למה מחירי הדיור לא יורדים והאם הם צפויים לרדת בקרוב?
הריבית משפיעה על שוק הדיור. עליית הריבית משפיעה על כל המשק, גם על שוק המניות וגם על שוק הדירות. לא יכול להיות שמחיר המימון (מחיר הכסף) יעלה וזה לא יגרום לירידה בהיקף העסקאות והמשכנתאות. בחודשים האחרונים זה קורה בפועל - היקף העסקאות יורד. אבל הבעיה - מחירי הדירות לא יורדים, בינתיים.
בחודשיים האחרונים המחירים המשיכו לזנק ב-1.3% וב-1.9% והשלימו זינוק שנתי של 19%. מטורף לגמרי. אבל מצד שני רואים בחודשים האחרונים שהעסקאות והמשכנתאות כן בירידה חדה. הביקוש לדירות נופל ב-38%, וגם המשכנתאות כבר בהיקף נמוך מהרמות של לפני שנה. בעולם גם המחירים כבר יורדים - בקנדה, אוסטרליה, ניו זילנד ועוד, רואים בחודשים האחרונים ירידה במחירי הדיור, וגם בארה"ב הריבית על המשכנתאות כבר הגיעה ל-7% וגם שם מדברים על המחירים התחילו לרדת.
כן, אנחנו מאוד רוצים לראות את מחירי הדיור יורדים. אנחנו מחכים שזה יקרה. כל המומחים אומרים ומסבירים ששוק הדיור מגיב לאט יותר לעלייה בריבית ושאת השינוי וירידת המחירים נראה רק בעוד מספר חודשים. אבל האם זה יקרה?
בבנק ישראל אומרים שאין לריבית הרבה השפעה על שוק הדיור - זה לא נכון
אז אמנם בבנק ישראל טוענים, גם בראיון לביזפורטל, שאין לריבית השפעה גדולה מאוד על שוק הדיור אבל זה כנראה לא נכון. בחודשים האחרונים רואים שינוי מגמה בולט וברור: ירידה בעסקאות וירידה בהיקף המשכנתאות. החזרי המשכנתאות הכוללים של הציבור מתייקרים בעשרות אלפי שקלים בכל העלאת ריבית, ההחזרים החודשיים התייקרו עד כה ב-1,000 שקלים בחודש ויותר (הנה מחשבון בכמה המתייקר ההחזר החודשי במשכנתא שלכם), וברור שיש לזה השפעה על כמות רכישות הבתים של הציבור וגם על היקף המשכנתאות שהציבור נוטל.
הריבית היא גורם השפעה משמעותי מאוד. בגלל הריבית האפסית בכל העולם מחירי הדיור זינקו בעשור האחרון, ממש כמו בישראל. ב-60 מדינות ולמעשה בכל העולם המערבי מחירי הדיור שברו שיאים חדשים. והנה, שינוי הכיוון בעולם מגיע רק כאשר הריבית עולה. לא הממשלות שניסו לשחרר יותר דירות לשוק, לא הגדלת היתרי הבניה, לא הגדלת התחלות וסיומי הבניה - הריבית קובעת את הכיוון. בגלל הריבית האפסית מחירי הדיור זינקו בישראל בעשור האחרון (מאז משבר הסאבפריים ב-2008) ומי כבר זוכר שבעשור שלפני כן מחירי הדיור ירדו ב-25% ריאלית ו-15% נומינלית.
אבל הירידה בעסקאות לא מגיעה בינתיים לציבור. המחירים לא יורדים והציבור נמצא במלכוד
הבעיה היא שהציבור תקוע במלכוד - אין לאן לברוח מעליית המחירים. המשכנתאות מתייקרות וזה אחרי עשור שבו המחירים זינקו כך שכדי לקנות דירה היה צריך לקחת משכנתא גבוהה יותר ויותר: אם לפני 5-6 שנים משכנתא חדשה ממוצעת הייתה של 500-600 אלף שקל, היום המשכנתא הממוצעת היא כבר מיליון שקל. וכאשר הריבית עולה זה אתגר אחד להחזיר משכנתא של 500 אלף שקל וזה סיפור שונה לחלוטין - והרבה יותר קשה - להחזיר משכנתא של מיליון שקל. כן, גם ל'הייטקיסטים' זה הרבה יותר קשה, למרות שהם לכאורה מרוויחים הרבה ויכולים לעמוד בעליה חדה בהחזרים (גל הפיטורים בוודאי לא עוזר להם).
וזה על אחת כמה וכמה קשה למי שחיים ממשכורת חציונית של 6,300 שקל בחודש (שכר חציוני - חצי מאזרחי ישראל מרוויחים בחודש יותר מזה וחצי פחות). גם כשמסתכלים יחד על שתי המשכורות של משק בית מגיעים ל-13-15 אלף שקל בחודש. גם אם תקחו את השכר הממוצע - 12 אלף שקל, וגם אם יש שני עובדים במשפחה, גם אז המשכנתא היא אתגר גדול.
אחרי הכל, תוספת של 1,000 שקל להחזר המשכנתא זה פחות 1,000 שקל של משקי הבית. זה הרבה מאוד כסף, וזה מקשה מאוד גם על העמידה בשאר התשלומים (אתם יודעים - ארנונה, חשמל, מעונות לילדים, אוכל ועוד).
לא חסרים אשמים בעליית המחירים אבל זה לא יעזור להאשים - צריך פתרונות, רק שהממשלה והמפלגות כבר לא מעזות לדבר על פתרונות
נכון, אפשר להאשים את הציבור ולהגיד 'זו בעיה שלכם. החלטתם לרכוש דירה למרות שאתם לא חייבים'. זה גם נכון. אף אחד לא חייב לרכוש דירה. בסוף זו החלטה איך להשתמש בכסף. אף אחד לא חייב להחליט שהוא משעבד את חייו למשכנתא ל-30 שנה. ואם זה מטורף לגמרי ומחייב לשעבד את החיים למשכנתא אז לא בטוח שצריך לעשות את זה. נכון, אפשר היה להישאר בצד אבל כולם הרגישו שהם מפספסים את הרכבת והסתערו על השוק. תוכניות כמו מחיר למשתכן אולי נתנו תקווה לשינוי והשאירו עוד כמה זוגות על הגדר - אבל בסוף זה לא עצר את המחירים בכל השוק (ואולי צריך לומר - זה חלק ממה שתדלק אותם לכל הציבור), הזוגות התייאשו וחזרו להסתער על השוק.
מעבר לכך - ההורים, החברים, כולם דחפו את הציבור במשך שנים לרכוש דירות, אמרו תמיד שיש רק כיוון אחד למחירי הדיור - למעלה - למרות שהיסטורית זה פשוט לא נכון, והציבור רץ וקנה דירות. מי שלא קנה דירה רק ראה כיצד הוא 'מפספס את הרכבת'. הרוב נשברו, האמיצים נשארו בצד אבל ראו את המחירים בורחים להם למעלה. הם ראו איך אפקט פיגמליון (הנבואה שמגשימה את עצמה) מתרחש להם מול העיניים - אנשים רצים לקנות דירה במחשבה שהמחירים יעלו ואז המחירים באמת עולים, ואלה שלא רכשו נכנסו לשוק, רכשו בעצמם והעלו את המחירים. ושוב הגלגל החוזר.
זה היה צריך להוציא את הציבור להפגין ברחובות, אבל זה לא קורה
הבנקים נהנו כמובן מדחיפת משכנתאות לציבור. האמת שרוב הציבור גם נהנה מכך שהדירה שבבעלותו זינקה במאות אלפי שקלים. הממשלה אולי כי זה היה נוח לה - לא התערבה מדי במחירים ולא ריסנה אותם. זה נוח לה, כי ככה הציבור חושב שהא עשיר, תחושת העושר הזו מגדילה ביקושים ויוצר עמישראל מרוצה. זה מה שממשלות רוצות.
שר האוצר אביגדור ליברמן אמר בתחילת הקדנציה שלו - לפני כשנה שהמחירים יעלו ב-5%-6% בשנה (ובעצם העביר לכולם מסר שהמחירים יעלו). יש הרבה אחראים ו"אשמים" בעליית מחירי הדירות - אפשר גם להאשים את שרת הפנים איילת שקד ושר הבינוי והשיכון זאב אלקין שעשו אותו דבר - אמרו שהם לא רואים ירידת מחירים באופק וגרמו לכולם לרוץ לקנות דירה. אפשר גם להאשים את בנימין נתניהו שהיה כאן ראש ממשלה במשך 12 שנים ואמנם הבטיח 'סופרטנקר לדיור' אבל בפועל לא עשה כלום בנושא. אפשר גם להאשים את בנק ישראל ששחרר את מגבלת הפריים בדיוק ברגע הגרוע ביותר ותדלק את השוק בביקושים.
בקיצור, יש הרבה אחראים-אשמים במצב, אבל זה לא עוזר לאנשים שרוצים כעת לקנות דירה. מה עושים? המפלגות השונות כבר לא מבטיחות שום דבר בתחום הדיור. אף אחת לא מעזה להציע הצעות משמעותיות כדי להגדיל את היצע הדירות, להוריד חסמים, לפעול אקטיבית לשינוי המצב. מבחינת כולם זו כבר גזירת גורל. זה היה צריך לגרום לציבור לצאת לרחובות ולהפגין. אז למה הציבור לא יוצא להפגין? אולי הוא מיואש, אולי הוא לא חושב שאפשר לשנות. באנו לשנות אמר ראש הממשלה יאיר לפיד, אבל התוצאה בשנה האחרונה היא אותה תוצאה רק קיצונית יותר- עלייה של 24% בשנה ושלושה חודשים.
אבל יש סימנים של תקווה. שימו לב לנתונים הבאים: היקף מכירת הדירות יורד. זה אומר שקבלנים אומנם נהנים מעליית המחירים, אבל הם מוכרים פחות והמחזור שלהם יורד.
המשמעות היא שיש להם ירידה חדה בתזרים המזומנים. הם סופגים את זה חודש, חודשיים, שלושה חודשים, חצי שנה, אבל הם לא יכולים לספוג את זה תקופה ממשוכת.
מעבר לכך, המימון התייקר במקביל לעליית הריבית. וזה אומר שיש לקבלנים צורך ואפילו הכרח למכור דירות. איך הם יעשו זאת? הם יצטרכו להוריד מחירים. זה תרחיש עם סבירות לא נמוכה, אבל בשוק הדירו, חשוב להבין - אין נביאים. הכל יכול להשתנות-להתהפך. ועדיין - רוחות של תקווה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
39.שוק הבנייה, שוק התשתיות ושוק השיפוציםישראל ציגלמן 19/11/2023 17:10הגב לתגובה זו0 0נכון. מחירי הדיור החדש חזויים לרדת בתחילת שנת 2024 עקב מלאי גדול של כששים אלף יח"ד לא מכורות. עם זאת, שוק התשתיות לבינוי וגם שוק השיפוצים עשויים לצמוח עקב ארבע הסיבות הבאות: א) חידוש אשר יידרש באזור הרחב של עוטף עזה. ב) המשך גידול האוכלוסין. ג) גידול הביקוש לממ"דים. ד) ביקוש חזוי גבוה למגורים באיזורי שדה במזרח ארצנו: הרחק מריכוזי אוכלוסין, שהם פגיעים. בברכה, ישראל ציגלמן, חיפה טל': 04-8257966 נייד: 050-7979723סגור
-
38.כמו שלקח שנים מ2007-2008 למחירים להתחיל לעלות בחריפות..אמיתי 22/10/2022 14:49הגב לתגובה זו0 0ככה ההפך, מחנק האשראי יחסל יזמים ממונפים, ובעלי דירות כמו הזוג הזה מתל אביב עם עשרות דירות הנפקות כאלו יכשלו והם יאלצו למכור נדלן בהקדם.סגור
-
37.מספר עובדות חשובות שאינן חלק מהכתבה, מעניין למה?רוני 22/10/2022 08:37הגב לתגובה זו2 01. מלאי הדירות הלא מכורות של הקבלנים עומד על 49,650 יח דיור, זהו המלאי הגבוה ביותר מאז שנת 2019. 2. בדיוק כפי שהלוואות לוחצות את הציבור ואת משקי הבית, ההלוואות של הקבלנים המוערכות בכ 700 מילארד שח, לוחצות את הקבלנים. כאשר ישראל קנדה גייסה אגח ב 6.1% צמוד, לעלות הכסף יש משמעויות כבדות. 3. המחירים בחודש יולי ואוגוסט לא עלו, זאת עובדה הם ירדו. אך עסקת רכישה אחת חריגה בשוויה בסך 145 מיליון שח של פנטהאוז בת"א, עיוותה באופן סטיסטי את נתוני הלמס (מנפלאות הסטטיסטיקה) וגרמה למיצג שב, "כאילו" חלה עלייה של 1.9%. תמוהה שהכתב בחר להתעלם מעובדה זאת. 4. כצפוי בשוק הנדלן, חודשים ספטמבר אוקטובר יציגו ירידה תלולה אף יותר במכירה של דירות זאת עובדה נוספת.סגור
-
תגובה מעניינתשרון 13/11/2022 14:41הגב לתגובה זו0 0מאיפה הנתונים שלך?סגור
-
36.משכירי דירותטליק 22/10/2022 08:13הגב לתגובה זו2 0רשות המיסים חייבת לשים את היד על משכירי הדירות ויש הרבה כאלהסגור
- טען עוד
-
זה יקרה רקמחכה 02/11/2022 19:59הגב לתגובה זו0 0זה יקרה רק שכולם יפסיקו לקנות דירות במחירים האלהסגור
-
35.חברים, הירידה הגדולה בפתחפקיד באוצר 21/10/2022 13:29הגב לתגובה זו2 1זהו. העידן נגמר. תהיה ירידה של עד 50 אחוז. ולמעשה, גם אז לא שווה לקנות. הכי טוב זה שכירות.סגור
-
34.להחזיר פטור ממס שבחגיגסי 20/10/2022 13:02הגב לתגובה זו3 1ותוך 6 חודשים תהיינה היצע מטורפת של דירות. שנים רבות היה פטור ממס שבח על כל דירה אחת ל 4 שנים, עם האוצר יחזיר תיקון חוק זה לקדמותו, אנשים ימכרו דירות בהרבה. יש המוני אנשים שמחזיקים את הדירות ולא משחררים (סוג של רווחים כלואים), בגלל מס השבח. בן אדם שעשה 1.5 מיליון ש"ח על ההון שלו נדרש לשלם 375 אלף מס, זה המון כסף. ולכן מעדיף להחזיק את הנכס למרות שהיה מזמן מוכן למכור אותו לו היה לו פטור ממס שבח ולשים את הרווחים בבנק בפק"ם של 4% שנותנים היום הבנקים. האוצר/ המדינה, היא זו שבכוונה לא מחזירה את הפטור אחת ל 4 שנים כי אינה מעוניינת מירידת מחירים וכל טענה אחרת שלה הוא ספין תקשורתי.סגור
-
33.הפקידים שולטיםאא 20/10/2022 07:28הגב לתגובה זו4 0הזהרו במשאלות ליבכם, מחירי דירות יורדים שווה מיתון קשה במשקסגור
-
32.עודף ילודה בארץ ישראלאנונימי 20/10/2022 04:04הגב לתגובה זו2 4מה שיגרום לקטסטרופה בשנים הבאות. הפתרון: הגבלת ילודה וכמה שיותר מהר!סגור
-
לא יקרה, וגם אם כן - ישפיע עוד 25 שנהעוז 20/10/2022 13:06הגב לתגובה זו1 0הפתרון הוא מעבר - או לאיזורים דלילי בפריפריה או למדינות אחרות.סגור
-
31.בסכומים האלה המיסוי הפך מטורף , הוא הקפיא את השוק.אלף 19/10/2022 16:07הגב לתגובה זו5 0וגם המתווכים החזירים שלא מספיק להם המחירים הגבוהים והעמלה הגבוהה , רוצים להעלות עוד ועוד את המחיר ולקחת מכל מי שאפשר עמלות.סגור
-
לגמריי...אף אחד לא יכול לזוז לא ימינה לא ש אתה לא למטהגמרו ת שוק 22/10/2022 11:55הגב לתגובה זו0 0השוק סגור!סגור
-
30.הרבה דירות לא נמכרות באיזור המרכז כמה חודשים (ל"ת)אביחי 19/10/2022 15:23הגב לתגובה זו4 0סגור
-
29.למה המחיר לא ירדכרמל 19/10/2022 14:51הגב לתגובה זו4 4כי מי מוכר ? , או קבלנים גרידיים, או מי שרוצה להחליף בית, אז לא ישדרג ליקר יותר, לא לא ימכור ... כרגע, או מי שמוכר יעביר את הבית להשכרה, גם פה רווח חודשי מעולה, ואז, אולי בהמשך ימכור. אם המחירים פתאום ירדו, אז הבית היקר ירד יותר, רק אז ימכור את ביתו, וישדרג במחיר מוזל יותר. זו כלכלת המיקרו שקובעת את מה שקורה. לא משחקי פיננסים, העלאות ריבית ודברים כגון דא.סגור
-
28.פיספסת משהו חשוביו יו 19/10/2022 11:25הגב לתגובה זו2 8לקבלנים אין מלאי דירות למכור. יש ירידה בכמות הדירות בעיקר בגלל שאין דירות למכירה. תעשה בדיקה של כל החברות הבורסאיות ותראה.סגור
-
טעות חמורה בידייךרוני 22/10/2022 08:31הגב לתגובה זו1 0האוצר בנתוני חודש אוגוסט הציג שמלאי הדירות הלא מכורות של הקבלנים עומד על 49,650 דירות לא מכורות. זהו המלאי הגדול ביותר מאז שנת 2019 המשקף 15.9 חודשי מכירה ממוצעים.סגור
-
27.להשוות מיסוי על השכרת דירה למיסוי על הבורסהגדי 19/10/2022 09:39הגב לתגובה זו12 0ולהגדיר השכרת דירה כעסק לכל דבר שדורש דיווח, אי אפליית לקוחות וכו'.סגור
-
26.כנסומחירי הדיור לאן 19/10/2022 08:20הגב לתגובה זו1 1העניין עם עדר זה.. שהוא עדר, בישראל המנייה שלי תמיד שווה יותר, עד שהיא לא ??סגור
-
25.ליברמן הבטיח שלא יהיו עליות.אז אמר כל הכספים מעביר לרוס (ל"ת)טל 19/10/2022 06:51הגב לתגובה זו0 1סגור
-
הבטחותמשה 19/10/2022 09:37הגב לתגובה זו0 0אז ליברמן הבטיח תעמולת בחירות, אחרי הבחירות המחירים יעלו חזקקקק לא להמין לליברמןסגור
-
24.איזה אדם שפוי ימכור את הדירה שלו באיזור המרכז?חוסר הבנה 19/10/2022 05:05הגב לתגובה זו4 5כשמיסי הרכישה כל כך גבןהיםסגור
-
23.המחירים יירדו ובחדות !!!בני 19/10/2022 00:09הגב לתגובה זו11 2מתברר שהעלאת הריבית למשכנתא למשקיעי הדיור, שתידלקו את עליית המחירים יכלה לעצור את הסחרור. המחירים יתרסקו ב 30-40%סגור
-
22.התשובה תלוייה בכמה גבוה תגיע הריביתאייל הבועל 18/10/2022 22:45הגב לתגובה זו6 0וכמה זמן תשאר שםסגור
-
ריבית גבוהה יותר תעזוראנונימי 20/10/2022 04:01הגב לתגובה זו2 1צריך להעלות את הריבית לגובה כזה שלא יהיה משתלם לרכוש דירה להשקעהסגור
-
21.כשהריבית עולה אז גם עלויות המימון של הקבלנים עולות.. (ל"ת)ואז המחיר עולה.. 18/10/2022 22:24הגב לתגובה זו5 2סגור
-
20.אתה מטעהנתי 18/10/2022 22:17הגב לתגובה זו1 3המחירים ירדו ריאלית ולא נומינלית בעשור שלפני.מתי המשכנתה הממוצעת היתה 600 אלף? כבר מעל 10 שנים שהמשכנתא הממוצעת היא באיזור המיליון. שוב אתה מטעה!סגור
-
19.כתבה מעולה ונכונהטל 18/10/2022 21:00הגב לתגובה זו4 0סוף סוףסגור
-
אכן כתבה מעולה! (ל"ת)אנונימי 20/10/2022 04:02הגב לתגובה זו1 0סגור
-
18.הם ירדו. זה לוקח זמן.בן 18/10/2022 20:25הגב לתגובה זו9 1ריבית קוטלת את המשקיעים והזוגות הצעירים. זה רק לוקח זמן. תחילת 23 תתחיל הצלילהסגור
-
17.המחירים לא ירדו כי כולם עשירים (ל"ת)משה 18/10/2022 20:09הגב לתגובה זו1 2סגור
-
16.בנק ישראל רועד מ...יציבות הבנקים ויעשה הכל על חשבוןאלי הרוש 18/10/2022 19:50הגב לתגובה זו5 0הציבור לכן המחירים עדיין לא צנחוסגור
-
15.אפילו לא מגיבים. (ל"ת)נמאס 18/10/2022 19:48הגב לתגובה זו0 1סגור
-
14.למחוק מיסוי על דיור ,לתת לשוק להתנהל חופיsdsd 18/10/2022 19:20הגב לתגובה זו2 5מצד אחד ,לא עוזרים לצעירים ,מצד האחר חוסמים אלה שיש להם דירות , מטילים עליהם מלא מיסים ,אזי לא כדי להם למכור. מס רכישה ,מה שבח, מס השבחה מס מכירה ????? נו מה עוד????סגור
-
13.עזבו שטויות השוק לא יירד והמניות יעלו (ל"ת)שוקי 18/10/2022 19:18הגב לתגובה זו6 8סגור
-
12.המחירים ירדו !! צריך לחכות קצת !! (ל"ת)רועי 18/10/2022 18:47הגב לתגובה זו23 2סגור
-
11.למה מחירי הנדל"ן לא יורדים...? כנסו ותדעואיש חכם 18/10/2022 18:47הגב לתגובה זו9 2אף אחד לא מדבר על זה . אבל מאז שביטלו את הפטור ממס שבח, פעם ב4 שנים או 3 (תלוי בדירה) המחירים עולים בטירוף. זה בגלל שלמשקיעים לא "שווה" לשחרר דירות. החזירו את הפטור, ואופס... תראו כמה דירות יוצאות לשוקסגור
-
שטויות במיץ גזרמנחםם 20/10/2022 13:56הגב לתגובה זו1 0מחירי דירות עולים ביחס ישר להטבות לספסרים. פטור ממס שבח ידחוף את המחירים עוד למעלה.סגור
-
10.בסדרר לא יעזור המחיר לא ירדאנונימי 18/10/2022 18:46הגב לתגובה זו4 16אין מקום לכולם במרכז פשוט אין איפה לשים את כל האנשים אזאולי ירד בעפולה וב״ש אבל בטח שלא במרכז.הכי הרבה קצב עליית המחיר יתאזן קצת ויהיה כ 6-7 אחוז בשנה למעלה.לא למטה זה חלומות של מדומיינים.סגור
-
9.תודה על הקול השפויכתבה טובה 18/10/2022 18:41הגב לתגובה זו9 1נמאס מיוקר המחיה, הדיור כקטר שלא נותן לגמור את החודשסגור
-
8.התשובה לשאלה היא בבריטניה ואולי גם ארה"בעוז 18/10/2022 18:40הגב לתגובה זו3 4בריטניה נכנסת למיתון, אחרי זינוק באינפלציה ובעקבותיה גם הריבית. שם המחירים כרגע נעצרו, אבל עוד לא ירדו. אם אתה כלכלן מקרוב, אתה צריך לדעת שבממוצע, מחירי הנדלן מגיבים לריבית באיחור של כחצי שנה. בקיצור, אם עוד חצי שנה מחירי הנדלן בבריטניה לא ירדו משמעותית - אין מה לצפות לירידה משמעותית בישראל. דעתי האישית - הריבית בישראל תגיע בשיא ל5%, והמחירים ירדו לזמן מה בין 5 ל10%. אח"כ הממשלה תרוץ לחלץ את הקבלנים ונוטלי המשכנתאות, אז לא ירד מעבר..סגור
-
הריבית תגיע ל 8%דני 19/10/2022 22:42הגב לתגובה זו0 0ואפילו יותר. זכור מה שרשמתי ותראה לבד.סגור
-
7.ביקוש והצעהומלס 18/10/2022 18:36הגב לתגובה זו2 5כמו שפימפמו לנו ב-10 השנים האחרונות, הכל זה ביקוש והצע. כל עוד הביקוש לדיור היה מעל ההצע החירים יחזיקו. כאשר ההצע היה מעל לביקוש המחירים יתכופפו. נכון שהריבית משפיעה על המשכנתאות והם בשרשור משפיעים על הביקושים. אולם הבעיה היא שבניגוד למוצרים אחרים, קבלנים לא בונים למדף, כלומר הם מורידים את קצב הבניה בהתאם לתחזית הביק ושים. כך שבעצם אין לחץ אמיתי לירידת מחירים.סגור
-
תחשבו לעתידשי 19/10/2022 22:43הגב לתגובה זו1 0יש בנייה מטורפת במרכז וגם על בסיס תה"ש פינוי בינוי מטורף ותמא . הביניינים כמו מעברות רק לגבהים . פותח חלון קומה 17 ורואה את השכן מולך.סגור
-
נכון. אבל יש לחץ גובר בשוק המשני.אבי 18/10/2022 22:04הגב לתגובה זו2 1דירות יד שניה נותרות בהיקף דומה (על אף שיורד גם הוא מעט). הלחץ שם מקרין על כל השוק. גם על דירות קבלןסגור
-
6.כי אין אלטרנטיבות השקעה אז המוכרים מחכים (ל"ת)מבין2 18/10/2022 18:32הגב לתגובה זו2 2סגור
-
היום בפקדון בבנק ירושלים ניתן לקבל ריבית של 3.2%רוני 22/10/2022 08:40הגב לתגובה זו2 0הפקדון בריבית משתנה, והתשואה על 3 מיליון שח עומדת כעת על כ 9,000 שח בחודש. בעוד חודש צפויה עליית ריבית נוספת. גם תשואות האג"ח הקונצרניות ואגח מדינה מהוות חלופה טובה יותר להשקעה מדיור.סגור
-
5.אשמים רבים אבל אחד בראשחשבון קשה 18/10/2022 18:30הגב לתגובה זו4 1בנק ישראל ידע שהריביות יעלו, אז למה שיקובעו הריביות על משכנתאות, בריבית משתנה ישלמו יותר. אז אפשר להבין את האינטרס שלו (למרות שחוסר יכולת לשלם יבוא ויפגע בכל זאת), אבל לאחד שהבטיח ככ הרבה (סופרטאנקר) ולא עשה כלום - יש לזה שם - נוכ..סגור
-
4.מחירי הדיורדוד 18/10/2022 18:09הגב לתגובה זו3 10מחירי הדיור לא ירדו בגלל העלעות ריבית ! הם מבריחים חסרי יכולת ומקשים על החלשים!יש חוסר בסיסי של גירות ביחס לגידול באוכלוסיה ולכן המחירים לר ירדו !ואל תשלו את עצמכם!סגור
-
3.לא התייחסת כלל לאי יציבות שלטונית ולגידול באוכלוסיה (ל"ת)אנונימי 18/10/2022 18:08הגב לתגובה זו2 1סגור
-
2.בתכלס כתבת בסוף את כל האפשרויות באותה סבירותאתה ממש צודק 18/10/2022 18:07הגב לתגובה זו1 0אז אתה בטוח תהיה צודק. חסר תוחלתסגור
-
1.לא התייחסת בכלל להתייקרות השכירות והשתעבדות לשכירות (ל"ת)אנונימי 18/10/2022 18:07הגב לתגובה זו2 0סגור