רוצים להיות ח"כים במפלגות דמוקרטיות? תכינו את המזומנים

על רקע הפריימריז שהתקיימו בליכוד ובעבודה, ומתקיימים היום במרצ ובציונות הדתית, רצוי שתדעו שהתמודדות כזו לא זולה בכלל ויכולה להגיע למאות אלפי ש' למתמודד אנונימי במפלגה גדולה. אגב, חלק מעלות ההתמודדות של ח"כ מכהן מגיעה מאיתנו - הציבור
 | 
telegram
(2)

חרף העלייה במספר המפלגות שאינן מקיימות בחירות מקדימות בתוך הרשימה, עדיין יש חשיבות רבה לאותו הליך דמוקרטי פנימי שמבטא חלק מהדמוקרטיה הישראלית. אך לצד היופי של החגיגה הדמוקרטית והצגת המועמדות של הנבחרים מול קהל מצביעים, לבחירות יש עלויות כספיות משמעותיות שיש להן השפעה גדולה על הסיכוי להיבחר.

אומנם אין דין של בחירות בקרב 140 אלף מתפקדים בליכוד כדין בחירות בקרב כ-20 אלף מתפקדים במרצ, אבל בשני המקרים אין להמעיט בהוצאות הכספיות הנלוות. מעבר לכך, כמובן שבחירות של חברת כנסת ו חברת כנסת מכהנים הן הרבה יותר זולות מבחירות עבור מתמודד שאינו חבר כנסת, ובטח אם מדובר בדמות שאינה מוכרת ציבורית.

מעבר לעניין האגרה שנדרשת עבור השתתפות בבחירות, ישנם סכומים משמעותיים נוספים שיש להביא בחשבון, בהם שכירת ייעוץ אסטרטגי, שירותי דוברות וקשרי עיתונות, נסיעות ברחבי הארץ, אירוח חוגי בית ומפגשים, פרסום מודעות בעיתונים, הדפסת חומרים לחלוקה ופלאיירים, כמו גם שלטים בסמוך לקלפיות, שליחת הודעות SMS מפולחות והודעות קוליות, חולצות ממותגות וכל מיני תשורות על מנת למשוך את תשומת ליבו של המצביע הפוטנציאלי, ואפילו זכיתי לראות שלט חוצות שנשא את שם המועמד בבחירות המקדימות.
.

אופיר שפיגל (צילום: תמר מצפי)
 .
כמו כן, מעבר לכך, יש לשכור עובדים, רכזי שטח, רכזי מתנדבים, טלפנים חלקם בשכר וחלקם מתנדבים, אבל לכולם יש החזרי הוצאות... ויש לדאוג למזון ושתיה ביום הבחירות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הוצאות נוספות צריך להפנות לנוכחות ברשתות החברתיות, כי אם אתה לא שם - אתה לא קיים. והשקעה כזו רק הולכת וגדלה ככל שכוחן של רשתות החברתיות הולכת ותופחת. הרשתות מאפשרות נגישות לכל אחד, אבל העבודה ברשתות היא עניין מקצועי ומורכב. תחילה יש להקים את התשתית הכוללת הכנת מחקר מקדים, כתיבת תכנים רלוונטיים לקהלי היעד, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. לאחר הקמת התשתית, יש לנהל את הפלטפורמות השונות על ידי קידומים ממומנים של התכנים הנכונים לקהלים הנכונים, מעקב, אופטימיזציה של הקמפיינים אונליין, הגדלת הקהלים ועוד ועוד
.
בהערכה גסה, העלות לבחירות כאלו במפלגות הקטנות יכול לנוע בין עשרות אלפי שקלים למועמד, לעד מאות אלפי שקלים למועמדים במפלגות הגדולות, דוגמת הליכוד. ההוצאה תלויה גם במיקום ברשימה – כלומר האם מדובר בהתמודדות על משבצת אזורית/מגזרית (שם התחרות קטנה יותר וגם קהל המצביעים נמוך יותר - ולכן ההוצאות עשויות להיות פחות יקרות), לבין התמודדות ברשימה הכללי או הארצית.

לעומת מתמודדים שמציגים את מועמדותם בפעם הראשונה, חבר כנסת מכהן יכול ליהנות משירותי דוברות של העוזר הפרלמנטרי, דלק, נהג וכיסוי להוצאות נסיעות, על חשבון הרכב שהוא מקבל מהכנסת. אך עדיין, גם עבורו ההוצאות הן לא עניין פעוט.

הבחירות המקדימות הן חשובות וראויות, אבל מי ששוקל להתמודד – בבחירות המקדימות הבאות, שכנראה לא יהיו עוד הרבה זמן, חשוב שייקח בחשבון את ההוצאות ואת מקורות מימון לפעילות שהרי גם התרומות מוגבלות.

אופיר שפיגל הוא יועץ תקשורת ומשברים

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    פריימריז - אחד ממנועי השחיתות במדינה
    עוזי 26/08/2022 13:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אחרי כל הקמפיין וההוצאות - אם נבחרת יש הרבה אנשים שאתה חייב להם, כסף , ג'ובים וכו' צריך לזכור שנבחרי ציבור צריכים לדאוג לציבור - ועם כל הזמן והכסף שמשקיעים בפריימריז זה פשוט בעיה. בסוף דואגים לחברי המרכז
    סגור
  • 1.
    יותר זול להתחנף ללפיד, לגנץ או לליברמן. (ל"ת)
    המסקנה 24/08/2022 16:51
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות