גידול של 5% בשנה - שוק התעופה הסיני בדרך להפוך לגדול בעולם

תיירות הפנים והחוץ של סין צפויה להפוך אותה לשוק התעופה הגדול ביותר בעולם - אילו חברות צפויות להרוויח מכך?
 | 
telegram

סין היא אימפרייה במגוון רחב של תחומים, והיא ככל הנראה בדרך להפוך לאימפריה גם בשוק התעופה. 1.4 מיליארד התושבים בסין צפויים להפוך את שוק התעופה שלה לגדול בעולם, כאשר לפי ההערכות שוק התעופה הסיני צפוי להציג גידול שנתי של לפחות 5.2% בכל אחת מ-20 השנים הבאות.
קרדיט: גיא בן סימון
קרדיט: גיא בן סימון

הסינים אוהבים לטוס, הן בתוך המדינה והן מחוצה לה, והגידול בתנועה האווירית במדינה מושך חברות גדולות בתחום. לפי ההערכות, הגידול בשוק התעופה הסיני צפוי לגרור גידול של קרוב ל-9,000 מטוסים במדינה ב-20 השנים הקרובות.

מספר הנוסעים היוצאים מסין מתקרב לרמות של לפני הקורונה. בשנת 2019, השנה האחרונה לפני המגפה, יצאו מסין כ-154 מיליון נוסעים בטיסות יוצאות, כאשר לפי ההערכות ב-2024 יצאו כבר 130 מיליון נוסעים בטיסות יוצאות מסין. חברות התעופה הגדולות כמו בואינג  BOEING -1.83% BOEING 143.4 -1.83% BOEING סגירה:0 פתיחה:146.44 גבוה:146.44 נמוך:141.34 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מקוות להרוויח מהביקושים הללו.

בואינג מקווה להרוויח משוק התעופה הסיני


60% מהביקוש לכמעט 9,000 המטוסים החדשים יורכב מחברות תעופה המרחיבות את הצי שלהם, ו-40% מחברות תעופה המחליפות מטוסים ישנים יותר במודלים חסכוניים יותר בדלק. "שוק התעופה המסחרית של סין לנוסעים ולמטען ממשיך להתרחב, הודות לצמיחה כלכלית וחברות תעופה הבונות את הרשתות המקומיות שלהן", אמר דארן הולסט, סגן נשיא השיווק המסחרי של בואינג. בואינג סיפקה כ-10,000 מטוסים במהלך 20 השנים האחרונות, כאשר בערך 1,400 מתוכן היו ללקוחות סיניים. 
מטוס דרימליינר של בואינג; קרדיט: טוויטר
מטוס דרימליינר של בואינג; קרדיט: טוויטר

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עם זאת, בואינג סיפקה רק 68 מטוסים ללקוחות סיניים מאז שנת 2000, כאשר הגורם העיקרי למספרים הנמוכים הללו הוא מגפת הקורונה. חברות התעופה הסיניות פשוט לא היו זקוקות לקיבולת נוספת. עם זאת, קצב המסירות החל לעלות בחודשים האחרונים. מתחילת השנה ועד לחודש יולי, בואינג סיפקה 33 מטוסים ללקוחות סיניים, זאת לעומת תשעה מטוסים שסופקו בכל 2023.

שוק תעופה סיני חזק הוא חדשות טובות עבור תחום התעופה כולו, אך בעיקר עבור בואינג שמתמודדת עם מספר תקריות בטיחות לאחרונה, כאשר הבולטת שבהן הייתה ניתוק הדלת של מטוס ה-737 MAX בטיסה של חברת אלסקה אייר בחודש ינואר.

כלכלת סין מתקשה להתאושש

סין מתאוששת ממשבר הנדל"ן החריף שהכה במדינה בשנים האחרונות. במדינה יש עודף היצע של דירות העומדות ריקות שנובע מהתקופה בה שוק הנדל"ן היה רותח. אז הביקושים היו גדולים ויזמי הנדל"ן הצליחו למכור את כל הדירות עוד לפני שהם בנו אותן. זה הוביל אותם לקחת על עצמם הלוואות גדולות בשביל להמשיך לבנות מתוך הנחה שיהיו קונים לכל הדירות, אך כשהביקושים החלו להאט, היזמים הממונפים החלו לקרוס וכך גם אפילו חברות הנדל"ן הגדולות במדינה.

מהדוחות האחרונים של באידו BAIDU.COM -5.9% BAIDU.COM 81.63 -5.9% BAIDU.COM סגירה:0 פתיחה:82.54 גבוה:82.69 נמוך:80.23 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , ענקית הטכנולוגיה הסינית, עולה כי כלכלת סין עדיין מתקשה להתאושש. החברה דיווחה דיווחה ברבעון השני על ירידה של 2% בהכנסות מפרסום מקוון ברבעון האחרון שהסתכמו ב-2.7 מיליארד דולר. ההאטה אצל באידו משקפת את מגמת ההאטה בסין שהשתקפה גם בדוחות של הענקית עליבאבא ALIBABA GROUP -1.37% ALIBABA GROUP 85.58 -1.37% ALIBABA GROUP סגירה:0 פתיחה:86.98 גבוה:87.04 נמוך:85.45 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , שדיווחה על ירידה של 1% בהכנסות שלה ברבעון. משבר הנדל"ן במדינה  הוביל בין היתר למגמה של צמצום תקציבי פרסום מצד המפרסמים.

שוק התעופה הסיני צפוי להפוך לחשוב כמו שוק הרכב הסיני

עצם העובדה שסין היא המדינה בעלת מספר התושבים הגדול ביותר בעולם הופך אותה לשוק מרכזי כמעט בכל תחום, כאשר אחת הדוגמאות הטובות ביותר לכך היא שוק הרכב.

חברות הרכב, ובעיקר חברות הרכב החשמלי, מתמקדות בסין, הן מהסיבה שהיא השוק המקומי הגדול ביותר בעולם והן בגלל שהמגמות בשוק הזה בדרך כלל מתרחבות לשאר העולם בהמשך. כך למשל המשקיעים של טסלה עוקבים באדיקות לגבי נתוני המסירות של החברה במדינה כמו גם על שינויים במחיר שהיא מבצעת שם, שבהמשך בדרך כלל גם מגיעים לאירופה, ארה"ב ושאר העולם.

בתחילת החודש דווח כי טסלה הציגה זינוק של 47% במכירות רכבים חדשים בסין בחודש יולי, כלומר היא מכרה 46,227 כלי רכב ללקוחות סינים. מדובר אמנם בחודש אחד בלבד, אך המשקיעים בדרך כלל שמחים לראות כי מכירות כלי הרכב של טסלה בסין מתנהלות היטב - המגמות בשוק הרכב הסיני כאמור בד"כ מתפשטות לארה"ב ולאירופה מאוחר יותר, כך שהנתונים בסין מספקים סוג של תחזית לתוצאות הכלליות של חברות הרכב. הקפיצה ביולי מצמצמת את הירידה במכירות בסין של החברה השנה ל-0.2% בלבד.
רכבי טסלה; קרדיט: טוויטר
רכבי טסלה; קרדיט: טוויטר

עד יולי, טסלה מכרה השנה כ-325,000 כלי רכב בסין. במחצית הראשונה של 2024 מכרה החברה כ-831,000 כלי רכב ברחבי העולם, ירידה של כמעט 7% לעומת השנה שעברה. וול סטריט צופה לשיפור, והאנליסטים מעריכים כי טסלה תמכור כ-950,000 כלי רכב במחצית השנייה של 2024.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות