יותר מ-21 מיליארד דולר הושקעו השנה בסטארט-אפים ישראלים

שווי העסקאות, סבבי הגיוס והתפלגות העסקאות מעידים על שנה פעילה מאוד בתחום הסייבר כמו גם בתחום מדעי החיים; ברבעון השלישי לבדו, חברות גייסו 5.89 מיליארד דולר שנפרשו על פני 177 עסקאות
 | 
telegram

ההשקעות בחברות סטארט-אפ ישראליות הסתכמו ביותר מ-21 מיליארד דולר, ונפרשו על פני 695 עסקאות ב-2021, כך לפי דו"ח משרד פירמת עוה"ד הרצוג פוקס נאמן וחברת הייעוץ והמחקר פרוסט אנד סאליבן ישראל.

שווי העסקאות, סבבי הגיוס והתפלגות העסקאות מעידים על שנה פעילה מאוד בתחום הסייבר כמו גם בתחום מדעי החיים. ברבעון השלישי לבדו, חברות גייסו 5.89 מיליארד דולר שנפרשו על פני 177 עסקאות. , וזאת למרות ירידה של 11.6% במספר סבבי הגיוס לעומת השנה הקודמת, אשר הסתכמו ב-695 סבבים בתקופה המדוברת ב-2021.

פעילות המיזוגים והרכישות עלתה גם כן, עם למעלה מ-180 עסקאות בהיקף של קרוב ל-19 מיליארד דולר. הערכות השווי (לפני הכסף) עלו בהתמדה במהלך השנים האחרונות והציגו צמיחה משמעותית ב-2021, בעוד שמספר העסקאות ירד מעט, כלומר שווי פר עסקה גדל משמעותית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ישנה מגמה גוברת של מגה סבבים (מעל 500 מיליון דולר) בסבבי גיוס כספים. התדירות של סבבי גיוס הפכה גבוהה יותר, כך שחברות רבות מגייסות כיום סכומי כסף גדולים יותר בפערי זמן קצרים יותר בין סבבי הגיוס.

בעוד שלפני 2021 תשואה של X3-5 נחשבה מוצלחת עבור מרבית המשקיעים, השנה החולפת הניבה למשקיעים תשואות גבוהות יותר, לעיתים אף תשואות של X100. בעוד קרנות הון סיכון ישראליות מגדילות את הפעילות במדינה, ארה"ב הגדילה את חלקה בפעילות הון סיכון בישראל בקצב גבוה יותר. 

עו"ד יאיר גבע, שותף וראש מחלקת ההייטק במשרד הרצוג פוקס נאמן, אומר כי: "הזינוק בשנה האחרונה בהשקעות ורכישות בהייטק הישראלי הוא דרמטי, ובא לידי ביטוי באופן משמעותי במספר מגמות. אולי העובדה המרתקת מכולן, היא שהשנה היינו עדים כמעט לראשונה בישראל לסיבובי גיוס ואקזיטים במכפיל חמישים ואף מאה על השווי. היינו, חברות שמגייסות הון, נמכרות או מנפיקות, בשווי שלעיתים גבוה פי מאה משווי הגיוס הקודם. יש לזכור שבעבר הממש לא רחוק, חברה מוצלחת במיוחד הייתה מחזירה לקרנות הון הסיכון פי עשר על ההשקעה. גם משך הזמן להצפת ערך משמעותית התקצר, בעבר זה נמשך כעשור או 12 שנים להגיע למכפילים משמעותיים, היום זה עשוי לקרות כבר תוך 3-4 שנים. במקרים מסויימים, ראינו גם עליות דרמטיות כאלו תוך שנתיים-שלוש".

"אחת מהסיבות לעליית הערך היא כניסתם של שחקנים חדשים לתחום השקעות הון סיכון. משקיעים מוסדיים גדולים שבעבר לא השקיעו בהייטק החלו להקצות אלוקציות מסויימות מהונם להשקעות בסיכון גבוה. הסכומים החדשים שהופנו לתעשייה, גם אם אינם דרמטיים עבור המוסדיים, הם משמעותיים ביותר מבחינה אבסולוטית להון הסיכון, וזה גם בשילוב כניסתן של מגה קרנות כמו אינסייט וטייגר האמריקאיות לשוק הישראלי".

ד"ר טיראן רוטמן, מנכ"ל חברת הייעוץ והמחקר פרוסט אנד סאליבן ישראל: "מפת הסטרטאפים השתנתה באופן משמעותי בשנת 2021 ביחס לשנים קודמות, בעיקר בכל הקשור לשווי החברות בהן הושקעו כספים. השווי הממוצע לכל עסקה עלה משמעותית, בעוד ההשקעות התמקדו בעיקר בסבבים מאוחרים יותר. ניתן למעשה לומר כי שנת 2021 מסמנת את התבגרותו של שוק הסטרטאפים הישראלי כאשר המיקוד של קרנות ההשקעה עבר השנה לסבבים מאוחרים יותר (שלבי ה-scale-up). מ-Startup Nation הפכנו ל -Scale Up Nation  עם ההשקעות בסבבי D+ גבוהות יותר בהשוואה לשנה שעברה, ובנוסף אנו מזהים מגמה גוברת של מגה סבבים (מעל 500 מיליון דולר) בסבבי גיוס כספים".

רוטמן מוסיף כי "שווי העסקאות, סבבי הגיוס והתפלגות העסקאות מעידים על שנה פעילה מאוד בתחום אבטחת מידע (הסייבר) ומדעי החיים, שמשכו את מירב גיוסי הכספים, בעוד שאבטחת מידע כללה יותר עסקאות. כמו כן, עד למועד כתיבת דוח זה, ההשקעות בחברות סטארט-אפ ישראליות הסתכמו ביותר מ-21 מיליארד דולר על פני 695 עסקאות, כאשר ברבעון השלישי לבדו, חברות גייסו 5.89 מיליארד דולר על פני 177 עסקאות. פעילות המיזוגים והרכישות עלתה גם כן, עם למעלה מ-180 עסקאות בהיקף של קרוב ל-19 מיליארד דולר. הערכות השווי (לפני הכסף) עלו בהתמדה במהלך השנים האחרונות והציגו צמיחה משמעותית ב-2021, בעוד שמספר העסקאות ירד מעט, כלומר שווי פר עסקה גדל משמעותית. בנוסף, בעוד קרנות הון סיכון ישראליות מגדילות את הפעילות במדינה, קרנות אמריקניות הגדילו את חלקן בפעילות הון סיכון בקצב גבוה יותר".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות