אכזבה מתוכניות הסיוע של סין: מחירי הנפט יורדים ב-2%

חוסר הוודאות מכך שסין לא סיפקה הבהרות לגבי כוונותיה, גרמו לשוק להגיב באכזבה וללחץ על מחירי הנפט, כשבמקביל פרסמה אופ"ק את תחזיתה המעודכנת לביקוש העולמי לנפט.
 | 
telegram

היום, יום שני, חוו מחירי הנפט ירידה של 2%, לאחר שתכניות התמריצים שהציגה סין לא הצליחו לרגש את הסוחרים, ואופ"ק צמצמה את תחזית הביקוש העולמית לנפט. הירידה במחירים הגיעה לאחר נאום מצופה מאוד של שר האוצר הסיני בסוף השבוע, שבו היו ציפיות להכרזות מפורטות יותר לגבי גודלם של תמריצים כלכליים, שיכולים להגביר את הביקוש לנפט מצד היבואן הגדול בעולם – סין.

תחזית הביקוש של אופ"ק מצטמצמת


אופ"ק (הארגון המדינות המייצאות נפט) עדכנה שוב את תחזית הביקוש העולמי, והפעם צמצמה את התחזית בפעם השלישית ברציפות. כעת, אופ"ק צופה עלייה של 1.9 מיליון חביות ליום בלבד השנה, ירידה מ-2 מיליון חביות בתחזית הקודמת שלה. הארגון מעריך שבשנת 2025 הביקוש יגדל ב-1.6 מיליון חביות ביום, לעומת תחזית קודמת של 1.7 מיליון חביות.

נתונים אלה ממשיכים לעורר דאגה בשוק, שכן הם משקפים האטה בצמיחה בביקוש העולמי לנפט, ומוסיפים לחץ על המחירים.
 

המתיחות במזרח התיכון משפיעה על שוק הנפט


השפעה נוספת על מחירי הנפט הגיעה מההסלמה במתיחות במזרח התיכון, אשר מהווה גורם חשוב בשוק הנפט העולמי. החודש, עלו מחירי הנפט הגולמי ב-8% בשל חששות לגבי עימות פוטנציאלי בין ישראל לאיראן, יצרנית נפט מרכזית. השוק חושש מהשפעות על הפקת הנפט האיראנית, המייצרת כ-3 מיליון חביות נפט ביום, וכן על שינוע הנפט דרך מצר הורמוז, מעבר אסטרטגי של נפט גולמי מהאזור.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

העלייה במחירים הגיעה לאחר שאיראן, כידוע, שיגרה מאות טילים לעבר ישראל, והתגובה הפוטנציאלית של ישראל הגבירה את החששות בשוק מפני הפרעה לאספקת הנפט. ברקע המתיחות, מחירי הברנט עלו על 80 דולר לחבית בתחילת החודש – רמתם הגבוהה ביותר מאז אוגוסט השנה.

עם זאת, לאחר שארצות הברית אותתה על רצונה להימנע מתקיפה ישירה על שדות הנפט האיראניים, חלה ירידה במחירים.
 

המבט קדימה: האם שוק הנפט ימשיך להתנדנד?


העתיד הקרוב של שוק הנפט נשאר לא ברור, כאשר חוסר הוודאות בנוגע לכלכלה הסינית והסיכונים הגיאופוליטיים במזרח התיכון משפיעים על תחזיות הביקוש. ירידה בתמריצים הכלכליים בסין עלולה להכביד על הביקוש הגלובלי, אך מאידך, כל הסלמה נוספת במזרח התיכון יכולה לשנות שוב את התמונה ולהזניק את המחירים מעלה.

המשך הלחץ על סין לספק פרטים נוספים על תכניות הסיוע שלה וההמתנה לתגובה מדינית באזור המזרח התיכון, ימשיכו לשמור את שוק הנפט במצב של אי-ודאות בתקופה הקרובה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות