ארמו מגייסת 30 מיליון דולר לפלטפורמת אבטחת קוברנטיס בקוד פתוח

 | 
telegram

חברת ארמו (ARMO) הישראלית גייסה בסבב A 30 מיליון דולר, לפיתוח הפלטפורמה לאבטחת קוברנטיס - מערכת מבוססת קוד פתוח לניהול אפליקציות מבוססות קונטיינרים בעולמות הענן - באמצעות קוד פתוח. מדובר על מערכת שמאפשרת שליטה אחודה.

ארמו, מפתחת כלי הקוד הפתוח Kubescape לאבטחת מידע לסביבת קוברנטיס, גייסה את הכסף מ-Tiger Global, עם  Hyperwise Ventures ובהשתתפות המשקיעים הקיימים משלב הסיד,  Pitango First and Peled Ventures.

בחברה מעריכים ש-5.6 מיליון מפתחים כבר משתמשים בקורברנטיס, מה שמהווה כ 31% מכלל מפתחי הבקאנד. לדברי החברה "המעבר המואץ של חברות רבות לסביבות מבוססות ענן והשימוש המואץ בסביבת קוברנטיס ע"י מיליונים של משתמשים ומפתחים, מעלה את הצורך המיידי באבטחת מידע לסביבה זאת. אולם, אין כיום פתרון קוד פתוח הנותן מענה "מקצה לקצה" (End to end) אשר בנוי בצורה הוליסטית. הפתרונות הקיימים מוגבלים בהיקף המענה שהם נותנים, מייצרים בעיות מהותיות של שליטה ובקרה, האינטגרציה שלהם ונדרש מאמץ רב ליצירת סינרגיות. המצב מאלץ חברות רבות לפנות לפתרונות "סגורים" של חברות הדורשות שימוש בתוכנה באמצעות רישיון".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

קיובסקייפ של ארמו הוא לדברי החברה הפלטפורמה ההוליסטית הראשונה לאבטחת מידע של קוברניטס אשר מבוססת לגמרי על קוד פתוח. הוא הושק באוגוסט 2021 ובחברה אומרים כי יש לו עשרות אלפי משתמשים, ומעל 2500 משתמשים רשומים בגרסת ה- SaaS. 

קיובסקייפ סורק קבצי קונפיגורציה (למשל YAML & Helm), קונטיינרים ו Nodes למציאת טעיות קונפיגורציה ופגיעויות בתוכנה. הוא מחשב ציון המשקף את רמת הסיכון ומראה טרנדים של שיפור או התדרדרות. לדברי החברה, הוא מאפשר בחינה וחקירה על כל ההקשרים בין משתמשים, משימות והרשאות, בתוך קוברנטיס, במטרה לאפשר מבט אחוד ושליטה מרכזית על סביבת הקוברנטיס, וכן חקירה, תיקון אוטומטי ושיפור של בעיות שהתגלו.

החברה הוקמה ע"י שאולי רוזן, לאוניד סנדלר ובן הירשברג והיא מתכנת לשלש את כמות העובדים עד סוף השנה.

שאולי רוזן, מנכ"ל ומייסד-שותף בארמו: "כיום, צוותי הפיתוח הם האחראים על אבטחת המידע של סביבת קוברנטיס והם תמיד יעדיפו להשתמש בפתרונות מבוססים קוד פתוח, אבל הם גם זקוקים לפתרונות הוליסטים אשר יתאימו לסביבות הפיתוח שבהן הם משתמשים כעת. חברות נאלצות לבחור: לנסות ולייצר אינטגרציה מורכבת בין מספר רב של כלים מבוססים קוד-פתוח, או להתחייב לפתרון מסחרי מבוסס רישיון אשר אין ביכולתן להתאים לצרכיהן, בו אין להן גישה חופשית לקוד, ואין להן יכולת להשפיע על מפת הדרכים שלו או להתאימו כ"י תרומת  קוד".

לדבריו: "קוברנטיס היא סביבת קוד פתוח וגם פתרונות אבטחת המידע עבורה צריכים להיות קוד פתוח, בהתבסס על אותם עקרונות של שקיפות ושיתוף הפעולה". אמר ג'ון קורטיוס, שותף בקרן Tiger Global. "ארמו יוצאת דופן בכך שהיא מחויבת לחלוטין לבניית פלטפורמה קוד פתוח שלמה ומלאה עבור קוברנטיס, כך שכולם יכולים להנות ממנה אך גם לתרום לה".

נתן שוחמי, שותף מנהל ב-Hyperwise Ventures: "השימוש בקוברנטיס רק ממשיך לגדול ושמירה על אבטחת המידע בסביבה זאת משמעותו למעשה אבטוח של התשתית עליה רצות כל האפליקציות המודרניות כיום. אבל המשמעות היא גם ההיתכנות הריאלית של בעיות קונפיגורציה ופגיעויות פוטנציאליות ברמות שונות של הסביבה. אבטחת המידע של קוברנטיס היא בעיה מורכבת".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות