סין והמתיחות במזרח התיכון: כוחות מנוגדים מעצבים את שוק הנפט
מחייר הנפט מזגזים בשבועות האחרונים. חבית נפט נסחרת בכ-70 דולר כשבשפל של החודשים האחרונים נסחרה ב-67 דולר, לפני כשבועיים נסחרה ב-75 דולר ולפני כשלושה חודשים ברמות של 82-84 דולר.
ככל שהסוחרים פסימים לגבי העימות בין ישראל לאיראן כך מחירי הנפט יורדים וככל שהם סבורים שיש מקום לאופטימיות בסכסוך, כך מחייר הנפט עולים.
יורד בגלל סין, עולה בגלל המתיחות
ההחלטה של סין להוריד את שיעור הריבית הבנקאית שלה מבטאת ומרמזת על צמיחה עתידית וצמיחה מונעת על ידי נפט. צעדי הפחתת הריבית מהווים מהלך חשוב מצד ממשלת סין לשיקום הכלכלה, שהיא אחת מהצרכניות הגדולות ביותר של נפט בעולם. אנליסטים מציגים אופטימיות בנוגע לביקוש העתידי בסין, ומדגישים תחזיות חיוביות לגבי צמיחת הביקושים בכלכלה השנייה הגדולה ביותר. תגובות אלו בשוק מעידות על שינוי כיוון, שבו המשקיעים חוזרים להתמקד בעקרונות הבסיסיים של הביקוש וההיצע בשוק הנפט, תוך כדי התעלמות מההשפעות הגיאופוליטיות הנוכחיות.
למרות שצריכת הנפט בסין החלה להתאזן, ציפיות להגדלת ההיצע גם הן משפיעות על מגמות מחירי הנפט. תחזיות שפרסם בית ההשקעות מורגן סטנלי מצביעות על כך שהשוק עלול להתמודד עם עודף של 1.3 מיליון חביות ביום בשנת 2025. על פי התחזיות, העודף נובע מצניחה בביקוש הסיני, יחד עם תכניות של אופ"ק להחזיר חביות נוספות לשוק בדצמבר, והמשך הפקת הנפט בארצות הברית בקצב חזק, תוך שמירה על רמות גבוהות של ייצור.
לאן יגיעו מחירי הנפט?
באופן כללי, המצב הנוכחי בשוק הנפט מצביע על תמונה מורכבת ומלאת אתגרים. גורמים גיאופוליטיים כמו המתיחות במזרח התיכון משחקים תפקיד משמעותי בהשפעה על התחזיות והציפיות בשוק, אך ישנם גם שינויים מהותיים בביקוש והיצע הנפט העולמיים, שמשפיעים על הכיוונים העתידיים של השוק. על אף האופטימיות המתקיימת בנוגע לעלייה בביקושים בסין, השוק עשוי להיתקל בקשיים עקב התחזקות ההיצע, מה שמצביע על כך שהסיכונים בשוק הנפט עדיין לא חלפו לחלוטין.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.אין הבדל בין קומוניזם לפשיזםבא 26/10/2024 05:01הגב לתגובה זו0 0רוצו לעשות עסקים עם הפסיכופתים שבשילטון בסין ...זה אסור!! !סגור
-
1.בלבול בכתבה סכוי לעימות עם אירן =עליית מחיר ולא ירידה (ל"ת)שלמה 25/10/2024 15:03הגב לתגובה זו1 0סגור