אכיפת פסק דין בתביעה לפינוי מושכר
מי רשאי לפנות ללשכת הוצאה לפועל בבקשה לאכיפת פסק דין בתביעה לפינוי מושכר
חשוב לשים לב להבחנה בין המושגים תביעה לפינוי מושכר ובקשה לאכיפת פסק דין לפינוי מושכר. תביעה לפינוי מושכר תוגש לבית משפט אשר ידון בתובענה ולאחר שמיעת הצדדים ייתן פסק דין המורה לשוכר לפנות את המושכר בתוך תקופה אשר תקבע על ידו. לעומת זאת, אכיפת פסק דין בעניין פינוי מושכר הינה בקשה אשר תוגש על ידי המשכיר ללשכת הוצאה לפועל בבקשה לאכוף ולמלא אחר הוראות בית המשפט וסילוק הדייר הסרבן מהנכס.
רק זוכה אשר מחזיק בידיו פסק דין של בית המשפט רשאי לפנות ללשכת הוצאה לפעול בבקשה לאכיפת פסק הדין וזאת כמובן רק לאחר שבדק ווידא כי פסק הדין חלוט וחלף המועד הנקוב בו המורה לדייר הסרבן לעזוב את הנכס.
אכיפת פסק דין לפינוי מושכר בהוצאה לפועל כיצד הליך זה מתבצע
כפי שצוין קודם לכן, רק לאחר שהמשכיר קיבל לידיו את פסק הדין המורה לדייר לעזוב את הנכס ורק לאחר שחלף המועד הנקוב בו המורה לדייר לעשות כן אך הדייר סירב להתפנות, רשאי המשכיר לפנות ללשכת הוצאה לפועל בבקשה לאכיפת פסק הדין.
לבקשה לאכיפת פסק דין בעניין תביעה לפינוי מושכר יש לצרף את המסמכים הבאים:
- מילוי טופס נקיטת הליכים (טופס 505) הקיים באתר רשות האכיפה והגבייה.
- העתק מפסק הדין המורה לדייר לעזוב את הנכס. יש לפנות תחילה למזכירות בית המשפט בו ניתן פסק הדין ולהמציא העתק מפסק הדין נאמן למקור.
- פרטים אישיים של החייב כגון מספר מזהה שלו, כתובת מגוריו, מספר הטלפון שלו וכן כל אמצעי זיהוי נוסף היכול לסייע באיתורו והמצאה מסמכים רלוונטיים לידיו.
- כאשר מדובר בפינוי שוכר יש לצרף לבקשה אזהרה משולבת אשר נמסרה לשוכר עם פתיחת התיק. כמו כן, יש לצרף טופס מתן הוראה לפינוי מושכר בהתאם לפסק הדין.
- העתק מהודעת הפינוי שבוצע.
- טופס פרטי חשבון הבנק של הזוכה. מהם המועדים לטיפול בבקשה לאכיפת פסק דין בתביעה לפינוי מושכר
את הבקשה לאכיפת פסק דין לפינוי מושכר יש להגיש רק בחלוף המועד הנקוב בפסק הדין. ככל והמותב המשפטי לא נקב בגוף פסק הדין במועד כזה או אחר לפינוי הנכס, ניתן לפתוח בהליכי אכיפת פסק הדין רק לאחר שחלפו 15 ימים ממועד מתן פסק הדין וככל ופסק הדין ניתן שלא בנוכחות השוכר 15 ימים מהמועד שקיבל לידיו את פסק הדין.
מסיבה זו רצוי לוודא כי ככל וניתן פסק דין שלא בנוכחות השוכר, יומצא העתק מפסק הדין לידיו בהמצאה אישית כך שבחלוף הזמן הקבוע בחוק ניתן יהיה לפתוח באופן מידי בבקשה לאכיפת פסק הדין בלשכת הוצאה לפועל.
עם פתיחת הבקשה לאכיפת פינוי מושכר, תשלח לשוכר הודעת אזהרה ובה יצוין כי עליו לעזוב את הנכס בתוך פרק זמן שיקבע בגוף הודעה. הודעה זו צריכה להימסר לחייב במסירה אישית כך שניתן יהיה לדעת שאכן מודע הוא להליכים המתנהלים כנגדו אך למרות זאת בחר שלא לעמוד בהוראות פסק הדין ולמלא אחר הנחיות בית המשפט.
היה והשוכר לא ישהה להודעת האזהרה שנשלחה אליו ולא יפנה את הנכס או יגיש ערעור על פסק הדין, ניתן יהיה לפתוח בהליך פינוי המושכר ולסלק את הדייר מהנכס.
פינויו בפועל של הדייר הסרבן מהנכס באמצעות מנהל לשכת הוצאה לפועל
לאחר שתם המועד הקבוע בהודעת האזהרה אשר נשלחה לשוכר מטעם לשכת הוצאה לפועל והשוכר בחר שלא לפנות את הנכס, ישלח מנהל הוצאה לפועל קבלן פינוי מטעמו אשר יפעל לפינוי השוכר בכוח מהמושכר. במקרים מסוימים כאשר יש צורך בכך, ניתן לערב את משטרת ישראל אשר תסייע בהליך הפינוי.
ככל ולאחר פינוי הדייר נותרו בנכס חפצים ומיטלטלין שונים, אחרים ידאג מנהל הוצאה לפועל לאחסנם במקום המיועד לכך ולאחר זמן מה משלא בא דורש, רשאי רשם הוצאה לפועל להורות על מכירתם.
היה ולאחר פינוי הדייר מהנכס שב הדייר ואייש אותו שוב, ניתן לפנות ללשכת הוצאה לפועל פעם נוספת בבקשה לפינוי הדייר. כל הוצאות פינוי המושכר לרבות הוצאות קבלן הפינוי מטעם הוצאה לפועל יחלו על השוכר ויצורפו לתיק ההוצאה לפועל המתנהל כנגדו.