הממשל האמריקאי שוקל סנקציות על ייצוא שבבי בינה מלאכותית לסין; מניית אנבידיה ירדה
הממשל האמריקאי שוקל להטיל הגבלות חדשות על יצוא שבבי בינה מלאכותית לסין, כך על פי דיווח בוול סטריט ג'ורנל. בעקבות הדיווח ירדה מניית ענקית השבבים אנבידיה NVIDIA CORP -3.26% NVIDIA CORP 141.98 -3.26% סגירה:0 פתיחה:145.03 גבוה:145.24 נמוך:140.08 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: בכ-3% ומניית מתחרתה המובילה AMD ADVANCED MICRO DEVICES -2.84% ADVANCED MI 134.9 -2.84% סגירה:0 פתיחה:136.68 גבוה:137.35 נמוך:133.65 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: בכ-2.5% במהלך המסחר המאוחר.
על פי הדיווח, הצעד של משרד המסחר האמריקאי צפוי להיכנס לתוקפו כבר בתחילת חודש יולי, והוא נועד למנוע מאנבידיה ויצרניות שבבים אחרות לשלוח שבבי בינה מלאכותית לסין, מבלי לקבל רישיון. הממשל. בנוסף נשקלת האפשרות להגביל את החכירה של שירותי ענן לחברות בינה מלאכותית סיניות, שכן נעשה שימוש בהסדרים כאלה כדי לעקוף את איסורי הייצוא על שבבים מתקדמים.
הדיווח מגיע על רקע מלחמת השבבים המנהלת בין וושינגטון לבייג'ינג, במסגרתה פועל הממשל להגביל את מכירת השבבים המתקדמים לסין כדי למנוע מהם להתקדם בפיתוח מחשוב מתקדם, ופלטפורמות בינה מלאכותית. זאת על רקע העלייה של יישומי בינה מלאכותית פופולאריים כמו ChatGPT, והחשיבות הגוברת של התחום. מה שהביא לירידה של 23% ביבוא השבבים לסין, בשלושת החודשים הראשונים של 2023, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
בעבר פעל הממשל למנוע מאנבידיה מכירת שבבים מתקדמים לחברות סיניות, אך למרות המאמצים שבבי בינה מלאכותית מתקדמים עדיין מצאו את דרכם אל השווקים של סין. בתגובה להגבלות הקודמות של הממשל החלטה אנבידיה לייצר שבבי A800/H800, גרסאות "רזות" של השבבים המתקדמים, A100 ו-H100, עבור השוק הסיני, מכיוון שהם לא נפלו תחת הגדרות הסנקציות. עם זאת, על פי הדיווח בקרוב גם שבבים אלו ייאסרו למכירה בחודש הקרוב.
כמו כן, בדיקה של סוכנות הידיעות רויטרס העלתה שאפילו את שבבי ה-A100/H100 האסורים כביכול. עדיין ניתן למצוא בשווקים בסין. לדברי המוכרים, הקונים הם בעיקר מפתחי אפליקציות, סטארטאפים, חוקרים וגיימרים, אשר קנו את השבבים תמורת סכום של 20,000 דולר, כפול מהמחיר המקורי.על פי הדיווח השבבים מצאו את דרכם לסין בשתי שיטות מרכזיות: מוצרים שזרמו לשוק לאחר רכש על ידי תאגידים אמריקאים, וייבוא דרך מדינות כמו הודו, טייוואן וסינגפור.
מי שעשויה להיפגע יותר מהכל מההגבלות הצפויות היא כאמור אנבידיה השולטת כיום ללא עוררין בתחום ייצור השבבים לבינה מלאכותית. בעבר התבטא מייסד ומנכ"ל החברה ג'נסן הואנג, כנגד הסנקציות אשר "קושרות את ידי החברה". הואנג גם הביע חשש מכך שההגבלות יובילו חברות סיניות לפתח שבבים משלהן, כדי להתחרות בשבבים של החברה שלו. אך מעבר לכל הוא טען שחסימת הגישה של תעשיית הטכנולוגיה האמריקאית לסין תביא לכך שתעשיית הטכנולוגיה האמריקאית תדרוש שליש פחות קיבולת.
מי שעוד עושיה להפגע מהמלך היא חברת השבבים AMD אשר קראה בתחילת החודש תיגר על הדומיננטיות של אנבידיה בתחום. זאת לאחר שהשיקה שבב משלה המיועד לבינה מלאכותית (MI300X). לדברי מנכ"לית החברה, ליסה סו, בינה מלאכותית היא "הזדמנות הצמיחה הגדולה והאסטרטגית לטווח ארוך של החברה". להערכתה שוק זה צפוי לגדול מכ-30 מיליארד דולר השנה, בקצב צמיחה שנתי מורכב של למעלה מ-50%, ליותר מ-150 מיליארד דולר ב-2027.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.איזו חשיבה עקומהמקס 28/06/2023 14:41הגב לתגובה זו0 0מה מונע מגופים צד שלישי למכור שבבים לסין?סגור