יש לך עסק עם רכב - טיפים לרכישת רכב לעסק
בחסות לאומי:
בעלי עסקים המעוניינים לרכוש רכב מתלבטים בשאלות רבות כמו איזה דגם לבחור, מאיפה להשיג את המימון ומה זה אומר מבחינת שיקולי מיסוי. אז אם גם אתם נמצאים בצומת דומה – הכתבה הבאה תוכל לעזור
רכב לעסק הוא הרבה יותר מאשר פתרון תחבורה. עצמאיים ובעלי עסקים משתמשים ברכב כדי להיות תלויים רק בעצמם, על מנת להציע זמינות גבוהה ללקוחות בפריסה ארצית רחבה ולעיתים גם לצרכי מיתוג, פרסום ויחסי ציבור. בנוסף, יש כיום אפשרויות חדשות של *מימון לרכב בהתאמה אישית לצרכים של בעלי עסקים ובתנאים מועדפים מבחינת ההחזר החודשי.
העניין הוא שגם רכב לעסק צריך לדעת איך לבחור. אז איך עושים את זה בצורה נכונה ומה השיקולים המנחים שחייבים לעמוד בראש סדר העדיפויות? הנה המדריך המלא:
1. התאימו את הדגם לאופי השימוש
האפשרויות מבחינת בעלי עסקים כוללות רכישת רכב פרטי, מסחרי, היברידי או אפילו חשמלי. אם משתמשים ברכב רק כדי להגיע ממקום למקום ולהשתתף בפגישות, מכונית פרטית שתעמוד גם לרשות המשפחה הגרעינית תהיה בהחלט פתרון רלוונטי ומשתלם. אצל בעלי עסקים מתחום המקצועות החופשיים, התעשייה והמלאכה – אולי דווקא דגם מסחרי יהיה היחיד שמתאים.
מבחינת ההבדל בין רכב היברידי או חשמלי, הכל תלוי במספר הקילומטראז' וטווח הנסיעה. רכב חשמלי למשל יכול לנסוע רק טווח מוגבל של קילומטראז' לפני שהוא צריך לעצור לטעינה, בעוד ברכב היברידי אין בעיה כזו כי הוא תמיד יכול לעבור להנעה מבוססת בנזין או דיזל. בכל מקרה, מומלץ להכין מראש את שיעורי הבית ולהתאים את הרכב לאופי השימוש.
2. השוו בין מקורות מימון
בעלי עסקים בדרך כלל מקבלים תנאים מועדפים במסלולי הלוואות למטרות כאלה ואחרות, כי יש נכסים שהם יכולים להעמיד לטובת הבנק ולצרכי שעבוד. לשם השוואה, לקוחות פרטיים צריכים להתאמץ קצת יותר כדי להשיג נתונים דומים והכלים העיקריים שעומדים לרשותם הם נתוני אשראי טובים וחשבון בנק פעיל שלא נמצא בחריגת יתר.
בכל זאת, חשוב שגם בעלי עסקים ישוו בין מקורות המימון שעל הפרק: הון עצמי, הלוואה או ליסינג. אם משתמשים בהון של העסק, צריך לוודא שזה לא בא על חשבון תזרים פנוי לתשלום משכורות לעובדים או לרכישת חומרי גלם וציוד. במסלולי הלוואה או ליסינג, הדגש הוא על תכנית שבה ההחזר החודשי יעלה בקנה אחד עם התקציב הפנוי.
3. בדקו שיקולי מיסוי
עוד הבדל משמעותי בין רכישת רכב לצרכים פרטיים לבין רכב לעסק בא לידי ביטוי בשיקולי מיסוי. התקנות אמנם קצת מסובכות, אבל אפשר לערב רואה חשבון ולעשות סדר.
רכב פרטי עד משקל של 3.5 טון לא יוכר במס ערך מוסף במעמד הרכישה. מנגד, יתר ההוצאה המוכרת לצרכי מס הכנסה עומדת על גובה של 45%. בנוסף, ניתן להשיג הכרה בהוצאות שוטפות על תחזוקת הרכב לפי נוסחה של שני שליש לצרכי מע"מ.
אם מדובר ברכב מסחרי במשקל של מעל 3.5 טון, אפשר להכיר במלוא ההוצאה ובמלוא המע"מ, כולל במעמד הרכישה – אבל רק בתנאי שהרכב משמש ליצירת הכנסה. מעבר לכך, החוק מחייב בעלי עסקים שרוצים לקבל הכרה ברכב כהוצאה כלכלית לעמוד בכמה תנאים מצטברים: לרשום את מספר הקילומטרים שעבר הרכב בתחילת ובסוף שנת המס ולהוכיח שהוא שימש רק לצרכי העסק ולא לנסיעות אחרות.
במסלולי ליסינג, הוצאות הפחת על עלות רכישת הרכב קובעות הכרה של 15% בשנה, למעט בחברה בע"מ שרשאית לקזז פחת גבוה יתר.
*כתבה זו אינו מהווה הצעה או התחייבות למתן הלוואה. אישור כל הלוואה, סכומה ותנאיה נתונים לשיקול דעתו הבלעדי של הבנק. אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.