אופוזיציה לאיחוד האירופי: ענקיות הבינה המלאכותית משתפות פעולה

מיקרוסופט, גוגל  OpenAI ו-Anthropic, ארבע מהשחקניות הבולטות בתחום הבינה המלאכותית היקימו פורום משותף במטרה להכיר בסטנדרטים ושיטות עבודה משותפים, בכדי להתמודד עם החששות הציבוריים
 | 
telegram

בתגובה לקריאות גוברות לפיקוח רגולטורי על פלטפורמות הבינה המלאכותית, ארבע מהשחקניות הבולטות בתחום חוברות יחד כדי ליצור גוף תעשייתי חדש אשר יבטיח "פיתוח בטוח ואחראי" של המודלים בתחום. הגוף המתגבש תחת הכותרת "Frontier Model Forum", כולל את מיקרוסופט, גוגל  OpenAI ו-Anthropic, אשר יכירו באמות מידה, שיטות עבודה וסטנדרטים.

המטרות המוצהרות של הפורום החדש כוללות:

  1. קידום מחקר בטיחות במטרה לקדם פיתוח אחראי של מודלים, למזער סיכונים ולאפשר הערכות עצמאיות וסטנדרטיות של יכולות בטיחות.
  2. זיהוי שיטות עבודה מומלצות לפיתוח אחראי ופריסה של מודלים, סיוע לציבור להבין את היכולות, המגבלות וההשפעה של הטכנולוגיה.
  3. שיתוף פעולה עם קובעי מדיניות, אנשי אקדמיה, וחברות כדי לחלוק ידע על סיכוני בטיחות.
  4. תמיכה במאמצים לפיתוח יישומים שיכולים לסייע בעמידה באתגרים הגדולים ביותר של החברה, כגון הפחתה והסתגלות לשינויי אקלים, גילוי מוקדם ומניעה של סרטן ומאבק באיומי סייבר.
למרות שהפורום מונה רק ארבעה גופים כרגע, לטענת המעורבים בו הוא פתוח לקבל חברים חדשים. זאת בתנאי שהארגונים מפתחים או פורסים מודלים של בינה מלאכותית, ומפגינים "מחויבות חזקה לבטיחות". בטווח המיידי, מתכוונות החברות להקים ועד מייעץ שינווט את האסטרטגיה של הפורום. "אנו מתכננים להתייעץ עם החברה האזרחית וממשלות בשבועות הקרובים בנוגע לעיצוב הפורום וכן על דרכים משמעותיות לשיתוף פעולה", כתבו החברות בהצהרה משותפת שנשאו היום.

בעוד שהפורום נועד להראות שהשחקנים המובילים בתעשיית הבינה המלאכותית לוקחים ברצינות את הדאגות הציבוריות בנוגע לבטיחות, הוא גם מדגיש את הרצונות של ענקיות הטכנולוגיה להדוף את הרגולציה, המתרגשת עליהם באמצעות שיתוף פעולה וכפייה של סטנדרטים משלהם. ברקע הכוונות של מדיניות האיחוד האירופי לפרסם שורה של חוקים פורצי דרך להתמודדות עם הטכנולוגיה החדשה, במטרה לפקח על סוגיות כמו בטיחות, פרטיות, שקיפות וכו'.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בשבוע שעבר, נפגש נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן נפגש עם שבע חברות בינה מלאכותית בבית הלבן - כולל ארבעת החברים המייסדים של הפורום, במטרה להסכין על אמצעי הגנה מפני ההשלכות העתידיות של הפלטפורמות הללו. הפגישה זכתה לביקורת ציבורית בין היתר בשל ההתחייבויות המעורפלות, שניתנו בה. עם זאת, הנשיא ביידן שב והדגיש כי פיקוח רגולטורי בנושא עדיין עומד על סדר היום.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות