יום לאחר בקשת העובדים לפירוק: חברת הנדל"ן רום כנרת הגישה בקשה לעיכוב הליכים: לחברה יש חובות של 137 מיליון שקל

רום כנרת מנסה למנוע את פירוק החברה ומגישה בקשה לעיכוב הליכים לפי תקנה 4 לחוק חדלות פירעון. החברה טוענת כי היא "נקלעה למצבה המאתגר בשל נסיבות שלא בשליטתה". העובדים מנגד מבקשים את פירוק החברה לאחר שלא שילמה להם משכורות
 | 
telegram
(3)

יום אחרי שעובדי החברה הגישו בקשה לבית המשפט לפירוק החברה, חברת הנדל"ן רום כנרת  מזדרזת להגיב בכדי לנסות ולמנוע את פירוקה ומגישה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה דחופה לעיכוב הליכים לשם גיבוש הסדר חוב עם נושיה לפי תקנה 4 לחוק חדלות פירעון.

אתמול הגישו חלק מעובדי החברה לבית המשפט המחוזי בת"א בקשה למתן צו לפירוק החברה, לאחר שלטענתם היא נכנסה למצב של חדלות פירעון משום שהפסיקה לשלם משכורות, וכן חייבת לעובדים תשלומים רבים נוספים בגין הפרשות פנסיה וזכויות סוציאליות. בנוסף נציגות רוכשים של אחד ממגדלי המגורים של החברה, בקשה לאיסור העברת כספים מחשבון הפרויקט לחשבון החברה. כל העניין התפוצץ בזמן שבעל השליטה בחברה, עו"ד אילן ששון, שוהה בדובאי והרקע לנסיעתו שלם אינו ברור.

רום כנרת היא חברה פרטית ותיקה, בשליטת עו"ד אילן ששון, שהוא גם מנכ"ל החברה. לחברה יש מספר פרויקטים בבת ים.

100 מיליון לנושים מובטחים


החברה הגישה היום בקשה לבית המשפט המחוזי בת"א בקשה לעיכוב הליכים לפי תקנה 4 בכדי למנוע את ההליך שיגרור את מינויו של נאמן לחברה וכניסתה להליך פירוק. החברה ציינה בבקשתה כי חובותיה לנושים  הגיעו לסכום של 137 מיליון שקל, מתוכם 100 מיליון שקל לנושים מובטחים, בהם בנק מזרחי טפחות, חברת קרדיטו וחברת בונוס.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לפי החברה היא חייבת  לרשויות 400 אלף שקל ולעובדים 300 אלף שקל. החברה ציינה כי בין חובותיה יש חוב של 23 מיליון שקל ללקוחות שביקשו לבטל את רכישת הדירות בפרויקטים סי טאואר ובי טאואר.
 

מאשימים את המשבר


החברה ציינה בבקשתה לבית המשפט כי "בשנת 2022 הייתה התעוררות מאוד גדולה בשוק הנדל"ן ומחירי הדירות זינקו באופן דרמטי, אבל מסוף שנת 2022 החל שינוי מגמה שהולך ומחריף ובו שוק הדירות נכנס לקיפאון עמוק. אנשים חוששים להיכנס להתחייבויות של רכישת דירה בעלות של מאות אלפי שקלים".

החברה טענה בבקשתה כי היא נתקלה בקשיים בקבלת מימון, ולכן פנתה לגופים חוץ בנקאים שייקרו לה את העלויות. 

החברה מבקשת מבית המשפט לתת לה זמן. "עיכוב ההליכים יאפשר לחברה, למצות את המגעים עם נושיה השונים ולעשות סדר באופן פירעון חובותיה אגב מימוש חלק מנכסיה". הבקשה לבית המשפט הוגשה לפי תיקון 4 לחוק חדלות פירעון במטרה להתחמק  ממינוי נאמן לחברה.

עובדי החברה טענו אתמול בבקשתם לבית המשפט כי "החברה העוסקת ביזמות נדל"ן וארגון קבוצות רכישה, אשר הנה חדלת פירעון ולא שילמה לעובדיה משכורות חודש יולי, לא תשלם להם את משכורות חודש אוגוסט, וכן היא חייבת לכלל עובדיה, לרבות אלו שאינם מיוצגים בבקשה זו, הפרשות לגמל ולפיצויים בסכומי עתק". 

עוד נכתב כי "החברה מצויה בסחרור כלכלי, נכסיה משועבדים לגורמים רבים, היא מצויה בהרת הסכמים מתמדת מול לקוחותיה ואיננה יכולה לנהל את עסקיה. כמו כן נקנסה החברה בידי הממונה על חוק המכר במאות אלפי שקלים בגין הפרת הוראות חוק המכר. בנסיבות אלו בית המשפט יתבקש ליטול את מושכות הניהול ולהפקידם בידי נאמן מנוסה. החברה הינה בעלת זכויות בפרויקטים יזמיים ובפרויקטים מסוג תמ"א 38, והיא עשויה להבריח את נכסיה ולבצע עסקאות בזק, ואף להסב את זכויותיה בעסקאות שונות אם לא יינתן הצו המבוקש".

בבקשה של העובדים לבית המשפט נכתב כי  "אופן עיסוקה הנו מכירת יחידות קטנות של הקרקע למאות רוכשים אשר נרשמים בטאבו כבעלי חלקים בקרקע. אגב מכירת הקרקע לרוכשים, גובה החברה מאות אלפי שקלים מכל רוכש כדמי ארגון וניהול".

הפרויקטים של החברה הם: פרויקט סי-טאואר בשכונת פארק הים בבת ים, המיועד לבניית חמישה מגדלי מגורים בני 20 קומות כל אחד. כאשר שני המגדלים הראשונים כבר מצויים בשלב בניית השלד, ומגדל שלישי נמצא לקראת סוף הבנייה של החניונים, עבור המגדל הרביעי נחפר הבור, ועבור המגדל החמישי כלל לא התקבל היתר בנייה. זאת על אף ש-60% מכלל התשלומים עבור הדירות כבר שולמו על ידי רוכשי הדירות במגדל.

פרויקט נוסף הוא בי טאואר ברחוב יוספטל בבת ים - הכולל מגורים, דירות להשכרה, משרדים ומסחר. בנוסף לחברה ישנן מיזמי תמ"א 38, בהם פרויקט ברחוב המעורר 7 בגבעתיים המצוי בשלבי ביצוע.

לטענת העובדים שהגישו את הבקשה, משכורת חודש יולי לא שולמה להם, ובמהלך השנתיים האחרונות לא העבירה החברה הפרשות לפנסיה באופן סדיר, לדברי העובדים מחודש ינואר 2023 החברה לא העבירה את הפרשות הפנסיה לעובדים. בנוסף, הוגשה בקשה למתן צו איסור דיספוזיציה, בשמה של נציגות של 73 בעלי הזכויות במגדל החמישי של פרויקט סי טאואר בבת ים, למניעת העברת כספים מחשבון הנאמנות של הפרויקט לחשבון החברה. לפי הנכתב בבקשה - כל אחד מחברי הקבוצה סכום שנע בין מיליון לשני מיליון שקלים.

בבקשה נכתב כי "למרות עזיבתו של בעל השליטה בחברה את ישראל, והודאת עובדי החברה כי החברה משותקת ומיופי הכוח שלה אינם בנמצא יותר, מבצעת החברה בימים האחרונים פעולות בהולות שמטרתם הזרמת כספים לחברה מחשבון הנאמנות בו מופקדים כספי רוכשי הדירות".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    עורך הדין אילן ששון גנב את כל הכסף
    לקוח סי טאואר 21/08/2023 19:51
    הגב לתגובה זו
    0 0
    1.עורך הדין אילן ששון מסתתר בדובאי ולא עונה לטלפונים הבן אדם גנב את כל הכספים שהלקוחות שלו שילמו והעלים את כל הכסף. העובדים שלו היו חלק מהשיטה הייתה לו פקידה בשם דגנית שהייתה מסננת את הלקוחות. 2. לצערי אנחנו נלך למפרק ושום דבר לא ישאר לרוכשים.
    סגור
  • 2.
    אם היו מוכרים בזמן במחיר נמוך יותר לא היו נכנסים למצב הזה (ל"ת)
    איש 21/08/2023 18:59
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    אין הפתעות
    החיים 21/08/2023 18:12
    הגב לתגובה זו
    2 1
    אילן דדון בעל החברה רכש דרך רום כנרת חלקה קטנה מאבי התנהג בנוכלות מרגע החתימה, ניסה לעכב כספים למרות שהרוויח יפה מהקניה במחיר זול לא הפסדנו הרבה כי העסקה היתה מינורית אבל למדנו על רום כנרות ואילן שושן חבל שאחרים משלמים את המחיר היום
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות