ל-2.25 מיליארד דולר. מבחינת רווח תפעולי החברה צופה רווח של 562 מיליון דולר (אמצע טווח), מתחת הצפי בוול סטריט ל-610 מיליון דולר.

על פי החברה "שוק הרכב החשמלי בסין נפגע לרעה מפעילויות מחיר משמעותיות על ידי יצרנית רכבים חשמליים גלובלית, הורדה של סובסידיות ממשלתיות וחולשה כללית במדינה". החברה כמובן התייחסה לטסלה  TESLA INC  אשר שיחקה עם מחירי הרכבים שלה כבר כמה וכמה פעמים במהלך החודשים האחרונים בניסיון להגדיל את מכירות ורווחי החברה תוך כדי פגיעה במתחרים.

מובילאיי המשיכה בהודעתה ואמרה: "בזמן שזרם ההזמנות מהלקוח העיקרי שלנו ל-SuperVision השתפר בשבועות האחרונים, לאור ההשפעות שראינו (מלחמות המחירים בעיקר) אנחנו מעדכנים את התחזיות שלנו בכדי לשקף את ההתפתחויות האלו". הסיבה שמלחמות המחירים של טסלה משפיעות כל כך על מובילאיי ככל הנראה נוגעת לכך שהורדת המחירים מונעת שיפורים וחידושים נוספים לרכבים החשמליים, בדיוק מה שמובילאיי צריכה בכדי לראות את הטכנולוגייה שלה הופכת לחלק ממכוניות חשמליות חדשות.

כאמור, טסלה בכלל ניסתה לפגוע ביצרניות הרכבים החשמליים המתחרות שלה, אך נראה שהמתחרה הכי גדולה שלה לא מתרגשת מהורדות המחירים, להפך. BYD פרסמה היום את תוצאותיה לרבעון הראשון של 2023 והציגה עלייה של פי 5 ברווח נטו לעומת הרבעון המקביל אשתקד אל 596 מיליון דולר, ההכנסות עלו ב-80% אל כ-17 מיליארד דולר.

BYD מכרה ברבעון הראשון 552,076 רכבים חשמליים, עלייה של 92.8% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, בכל שנת 2022 החברה מכרה למעלה מ-1.85 מיליון רכבים. החברה מכרה 23% יותר מכוניות חשמליות מאשר טסלה במהלך הרבעון ואכן, נראה שטסלה היא הנפגעת העיקרית ממלחמות המחירים שלה, כשמניית החברה איבדה קרוב לרבע משוויה מאז השיא השנתי שרשמה בפברואר האחרון.

אחד המשקיעים הידועים ב-BYD הוא וורן באפט - המשקיע המהולל נכנס להשקעה בחברה עוד בשנת 2008 כשרכש 225 מיליון מניות בעבור 230 מיליון דולר. מאז 2008 מניות החברה עלו בכפי 40 אך באפט העדיף לממש רווחים כשברקשייר האת'ווי מחזיקה כעת פחות מ-155 מיליון ממניות החברה.

קיראו עוד ב"גלובל"

נחזור למובילאיי - למרות הפספוס והנפילה כעת, צריך לומר שהחברה מגיעה לקצב מכירות של 2.1 מיליארד דולר לשנה, זה לא רע בכלל ואפילו טוב והיא נחשבת מובילה עולמית בתחום של פיתוח היכולות לרכבים אוטונומיים. מניית החברה נמצאת בעלייה של 31% מאז שהונפקה והיא נסחרת כעת לפי שווי שוק של 29 מיליארד דולר.  

תגובות לכתבה(8):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 6.
    ק קמ קמצ קמצן מאומן 30/04/2023 12:29
    הגב לתגובה זו
    טסלה לא פוגעת באף אחד... מה אתם רוצים שתתאם מחירים עם byd? זה שוק חופשי וכל אחד יכול לעשות כרצונו... מי שלא טוב לו יום טוב לו
  • 5.
    עופר 29/04/2023 15:38
    הגב לתגובה זו
    לגהי מסירות, הכנסות ורווח נקי - בין רבעון לרבעון. Byd נפגעה הרבה יותר מטסלה
  • 4.
    הבעיה במובילאיי זו מחלקת השיווק האימפוטנטית שלה (ל"ת)
    יודע 29/04/2023 13:38
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    דן 29/04/2023 13:04
    הגב לתגובה זו
    ושגם לא יבלבלו בשכל עם בינה מלאכותית. זו לא תוכנת פי סי, לא תוכנת משחקים, לא הנהלת חשבונות. מדובר בהרבה סנסורים, הרבה קישוריות ביניהם ובין רכבים, רמזורים וציוד מסביב, התבססות עמוקה על אמינות רכיבים, אינסוף מצבים בלתי צפויים שתוכנה לא תמצא את הפיתרון, בוודאי אם יש למשל לדוגמא, מצב לפוטנציאל תאונה בין כמה רכבים, שיצטרכו לקחת החלטה, מעל זה תוסיפו אינסוף מצבי טעויות אנוש, או החלטות כאלה או אחרות שיחשבו כ "טעות". יש סיכוי לרכב כזה, רק, נניח בעיר אוטונומית, שבה, כל המערכות מתוכנתות, אמינות, מקושרות, וללא בני אדם. זה לא יקרה בקרוב.
  • אלון 30/04/2023 11:49
    הגב לתגובה זו
    השאלה היחידה היא הרגולציה.
  • 2.
    נתי 29/04/2023 12:16
    הגב לתגובה זו
    מובילאיי צריכים להבין איך לעשות את המערכות שלהם קטנות יותר וזולות יותר. אולי להתחיל להשקיע במערכות למשאיות. בכל מקרה, זה שטסלה מוכרת ביותר זול אומר שטסלה תמכור יותר מה שאומר שהיא תקנה יותר ממובילאיי ולגבי הפיתוח, כדי להישאר רלוונטיים צריך להמשיך לפתח ולהחליף את המוצר הקיים בטוב יותר.
  • 1.
    TESLA בסוף הדרך. רכב לא אמין וללא מוסכים/שרות (ל"ת)
    TOYOTA 29/04/2023 08:27
    הגב לתגובה זו
  • יריב 29/04/2023 12:48
    הגב לתגובה זו
    החברות המסורתיות כבר לא רלוונטיות בעולם הרכב החשמלי. זה בכלל לא משנה אם הסיניות ינצחו או יפסידו, קרוב לוודאי שיחיו לצד טסלה. אבל חברות הרכב המסורתיות יכולות לצפות לעשורים של דשדוש. ואגב, לרכב חשמלי לא המכלולים הרבים של רכבי הבנזין אין צורך במוסכים מהסוג של הרכבים הישנים ולכן פתיחת רשת מוסכים מיותרת. ברוך הבא לעולם הרכב החדש שבו פרט לטסלה, אפילו למותגים אין משמעות. נגמר הסיפור של "אמינות" הרכבים היפאניים או הגרמנים לעומת הצרפתים או האיטלקים. מה שחשוב זה המצבר.