גרמניה בדרך למיתון, תשואות האג"חים נופלות לשפל חדש
לאחר הקפיצה החדה שהתרחש אמש בעקבות ההתקפלות שביצעה ארה"ב במדיניותה מול סין, הלחץ חוזר כעת לשווקים ברקע לנתוני מאקרו חלשים במיוחד ברחבי העולם, שמעלים את החששות ממיתון עולמי לשיא.
הכלכלה הגרמנית בדרך הבטוחה למיתון: לאחר שדווח בשישי האחרון כי הכלכלה הבריטית התכווצה במהלך הרבעון ה-2 של 2019 (לכתבה המלאה), נתוני התמ"ג הראשוניים בגרמניה הצביעו הבוקר כי הכלכלה הגדולה באירופה התכווצה ברבעון האחרון ב-0.1%, וזאת לעומת צמיחה של 0.4% ברבעון הראשון של השנה. האופטימיות שהפגין הבנק המרכזי באירופה (ECB) בנוגע לחצי השנה של 2019 מתפוגגת במהירות.
התמ"ג בגרמניה: צמיחה אפסית בשנה האחרונה
נזכיר כי מיתון רשמי מוגדר כשני רבעונים רצופים עם שיעור צמיחה שלילית, לפיכך, גרמניה עדיין נכנסה למיתון. עם זאת, נתוני המאקרו שפורסמו בימים האחרונים מצביעים כי הצמיחה ברבעון הקרוב צפויה להיות שלילית. סקר הסנטימנט הכלכלי של ZEW לחודש אוגוסט שפורסם אמש ירד לרמה של מינוס 44.1 נק', לעומת קריאה של מינוס 24.5 נק' בחודש יולי, עמוק בטריטוריה המצביעה על התכווצות כלכלית. מדובר בקריאה הנמוכה ביותר מאז משבר החוב באירופה ב-2011.
נזכיר כי הכלכלה הגרמנית בנויה בעיקר על ייצור, ומדד מנהלי הרכש האחרון בסקטור זה ירד לרמה של 43.2 נק' בלבד, עמוק בטריטוריה שמצביעה על האטה כלכלית בחודשים הקרובים.
המשמעות של הנתונים האחרונים היא שהכלכלה החזקה באירופה צפויה להיכנס ברבעון הקרוב למיתון, בדיוק כפי שצפינו ב-Bizportal בתחילת השנה האחרונה (לכתבה המלאה).
סקר הסנטימנט של ZEW לחודש אוגוסט: גרמניה בדרך הבטוחה למיתון
בתוך כך, נתוני הייצור באירופה מאכזבים גם הם היום. הייצור התעשייתי באיחוד האירופאי ירד בחודש יוני ב-1.6% לעומת צפי לירידה של 1.4% בלבד. בחישוב שנתי, מדובר על ירידה של 2.6%.
השווקים מגיבים במהירות לנתונים, ובפרט שוקי האג"ח. התשואה על אגרות החוב של גרמניה לתקופה של 10 שנים יורדת כעת לשפל חדש של מינוס 0.63%. במקביל, עקומות האג"ח של בריטניה וארה"ב התהפכו באופן מלא, כאשר התשואות על אגרות החוב לתקופה של שנתיים גבוהות מהתשואות לתקופה של 10 שנים. מדובר על ההתהפכות הראשונה מאז 2007.
בסיטואציה כזו בשוקי האג"ח, מצוקת הנזילות בסקטור הבנקאות מחריפה באופן משמעותי, והבנקים הופכים לפגיעים במיוחד. בתגובה, לחץ מכירות מורגש היום בסקטור הבנקאוץ
בנוסף נציין כי בסיטואציה כזו, הבנקים "סוגרים" את ברז האשראי לשווקים, גורם שלמעשה צפוי להחריף את הלחץ על הכלכלות הריאליות בחודשים הקרובים.
אם זה לא מספיק, הלחץ על הסקטור צפוי להיות הרבה יותר כבר החל מסוף החודש הקרוב, כאשר הממשל האמריקני צפוי להציף את השוק באגרות חוב, דבר שצפוי להוריד באופן חד את רזרבות הבנקים והנזילות בשווקים (לכתבה המלאה). גיוסי ההון של ארה"ב לא יכלו להגיע בתזמון יותר גרוע מהתזמון הנוכחי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.לא מבין איפה הבעיה, גרמניה במיתון , מדינות אחרות יספקואסף 14/08/2019 14:39הגב לתגובה זו1 1את העבודה, ארה"ב סין יפן כל מי שיירצה , מה הם חשבו שיהיה להם... ילדים הם לא עושים והם קולטים פליטים בלי סוף , אין מה לחשוב יותר מדיי, זה היה רק עניין של זמן!סגור
-
גם אם זימבבווי בבעיה העולם ישקשק.הנביא 14/08/2019 19:58הגב לתגובה זו0 0דבר גורר דבר. גרמניה היא נחשבת החזקה ביותר כלכלית באיחוד האירופאי.סגור
-
נעלמת/הועלמת ממדור גרינברג? (ל"ת)היי 14/08/2019 17:47הגב לתגובה זו1 0סגור
-
כלכלת גרמניה בבעיה ולשאר זה לא ישנה!אנונימוס 14/08/2019 16:08הגב לתגובה זו1 0נדמה לי ששכחתה שהעולם גלובלי, וסה שגרמניה וסין ואירופה במצב לא טוב, הדבר יגרור כךכךות נוספות למצב זה כולל ארהבסגור