ועדת הכלכלה דנה בממצאי דוח לנדס, שידורי קול ישראל מושבתים עד 13:30
ועדת הכלכלה החלה בשעה זו (יום ד') בדיון ראשון על המלצות דוח ועדת רם לנדס, כשמחוץ למשכן הכנסת מפגינים כ-500 עובדי רשות השידור הקוראים למחוקקים לא לסגור את הרשות. במקביל, שידורי קול ישראל הושבתו עד לשעה 13:30, ולא יכללו גם את מבזקי החדשות השעתיים.
בדיון נוכח שר התקשורת גלעד ארדן, שאמר כי במשך שנים ראה כיצד רשות השידור מתדרדרת, וכשקיבל את המושכות עליה, החליט "לבדוק את החומר בלי מחשבה מקובעת. לא ניהלתי אף פעם כלי תקשורת ולכן הקמתי ועדה של מומחים שתנסה להציע מה הפיתרון הנכון. עם כל הצער והכאב, צריך לזכור שאזרחי מדינת ישראל מממנים את הגוף הזה, הלא יעיל הזה והלא חסכוני".
"משרד האוצר ושר האוצר, הסכימו לממן את עלויות הסגירה והפרישה, ואת עלויות ההקמה של הגוף החדש", אמר ארדן בישיבה, שהצהיר עוד כי כבר בשבועיים הקרובים יופץ תזכיר חוק שיוגש להצבעה בכנסת כבר במושב הבא. ארדן אף אמר כי כבר בשבועות הקרובים יתכנס צוות של משרד האוצר שיחל במו"מ עם עובדי הרשות לגבי הסכמי הפרישה שלהם.
"להקים מיד ועדה קרואה, לפזר את ההנהלה"
על ביטול אגרת הטלוויזיה, מה שיוביל לחוסר גדול בהכנסות רשות השידור, אמר ארדן כי פער זה ימומן על ידי משרד האוצר, בנוסף למימון של מאגרת הרכב, הפרסום ברדיו והחסויות בטלוויזיה.
יו"ר הוועדה פרופ' אבישי ברוורמן, אמר בפתח ישיבת הוועדה: "התכנסנו פה היום בעקבות ההחלטה האמיצה של שר התקשורת גלעד ארדן לביצוע הרפורמה ברשות השידור בעקבות מסקנות ועדת לנדס. אני יודע שיש המון אמוציות באולם הזה".
לדבריו, "כולנו כאן בשביל לבנות יחד משהו טוב, כשיש 3 עקרונות חשובים שצריכים להנחות את התהליך הזה: אחד, הרשות החדשה שתבנה תהיה בלתי תלויה, מאוזנת תקציבית ויעילה. שניים, העובדים האיכותיים יישארו במערכת ולא יפגעו. שלוש, כל העובדים הפורשים יפרשו בכבוד הראוי. הסיפור הזה נמשך שנים רבות ואני מתכוון לעשות כל אשר לאל ידי כדי לסיים אותו במושב הבא תחת ועדת הכלכלה".
ח"כ איתן כבל, לשעבר השר הממונה על רשות השידור, קרא "להקים מיד ועדה קרואה - אי אפשר להוציא מצד אחד דוח כזה קשה, ומצד שני שההנהלה שהביאה את המוסד לאבדון, וחבריה ימשיכו בתפקיד ולו ליום אחד".
רותם אברוצקי, יו"ר אגודת העיתונאים בתל אביב, תקף את ארדן באומרו כי השר "קיבל לפחות 10 מכתבים בדרישה להדיח את ההנהלה הזאת, אבל לא עשה דבר - ולכן הוא שותף להתנהלות הזאת".
בין הנואמים היה יו"ר הרשות אמיר גילת, שדבריו נקטעו על ידי עובדים מספר פעמים. גילת אמר כי "ברור שרשות השידור לא יכולה להמשיך להתקיים במתכונת הנוכחית. צריך לעשות רפורמה כזו או אחרת. לב העניין הוא לא השידור הציבורי, אלא רשות השידור והעובדים, ולא בכדי העניין התנקז לנושאי העובדים ולא הטכנולוגיה".
אתמול: כ-300 בעצרת נגד הלצות ועדת לנדס
כזכור, אתמול קיימו עובדי קול ישראל וערוץ 1 כנס מחאה בבית סוקולוב, בהשתתפות כ-300 איש, נגד ממצאי דוח ועדת לנדס. העצרת בבית סוקולוב הייתה תחת הכותרת "שידור ציבורי לא קוברים - לא משתיקים את ערוץ 1 וקול ישראל".
בין היתר אמרה גאולה אבן, מבכירות העיתונאים בערוץ 1, כי "בממשלה החליטו לגזור גזר דין מוות על המפעל הזה. לא קל להיות שר תקשורת אחרי משה כחלון. אני מבינה את גלעד ארדן שצריך להציג הישג כלשהו. אבל אם הוא רוצה להשיג כזה הישג, לא צריך להסתכל כל כך רחוק, אפשר פשוט לסגור איזה משרד ממשלתי מיותר, זה שאפילו שר הביטחון אמר שהוא מיותר (ברומזה על התיק השני בו מחזיק ארדן - הגנת העורף, א"כ).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.ניצן 19/03/2014 18:39הגב לתגובה זו0 0כרגיל הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם, עובדים עליכם בעיניים ואתם לא רואים, הערוצים המסחריים מוליכים אתכם כעדר עיוור, שוטפים את מוחכם כאילו הייתם משתתף ריאליטי שבוי, גורמים לכם להאמין שהאוייב הוא השידור הציבורי בעוד הם חוגגים על כספכם הן באופן ישיר (פרסומות) והן באופן עקיף (כתבות שיווק מגמתיות, פרסום סמוי בתכניות). האינטרס של הערוצים המסחריים לסגור את רשות השידור, אז תהיו שבויים שלו במאה אחוז, רק אז תבינו מה שאתם לא מבינים היום.סגור
-
4.מושבת או לא...אותו דבר. חוץ מ..אלי 19/03/2014 16:07הגב לתגובה זו0 0מהפרסומות (והעמלות לפרסומאים)סגור
-
3.החתן של אהרן ברק נגוע באינטרסים צולבים. חקירה (ל"ת)איפה מבקר המדינה? 19/03/2014 14:12הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.וועדת לנדס פיקטיבית. חבריה בעלי עניין ואינטרסדניאל 19/03/2014 12:52הגב לתגובה זו0 0מסקנותיה נכתבו ע'י ארדן ,עוד טרם הוקמה. בושה !!!סגור
-
1.שביתהמיכאל 19/03/2014 11:19הגב לתגובה זו0 0הצחקתם אותנו אתם יכולים לשבת עד 2025 מי מאזין לכם?סגור