לקראת 2022 - השקעות בתקופה של חוסר ודאות

משבר הקורונה גרם לשוק להיכנס לבועה: הריבית צפויה לעלות והאינפלציה גבוהה. הגיע הזמן לשנות את תמהיל ההשקעה? מנכ"ל קורקט ביטוח ופיננסים משתף מניסיונו: "חייבים להיות עם יד על הדופק"

 | 
telegram

אם ישאלו אותנו בעוד כ-20 שנה כיצד ניתן לאפיין את שוק ההון בתקופת הקורונה, התשובה תהיה פשוטה: בתנודתיות מוגברת ובטלטלות. גם עכשיו, כמעט כשנתיים לאחר פרוץ המשבר, אנחנו לא יודעים כיצד הוא ייגמר ואם נחזור לשגרה מלאה. עולה השאלה האם צריך לשנות את תמהיל ההשקעה לקראת שנת 2022, בה הריבית בארה"ב צפויה לעלות ובמצב בו האינפלציה גבוהה. ממה כדאי להיזהר ולמה כדאי לשים לב? לצורך כך נעזרנו בגיא שנצר, מייסד ומנכ"ל קורקט ביטוח ופיננסים.

כוחו של הרוגע
"החוק הראשון שצריך לזכור בנוגע להשקעה בתנאים של חוסר ודאות מגיע דווקא מהבודהיזם - Relax, Nothing is Under Control, כלומר 'תרגיעו, כי דבר לא נמצא תחת שליטתנו'. הדבר נכון מאין כמוהו לבורסה", סיפר גיא שנצר. "ירידות חדות הן חלק בלתי נפרד משוק ההון, הן תמיד היו ותמיד יהיו בלי קשר למשבר הקורונה. למעשה, כמעט בכל שנה יש תקופה אחת שבה אנו רואים כי השוק יורד באופן דרמטי. ככה השוק בנוי. הבעיה מתחילה כשאנחנו מתחילים להגיב בצורה לא נכונה לירידות האלו, ועושים טעויות פזיזות שגורמות נזק לתיק ההשקעות שלנו, לקרן השתלמות ולחסכונות הפנסיונים שלנו".

בתמונה: גיא שנצר
צילום: קורקט ביטוח ופיננסים

למה אנו מגיבים בצורה הזו?
"אנחנו מושפעים מאוד מהרעש של התקשורת, ובצדק, כי משבר הקורונה הוא משבר בקנה מידה עולמי והיסטורי. אנחנו מנסים בכל הכוח לצמצם את ההפסדים ולברוח מהר מ"הסכנה", קרי, אי היציבות של שוק ההון, ויוצאים ממנו על מנת להימנע מהפסדים".

שנצר הוסיף: "זו ראייה לא נכונה ולא רציונלית אבל נפוצה מאוד, כפי שהראה לנו זוכה פרס נובל דניאל כהנמן. אנחנו נעשה הכל על מנת לא להפסיד, גם אם מדובר בהפסד זמני. ירידה בשוק אינה סיבה למכור ניירות ערך. מה שיורד, בסופו של דבר גם עולה. הדבר נכון עוד יותר כאשר מדובר בפנסיה, גמל והשתלמות שמיועדים לטווח ארוך".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לא לנטוש את הספינה, אבל לשוט בזהירות
על פניו, יש היגיון ברצון לצאת מהשוק בתקופת משבר כלכלי. אנשים רבים חושבים כי אנשים אחרים חושבים בדיוק כמוהם ויוצאים גם הם מהשוק על מנת להציל את הרווח שלהם ולצמצם את הפגיעה. אחת המסקנות החשובות ביותר שיש לנו מהמשבר הכלכלי של 2008 הוא שהשוק משקם את עצמו וממשיך לצמוח לאחר סיום המשבר. גם במשבר הקורונה ראינו זאת, והשוק התאושש ואף זינק לגבהים חדשים לאחר חודשים ספורים בלבד. למעשה, בעקבות המשבר, הציבור החל להתעניין יותר בבורסה ונרשם שיא חדש בפתיחת חשבונות של ניירות ערך ללקוחות חדשים בישראל. יחד עם זאת, העתיד עדיין לא בטוח. אנחנו צריכים לזכור כי עסקים רבים לא ישרדו את המגפה, ויש עדיין לבדוק את תוצאות התוכניות של המדינות השונות להתמודדות עם הגירעון העצום שהקורונה יצרה.

מה היית ממליץ לעשות?
"ראשית, אני קודם כל ממליץ לקבל חוות דעת מקצועית. להיעזר ביועץ או מנהל השקעות בעלי ניסיון בנושא. למשקיע הממוצע אין גישה למידע המספק בכל הקשור לאסטרטגיית ההשקעה. יועץ השקעות מנוסה יעזור לכם לבנות תיק השקעות מותאם אישית, שיניב תשואה טובה ויציבה לאורך השנים. הדבר השני שהייתי ממליץ הוא לא למשוך את אפיקי החיסכון שלכם, את קופות הגמל וקרנות ההשתלמות, לא משנה מה קורה. ישראלים רבים משכו את קרנות ההשתלמות שלהם בזמן משבר הקורונה. זכרו שקרן השתלמות היא לא רק חיסכון, אלא אוצר של ממש שהולך ומגדיל את ערכו ככל שהזמן עובר, עם מאפיינים ייחודיים שהופכים אותה למשתלמת מאוד, בעיקר לאחר תקופת זמן ארוכה של צבירה".

לסיכום, מעניין לשמוע מה יש לגיא שנצר לקראת תום 2021 וכניסתה של 2022: "כרגע יש יותר סיכון מסיכוי, ולכן אנחנו צריכים להיות זהירים יותר בהחלטות שאנחנו מקבלים. שנת 2022 אמורה להיות שנה מאוד מאוד מאתגרת מבחינת הכלכלה העולמית. הבנק הפדרלי בארה"ב צפוי להכריז על עליית ריבית, האינפלציה מגיעה לשיא השיאים. ההשפעה של כל המרכיבים הכלכליים האלה תגיע באופן ישיר לשוקי המניות, מה שישפיע, לחיוב או לרעה, על הכספים הפנסיוניים והפיננסים שלנו. לכן, חייבים להיות עם יד על הדופק".

קורקט ביטוח ופיננסים היא סוכנות ביטוח עצמאית אשר פועלת משנת 2015. קורקט חרטה על דגלה לספק ללקוחותיה פתרונות ביטוח חדשניים ומותאמים אישית. היא מנוהלת על ידי גיא שנצר, מומחה בעל מוניטין לניהול השקעות ופרישה, וכרמית בן ישי, לה ניסיון עשיר בתחום הביטוח.

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות