היזם איתמר ציפורי על הסיפור האישי שלו

 | 
telegram
(1)

21/11/16

אין דבר מתסכל יותר מאשר לעיין בדוחות הכספיים של החברה שבה אתם עובדים ונמצאת בפלוס נאה בסוף החודש, לדעת שחלק מרכזי מהפלוס הזה בא מהזיעה ומהיכולות שלכם - ולקבל את תלוש המשכורת באותו היום.

מה לעשות, קיימים מקרים רבים שבהם העובד השכיר עובד קשה ומביא תוצאות, אבל הדבר לא מתבטא ברמת החיים שלו והוא בעיקר מוטרד מהטלפון הבא מהבנק ומרגיש, במידה רבה של צדק, שהוא עושה טעות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

רבים מהבכירים המועסקים במשק בתפקידי ניהול שונים, מתלבטים לגבי האופציה להפוך משכיר לעצמאי. "ישנם שיקולים רבים, לכאן ולכאן, בכל הקשור לשאלה אם כדאי לנסות ולצאת לעצמאות, ובעיקר מה המחיר שעלולים לשלם על כך", מסביר איתמר ציפורי (36), יזם ושותף בחברות סטארט אפ שבמהלך השנה האחרונה החליט לצאת לעצמאות. "חובה לקחת בחשבון את מרכיבי הסיכון והביטחון הכלכלי לעומת האפשרות לפרוח ו'לעשות לביתך', דבר שיכול להשתלם מאוד הן בפן הכלכלי והן בפן האישי.

איתמר ציפורי כיהן במספר רב של תפקידים בכירים בחברות שונות, משנת 2007 ועד 2015. "הייתי מנהל פרויקטים שיווקיים עבור חברה ארצית בענף המזון, סמנכ"ל תפעול של מתחם אירועים יוקרתי וסמנכ"ל מכירות בחברה יבואנית העוסקת בכלי עבודה", הוא מספר.
"לפני מספר חודשים החלטתי בגיל 36, לשנות כיוון ולהיות עצמאי. בחרתי לנצל את הכישורים שעזרו לי לקדם חברות של אחרים כשהייתי שכיר על מנת לקדם עסקים פרטיים. כיום אני יזם ושותף בחברות סטארט אפ בתחום הכלכלי", מפרט איתמר ציפורי את השינוי שעבר.

אז מה גורם למישהו לעזוב עבודה עם שכר מובטח גבוה, תנאים סוציאליים, רכב ופינוקים שמרעיפות החברות על השכירים הבכירים שלהן? "בעיקר התחושה שזה שלך", טוען ציפורי. "אבל מי שטוב ומצליח לעזור לחברות בבעלות אחרים להתקדם, יצליח גם כאשר הוא מקדם חברה בבעלותו".

הסטטיסטיקה לא לטובתכם? אלו רק מספרים!
הסטטיסטיקה על הנייר אולי נשמעת קודרת: רק אחת מתוך עשר חברות סטארט אפ תצליח. עם זאת, לדברי ציפורי, הסטטיסטיקה בעייתית, שכן היא מדע של מספרים יבשים ואיננה לוקחת בחשבון את זהות האנשים המנסים לקדם את הסטארט אפ. כמובן, ישנם מרכיבים נוספים כמו מסחריות הרעיון, יכולת הבאת הרעיון לשלב הביצוע בהתבסס על הטכנולוגיה הקיימת, האיתנות הכלכלית של המשקיעים בחברה וכן, גם לא מעט מזל.

עם זאת, אם ננטרל את כל הנתונים החיצוניים, מה שיקבע אם הסטארט אפ יצליח הוא מחויבות האנשים והתעוזה שלהם, טוען איתמר ציפורי: "האמינו לי שאם אתם עובדים טובים וחרוצים בתחומכם, גם אתם יכולים. אתם צריכים להאמין ולהיות מחויבים, ואז ההצלחה תגיע. 'המעז מנצח' היא אמירה נכונה בצבא ובוודאי שגם בעסקים. זה היתרון הכי גדול שלנו כישראלים, לכן אנחנו אומת הסטארט אפ. יכולת האלתור והתעוזה שלנו כיחידים היא יוצאת דופן".

בכל צעד שכזה, ובמיוחד במעבר משכירים לעצמאים, יש לחץ: הפעם אתם צפים או שוקעים בזכות המאמצים שלכם בלבד. "אם תהיו כנים עם עצמכם, תראו שזה לא באמת שונה. אם אתם לא מרגישים את הלחץ הזה כשאתם שכירים, אל תצאו לעצמאות", מבהיר ציפורי. "כל עובד חייב להרגיש את הדרייב והלחץ להצליח, גם כשהוא עובד כשכיר. זה הבסיס לעבודה שבו אתה נותן את כולך. ללא הבסיס הזה, לא תוכל להקדיש את כולך באמת לחברה, גם כשהיא תהיה שלך".

מרגישים שאתם יכולים? נסו לעוף לבד
בשורה התחתונה, אם אתם מרגישים שאתם יכולים להצליח יותר, או לפחות באותה מידה, בעצמכם, לכו על זה וצאו לעצמאות. אחרת, כשתגיעו לגיל הפנסיה, תמיד תחשבו 'מה היה קורה אילו'. "זה כמו באהבה", מסכם איתמר ציפורי. "מי שלא מעז, לעולם לא מגיע". בעניין הזה כתב אלפרד טניסון: "עדיף לאהוב ולאבד מאשר לא לאהוב לעולם". שיהיה בהצלחה.

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות